رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه امروز شاهد راهاندازی بخش ثانویه رآکتور اراک هستیم، گفت: اگر رآکتور اراک را به ۵۲ سیستم تقسیم کنیم، ۲۰ سیستم تکمیل شده است.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، علیاکبر صالحی در حاشیه راهاندازی مدار ثانویه رآکتور آب سنگین اراک در جمع خبرنگاران گفت: یکی از بزرگترین دستاوردهای جمهوری اسلامی در حوزه فناوری هستهای، طراحی و ساخت راکتور تحقیقاتی آب سنگین اراک است. این راکتور پدیده بسیار باارزشی است و نشان میدهد جوانان ما توانستهاند، به آن دست یابند. این فناوری از حدود ۲۰ سال پیش با همکاری روسها آغاز شد و تاکنون قدمهای بلندی در این زمینه برداشته شده است.
رئیس سازمان انرژی اتمی افزود: ما امروز شاهد راهاندازی بخش ثانویه راکتور اراک خواهیم بود. مجموعه اقداماتی که در این راکتور میبایست انجام گیرد را اگر به ۵۲ سیستم تقسیم کنیم؛ تقریباً ۲۰ سیستم از این ۵۲ سیستم در حال حاضر تکمیل شده، ۱۸ سیستم در دست طراحی است و برای تکمیل ۱۲ سیستم دیگر عقد قرارداد انجام شده است.
وی ابراز امیدواری کرد که تا سال ۱۳۹۹ سیستمهای باقی مانده، طراحی و فعالسازیشان انجام شود.
صالحی بیان کرد: امروز بخش قابل توجهی از راکتور راهاندازی میشود. راکتور از دو قسمت تشکیل شده است، قسمت اولیه که قلب راکتور آنجاست و فعل و انفعالات در آن انجام میگیرد. پس از آن حرارتی که در آنجا تولید میشود، باید برداشت شود و این برداشت حرارت توسط قسمت ثانویه صورت میگیرد.
رئیس سازمان انرژی اتمی خاطرنشان کرد: امروز شاهد راهاندازی بخش ثانویه خواهیم بود که بخش عظیمی است و همچنین اتاق کنترل آن نیز ساخته شده که امروز رونمایی میشود ضمن اینکه در قسمت اولیه راکتور نیز شاهد جاگذاری درپوش راکتور خواهیم بود که شامل سه قطعه است. این اقدام یک قدم بزرگ در جهت توسعه فناوری هستهای است و در آینده نزدیک، تجهیزات تغییر سوخت را نیز در این مرکز نصب خواهیم کرد.