کتاب «زندگی در مرگ» شامل متفاوتترین روایتهای یک کالبدشناس از زندگی و مرگ ترجمه و منتشر شد.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، نشر مشکی کتاب «زندگی در مرگ» اثر سو بلک را با ترجمه راضیه خشنود منتشرر کرد.
بلک که انسانشناسی پزشکی قانونی در کشور سوئد به شمار میرود در این کتاب روایت داستانی عجیبی از مواجهه با مرگ را از زاویه دید یک کالبدشکاف روایت کرده است.
بلک به عنوان پزشک شاغل در پزشک قانونی هر روز با مرگ روبرو میشود. در آزمایشگاهش، در صحنههای جرم، قتل، قطع عضو و هنگام بررسی مرگ و میرهای جمعی ناشی از جنگ و یا بلایای طبیعی و از منظر همین روبرویی است که در این کتاب مرگ را از زاویه دیدهای متفاوتی روایت کرده است.
او در این کتاب از چهرههای بیشمار مرگ که به خوبی میشناسد، پرده بر میدارد و توضیح میدهد ککه علم چه اندازه پیشرفت کرده و از کارش چه چیزهایی آموخته است.
نکته قابل توجه در این کتاب این است که بر خلاف تصور عمومی دراره مرگ و روایت از آن که به نظر هولناک و غمانگیز میآید، بلک در کتابش روایتهایی جذاب، تراچیک و طنز گون از مرگ را بازگو کرده است. او در این کتاب به عنوان یک شاهد خبره، آگاهترین، مطمئنترین و قانعکنندهترین راهنمایی را برای عبور از آخرین مرز زندگی ارائه میکند.
بخش قابل توجهی از کتاب گزارشی است از مواجهه او با مرگ در جریان حضورش در منطقه جنگ زده کوزوو که روایتی مستند تکان دهنده و در عین حال بسیار جذاب است.
سو بلک یکی از کالبد شناسان و انسانشناسان قانونی پیشرو در جهان است. مهارت او در حل بسیاری از پروندههای جنایی مهم حیاتی بوده است. وی در سال ۱۹۹ انسانشناس قانونی ارشد در پروژه تیم پزشکی قانونی بریتانیا برای تحقیقات جنایات جنگی کوزوو بود. پس از سونامی سال ۲۰۰۴ از اولین دانشمندان پزشکی قانونی بود که برای کمک به تشخیص هویت اجساد به تایلند سفر کرد. او در سال ۲۰۱۶ موفق به دریافت نشان امپراتوری بریتانیا برای خدماتش در انسانشناسی قانونی شد.