دشمن فهمیده است که کلید بهزانو درآوردن مقاومت در منطقه، فلسطین و قدس هست و برای این کار تمام اراده خود را پایکار آورده است. معامله قرن همانند طرح آشتی، کمپ دیوید به سرانجام نخواهد رسید.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، امید فعال؛ طرح «معامله قرن» که دونالد ترامپ، رئیسجمهور امریکا آن را مطرح کرده، به نظر کارشناسان بینالملل «هدیه قرن به اسراییل» است. ترامپ ظهر روز سهشنبه به وقت محلی طی مراسمی با حضور «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی به طور رسمی از طرح موسوم به «معامله قرن» رونمایی کرد.
این طرح که این روزها تحت عنوان «معامله قرن» برای از بین بردن فلسطین در منطقه مطرحشده، شامل بازیگران منطقهای و فرا منطقهای در جهان است. کنار هم گذاشتن جورچینهای این طرح آمریکایی-صهیونیستی، پشت پرده بسیاری دارد. معامله قرن تضمین امنیت صهیونیستها در منطقه با حمایتهای عربستان سعودی، اردن، امارات و تعداد دیگری از کشورهای عربی حاشیه خلیجفارس دنبال میشود. ترامپ پیرامون این طرح مدعی شد که گام بزرگی بهسوی صلح [در خاورمیانه] برداشته خواهد شد. وی همچنین ادعا کرد که رژیم صهیونیستی به دنبال صلح است.
پولهای کثیف صهیونیستها و حمایتهای سیاسی و تسلیحاتی انگلیس، باعث تولد غده سرطانی به نام رژیم صهیونیستی در کشور فلسطین شد. روز ۱۴ می سال ۱۹۴۸، با خروج نیروهای انگلیسی از بندر حیفا، شورای خلق یهود «کشور مستقل اسرائیل» را اعلام کرد و از آن سال است که هزاران زن و کودک فلسطینی قربان تجاوزها میشوند. بر اساس برآوردهای سازمان ملل، در سال ۱۹۴۸، ۹۵۷ هزار فلسطینی یعنی ۶۶ درصد مجموع فلسطینیان از سرزمین خود رانده شدند.
وعدههای شوم آمریکا
رئیسجمهور آمریکا مدعی است که این طرح قرار است برای پایان دادن به بیش از ۷۰ سال منازعه فلسطین-اسرائیل پیشنهاد شود. بر اساس این طرح بخشهایی دیگر از فلسطین شامل نیمی از کرانه باختری و بخشی از بیتالمقدس شرقی که از نظر جامعه جهانی به دولت فلسطین تعلق دارد، به اسرائیل واگذار میشود و در عوض اسرائیل با تشکیل کشور مستقل فلسطینی در نیمه دیگر کرانه باختری و تمام نوار غزه و تنها چند محله از بیتالمقدس شرقی موافقت میکند. بر اساس این طرح شهر ابودیس به جای بیتالمقدس بهعنوان پایتخت فلسطین در نظر گرفته خواهد شد. همچنین طبق این طرح فلسطینیان باید از حق بازگشت به سرزمین خود که در طبق قطعنامه ۱۹۴ شورای امنیت به رسمیت شناخت شده، صرفنظر کنند.
در این طرح مناطق، روستاها و محلههای عربی که عمدتاً فلسطینیان در آن سکونت دارند به حکومت خودگردان فلسطین واگذار خواهد شد و یک معبری نیز برای فلسطینیان برای تردد به مسجدالاقصی در نظر گرفته میشود. معامله قرن پیشنهادهایی نیز برای پایان دادن به مشکل آوارگان فلسطین و شهرکسازی صهیونیستها دارد.
این معامله شامل انتقال مالکیت محلهها و نواحی نزدیک به قدس مانند «بیت حنینا»، «شعفاط»، «کفر عقب» و «رأس خمیس» به تشکیلات خودگردان فلسطین میشود. این طرح، پیشنهادی مبنی بر تشکیل کشور فلسطین در ابتدا در حدود نیمی از کرانه باختری، تمامی نوار غزه و برخی محلههای قدس از جمله «بیت حنینا»، «شعفاط» و اردوگاه آن، «رأس خمیس» و «کفر عقب» مطرح میکند و در کنار آن، شهرک قدیمی و محلههای اطراف آن همچون «سلوان»، «الشیخ جراح» و «جبل الزیتون» را برای رژیم صهیونیستی باقی میگذارد.
