درحالی که بسیاری از حامیان FATF عدم اجرای استانداردهای FATF را عامل خودتحریمی معرفی میکنند، گزارش FATF از ترکیه و توبیخ این کشور به خاطر نقض تحریمهای ایران، نشان میدهد FATF باعث خودتحریمی و بستن مسیرهای دور زدن تحریم خواهد شد!
گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو؛ بعضی از حامیان FATF مانند علی ربیعی، سخنگوی دولت، عباس موسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه و محمد صدر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام از عدم اجرای کامل برنامه اقدام FATF و نپیوستن به کنوانسیونهای CFT و پالرمو تحت عنوان «خود تحریمی» یاد میکنند و مدعی هستند که نپیوستن به این کنوانسیونها، تحریمی جدید علیه ایران خواهد بود. این در حالی است که گزارش ارزیابی متقابل FATF از وضعیت نظام مالی و بانکی ترکیه خلاف این ادعا را اثبات میکند!
ترکیه و نقض تحریمهای ایران در گزارشی که FATF اخیرا پیرامون ارزیابی متقابل از نظام مالی و بانکی ترکیه منتشر کرده است، این کشور را به خاطر آنچه که «نقض تحریمهای ایران» نامیده است، توبیخ کرده است. در این گزارش آمده است: «فقدان چارچوب قانونی برای اجرای قطعنامههای تحریمی مرتبط با ایران، باعث میشود که ترکیه از ضعف اساسی در این زمینه برخوردار باشد.» همین مساله باعث شده است که ترکیه در عمل به توصیه شماره ۷ نمره بسیار ضعیف را کسب کند.
همانطور که مشاهده میشود، ترکیه به خاطر نقض تحریمهای ایران، توبیخ شده است؛ با این وجود در صورتی که ایران کنوانسیونهای مرتبط با FATF را تصویب کند، به طور قانونی خود را به نقض تحریمهای ظالمانه آمریکا متهم میکند! و در آن صورت با تدبیر خوشبینانه دولت، بستن مسیرهای دور زدن تحریم و پدیده خودتحریمی تجربه خواهد شد!
رعایت کامل استانداردهای FATF و تصویب کنوانسیونهای مرتبط با آن، چگونه موجب بستن مسیرهای دور زدن تحریم و خود تحریمی خواهد شد؟
استانداردهای FATF، بستن مسیرهای دور زدن تحریمها و بدتر شدن وضع معیشت مردم با پیوستن به کنوانسیون پالرمو، به عنوان یکی از مهمترین استانداردهای FATF، دور زدن تحریمهای تجاری و واردات کالاهای موردنیاز مردم سختتر خواهد شد که این امر به معنای افزایش مشکلاتی معیشتی مردم است. ثانیا بر اساس قسمت ۲ پاراگراف الف. بند ۱ ماده ۶ کنوانسیون پالرمو، کشورهای عضو باید با اتخاذ تدابیر قانونی، هرگونه مخفی نمودن یا کتمان ماهیت، مبدأ، محل، ترتیبات، جابجایی، مالکیت یا حقوق واقعی متعلق به اموالی را که عواید حاصل از جرم هستند، تخلف محسوب کنند و بر اساس بند ۱ ماده ۱۱ این کنوانسیون، باید افرادی که این جرائم را مرتکب میشوند، مجازات کنند!
با شفاف شدنِ ذینفع نهایی و به دلیل جرائم سنگین آمریکا نسبت به افرادِ در ارتباط با دور زدن تحریمها، عملاً فروش نفت از طریق بورس نفت متوقف خواهد شد. طبیعتاً با کاهش فروش نفت و درآمدهای حاصل از آن، شاهد تورم و اختلال در واردات کالاهای مورد نیاز به کشور خواهیم شد که تأثیر مستقیمی در افزایش مشکلات معیشتی مردم دارد. ثالثا بر اساس بند ۲ ماده ۷ کنوانسیون پالرمو، کشور ملزم به گزارش انتقال مبالغ بزرگ پول نقد و اوراق بهادار میشود. راهِ انتقالِ ارز به کشور نیز بسته خواهد شد و با بالا رفتن قیمت ارز، شاهد گرانی شدید کالاهای وارداتی خواهیم بود که تأثیر مستقیم بر معیشت مردم خواهد گذاشت.
اجرای کامل استانداردهای FATF و خودتحریمی اجرای کامل استانداردهای FATF توسط ایران منجر به انزوای مالی میشود و زمینه تشدید خودتحریمی را فراهم میکند. به عبارت دقیقتر بندهای ۲۱ و ۳۱ «برنامه اقدام FATF» با موضوع «شناسایی و به اشتراک گذاری اطلاعات مربوط به ذی نفع واقعی»، تهدیدکننده جدی امنیت ملی هستند چرا که زمینه لازم برای اجرای موفقیت آمیز تحریمهای ثانویه بانکی آمریکا در خاک کشورمان توسط نظام بانکی ایران را فراهم میکنند. با توجه به اینکه اجرای استانداردهای FATF موجب شفافیت نظام بانکی ایران برای آمریکا میشود و در نتیجه تحریمهای آمریکا به طور هوشمند عمل خواهد کرد. درواقع این اقدام منجر به «نقطهزنی تحریمها» و افزایش اثرگذاری تحریمها خواهد شد که عین «خودتحریمی» است؛ بنابراین با رعایت کامل استانداردهای FATF و تصویب کنوانسیونهای مرتبط با آن، کشور از نظر حقوقی برای مقابله با موارد دور زدن تحریم متعهد میگردد و کشور به چاه خودتحریمی و بستن مسیرهای دور زدن تحریم خواهد افتاد.
سلام: اندیشکده امریکن اینترپرایز آمریکا اذعان دارد که ما باید از FATF به عنوان ابزاری برای جلوگیری از دور زدن تحریم¬ها توسط ایران، روسیه و چین استفاده کنیم. وقتی ما در موارد متعدد سند داریم چرا به دنبال تحلیل برویم؟ اظهرمن¬الشمس است که پیوستن به کنوانسیون¬های مورد نظر FATF که منجر به شفافیت اطلاعاتی ایران می¬شود، منجر به بدتر شدن وضعیت اقتصاد ما خواهد شد. چیزی که روشن است این است که آمریکایی¬ها به دنبال اطلاعات مالی و بانکی از ایران هستند و حتی حاضر هستند برای آن هزینه¬های هنگفت بپردازند، شاهد مثال آن هم این است که حاضر بودند برای لو دادن یک شماره حساب بانکی مربوط به فروش نفت ایران یک میلیون دلار بپردازند. ما در جنگ اقتصادی هستیم و مشخص است که در جنگ، طرف مقابل به دنبال اخذ اطلاعات است تا ضربات کاری¬تری وارد کند و دادن گرای دقیق در جنگ اقتصادی فقط تحریم¬ها را تشدید و وضعیت معیشتی مردم را بدتر می¬کند. بخش زیادی از عدم توانایی در فروش نفت ایران در حال حاضر به این دلیل است که بعد از برجام بخش زیادی از اطلاعات در قالب شرکت¬هایی که به کشورمان آمدند لو رفت و ایران مشتش را باز کرد و برای آمریکا مشخص شد که طرف تعاملات ایران چه کسی یا کسانی هستند و به همین دلیل دیگر نمیتوانیم مثل گذشته نفت بفروشیم( حاجیلو کارشناس مسائل تحریم)
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.