به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو ، شب گذشته در برنامه «پایش» موضوع «فرار مالیاتی ثروتمندان» با حضور کارشناسان اقتصادی بررسی شد.
سید حسن موسوی فرد، کارشناس اقتصادی در برنامه پایش در خصوص بازنگری در معافیت مالیاتی هنرمندان، تصریح کرد: مالیات مسئله ای نیست که در آن تبعیض قائل شد، به خصوص در صنوفی که پر درآمد هستند.
وی با اشاه به درخواست وزیر ارشاد در مورد معافیت مالیاتی هنرمندان ادامه داد: این درخواست تعجب برانگیز است. چرا که این قشر پردرآمد هستند. به عنوان مثال هنرمندانی که فعالیت های تبلیغی دارند، درامدشان بسیار زیاد است. ینابراین این درخواست وجهی ندارد. البته همه هنرمندان نیز درامد بالایی ندارند و سلبریتی ها منظور است.
موسوی فرد گفت: بر اساس گفته حسئولان سازمان امور مالیاتی، فرار مالیاتی در کشور بین 40 تا 50 هزار میلیارد است. اما بر اساس تحقیقات صورت گرفته، این رقم تا 100 هزار میلیارد تومان هم گمانه زنی می شود.
این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: بر اساس تولید ناخالص داخلی کشور، که 420 میلیارد دلار است و با در نظر گرفتن 20 درصد این مبلغ به عنوان مالیات، در حدود 145 هزار میلیارد تومان باید در کشور مالیات پرداخت شود که در حال حاضر اینگونه نیست.
این کارشناس اقتصادی ادامه داد: البته در همین حدود فرار مالیاتی، معافیت مالیاتی نیز در کشور وجود دارد. البته عموم مردم مشمول فرار مالیاتی نمی شوند چون درآمد بالایی ندارند بلکه این موضوع شامل حال ثروتمندان کشور است.
موسوی فرد تاکید کرد: یک سری صنوف پردرآمد در کشور فرار مالیاتی گسترده ای دارند که می توان به پزشکان با حدود 7 هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی اشاره کرد. وکلا نیز جز همین اقشار هستند. اصولا این افراد مالیاتی پرداخت نمی کنند. بر طبق پژوهش سازمان امور مالیاتی، 85 درصد وکلا مالیات نمی دهند.
وی ادامه داد: برآورد ها نشان می دهد وکلا باید 12 هزار میلیارد تومان مالیات پرداخت کنند که در سال 93 ففط 240 میلیارد تومان پرداخت کرده اند.
موسوی فرد تصریح کرد: مالیات باید در کشور باز توزیع شود تا عدالت در جامع برقرار گردد. فرار مالیاتی در کشور تا میزانی زیاد است که باید گفت کل تسهیلات مسکن مهر در طول این سال ها حدود 50 هزار میلیارد تومان بوده که خود باعث رونق صنعت ساختمان سازی شد.
وی در تشریح علل فرار مالیاتی در کشور گفت: اقتصاد زیر زمینی یکی از علل فرار مالیاتی است. این اقتصاد زمانی به وجود می آید که در راه اندازی کسب و کار مانع ایجاد شود. به عنوان مثال برای تاسیس یک گاوداری بیش از 180 مدرک نیاز است و باید از 130 اداره استعلام گرفته شود.
موسوی فرد افزود: باید در صدور مجوزهای کسب و کار فرآیند های ساده ای طراحی شود تا شاهد ایجاد اقتصاد زیر زمینی نبود.
موسوی فرد گفت: در کشور کارت های اجاره ای از جمله کارت های بازرگانی اجاره ای رونق دارد که امری اشتباه است. باید جریان مالی در کشور شفاف تا جلو فرار مالیاتی گرفته شود.
وی در پایان افزود: باید برای جلوگیری از فرار مالیاتی روی حساب های بانکی تمرکز نمود تا با بررسی این حساب ها از فرار مالیاتی جلوگیری کرد. معافیت های مالیاتی نیز باید با ضابطه باشد. به عنوان مثال 2800 شرکت در یک پلاک در منطقه آزاد کیش ثبت شده است تا از معافیت مالیاتی این مناطق استفاده کنند. بنابراین لزوم برنانه ریزی جدی در اعطای معافیت های مالیاتی احساس می شود.
راه اندازی سازمان اوسک، گامی مهم در مدیریت تولید و صادرات زعفران در جهان
مصطفوی، کارآفرین برتر جوان کشور و فعال صنعت زعفران در خصوص ایجاد سازمان جهانی برای مدیریت زعفران، گفت: 8 میلیارد دلار گردش مالی زعفران در دنیا است ولی از این میزان تنها 450 میلیون دلار سهم ایران می باشد.
این فعال اقتصادی افزود: ما به دنبال راه اندازی سازمانی شبیه اوپک در صنعت نفت برای مدیریت صنعت زعفران در جهان، هستیم که به اختصار این سازمان اوسک نام گذاری می شود. این سازمان باید فراملی باشد تا بتوانیم مدیریت تولید و صادرات زعفران در جهان را انجام دهیم.
وی در پایان گفت: راه اندازی اوسک زعفران باعث کاهش نوسانات این بازار در کشور و جهان می شود که سود آن در عمل به کشاورزان و فعالان این صنعت می رسد.