ترامپ پس از اعلام معامله قرن، در توییتر خود نقشهای که مدنظر وی از آینده مناطق اشغالی را منتشر میکند و به زبان عبری مینویسد: «همیشه در کنار کشور اسرائیل و ملت یهود ایستادهام. من شدیداً از امنیت و حق زندگی آنها در میهن تاریخیشان حمایت میکنم. زمان صلح است»
مخالفت شخصیتهای بینالمللی و فلسطینی
رهبر انقلاب در خصوص معامله قرن میفرمایند: ترفند معامله قرن که بهوسیلهی آمریکای ظالم و همراهان خائنش زمینهسازی میشود، جنایتی در حق جامعهی بشری و نهفقط ملت فلسطین است. ما همگان را به حضور فعال برای شکست این کید و مکر دشمن فرامیخوانیم.
کریس مورفی، سناتور ایالت کنتیکت در سنای ایالات متحده آمریکا در مورد «معامله قرن» ترامپ که امروز رونمایی شد، در چندین توییت نوشت: «در این برنامه جز با اسرائیلیها، با هیچکس دیگر مذاکرهای نشد. پس نمیتوان هرگز آن را برنامه صلح خواند. صلح تنها از طریق توافق بین اسرائیل با مردم فلسطین امکانپذیر است. با این شرایط جدید، سازش با اسرائیل بعدها دشوارتر میشود. هر ادعایی مبنی بر کشور لحاظ کردن فلسطین در این برنامه، بهطور کامل غلط است.»
«محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در اولین سخنرانی پس از رونمایی از طرح سازش تحمیلی آمریکا موسوم به معامله قرن گفت که «قدس فروشی نیست و طرح شما توطئهای است که به ثمر نخواهد نشست.»
سید مقتدی الصدر با انتشار آیات سوره اسراء در خصوص نابودی بنیاسرائیل، با انتشار هشتگ «قدس برای همه ادیان و فلسطین برای همه آزادگان است» مخالفت خود را با معامله قرن اعلام کرد.
«اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در گفتگوی تلفنی با «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین از مواضع جدی وی در مخالفت با طرح صلح دونالد ترامپ حمایت کرد.
محمد عبدالسلام سخنگوی انصارالله یمن اظهار کرد: «معامله قرن تجاوز آشکار آمریکا علیه فلسطین است. ملتهای منطقه باید مسئولیت خود را برای مقابله با این خطر و دفع آن بهوسیله تمامی ابزارهای ممکن، بپذیرند. معامله ترامپ از سوی عربستان و امارات پشتیبانی مالی میشود تا اشغالگری اسرائیلی را رسمی شود.»
واکنش کاربران فضای مجازی
کاربری با انتشار مطلبی در توییتر پیرامون معامله قرن مینویسد: «از طرح معامله قرن ترامپ یک نکته را فهمیدم اینکه از این طرح شاید به شکلی ۹۰ درصد صهیونیستها راضی باشند، اما ۱۰۰ درصد فلسطینیها و مسلمانان با آن مخالف هستند و این نقطه آغاز یک درگیری بزرگ است. ترامپ میداند که این طرح قابلیت اجرایی ندارد، اما بهانه خوبی برای یک جنگ است.»
کاربر دیگری معتقد است که «این معامله به سرانجام نخواهد رسید. اخراج صهیونیستها از فلسطین اشغالی تنها معامله موردقبول خواهد بود.»
شهروند مصری نیز با اعلام حمایت خود از ملت فلسطین در توییتر مینویسد: این فلسطین است که ما میشناسیم و دیگران را نمیخواهیم.
ترامپ همانند روزهای گذشته که دست چدنی خود را برای مذاکره با ایران نشان داد، با صدای بلند فریاد زد که فلسطین و قدس مسئله اول جهان اسلام است (نکتهای که بارها رهبر انقلاب بارها فرمودهاند). دشمن فهمیده است که کلید به زانو درآوردن جامعه مسلمین، فلسطین و قدس هست و برای این کار همه اراده خود را پایکار آورد. معامله قرن همانند طرح آشتی، کمپ دیوید به سرانجام نخواهد رسید. آمریکا به دنبال خلع سلاح کردن بازوی مقاومت یعنی حماس در فلسطین است تا بتواند امنیت رژیم منحوس صهیونیستی در منطقه را حفظ کند.