رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان گفت: محققان دانشگاه سمنان موفق به تولید کانی بهساز خاک با قابلیت کاهش شوری خاک و مصرف آب کشاورزی با استفاده از زئولیت شدند.
علی حقیقی اصل، رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، از دستیابی محققان این مجموعه به ترکیب کانی بهساز خاک با قابلیت کاهش شوری خاک و مصرف آب کشاورزی و دریافت گواهینامه ثبت مواد کودی برای این محصول خبر داد.
حقیقی اصل افزود: شرکت معدنی افرازند که در زمینه «توسعه کاربردهای زئولیت» در پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان مشغول فعالیت است، موفق به اخذ گواهینامه ثبت مواد کودی برای محصول «ترکیب کانی بهساز خاک» از مرکز تحقیقیات خاک و آب کشور شد.
همچنین مهران رجبی، مدیرعامل شرکت معدنی افرازند در این خصوص گفت: با تحقیقات چندین ساله صورت گرفته بر روی زئولیت، نتایج ارزشمندی از این خاک هوشمند بدست آمده است که در حوزه کشاورزی و کاهش مصرف آب تحول عظیمی ایجاد میکند.
رجبی ادامه داد: «ترکیب کانی بهساز خاک» نیز نتایج همین تحقیقات است که از ماده معدنی ارزشمند زئولیت بدست آمده است.
مدیرعامل شرکت معدنی افرازند با بیان اینکه این کود کاهش دهنده مصرف آب است و باعث بهبود اثرات شوری آب و خاک میشود تصریح کرد: بهبود PH خاک و افزایش ظرفیت تبادل کاتیونی خاک از دیگر مزایای محصول تولیدی است.
به گفته وی، کاهش میزان مصرف کودها و سموم، کاهش آلودگیها و توکسینها و کشت ارگانیک همراه باکاهش هزینه و افزایش کیفیت محصولات از دیگر خواص ارزشمند این کود است.