موضوع ایجاد رشته کارشناسی داروسازی در حالی از سوی وزارت بهداشت تکذیب شده که هنوز دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نگرانیهایی در خصوص تصمیمات پول ساز مسئولان دارند.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، عرفان توانا؛ موضوع ایجاد رشته داروسازی در مقطع کارشناسی به تازگی باعث ایجاد نگرانی برای دانشجویان این رشته شده بود.
آنچه در بیانیهها و اعتراضات دانشجویان علوم پزشکی دانشگاه اصفهان به چشم میخورد، علت تصویب این رشته، جبران کسری بودجه دانشگاههای علوم پزشکی اعلام شده است؛ موضوعی که همه اقداماتش به صورت چراغ خاموش و در سکوت خبری در حال انجام بود.
در این زمینه بیانیهها و نامههای متعددی از سوی تشکلهای دانشجویی و همچنین انجمن داروسازان اصفهان و ایران منتشر شد که ابعاد مختلفی از این پروژه را روشن میکرد.
انجمن داروسازی مخالف تأسیس کارشناسی داروسازی
نایب رئیس انجمن داروسازان ایران به رسانهها گفته بود که مقطع کارشناسی داروسازی قرار بوده برای ورودیهای اتباع خارجی در واحدهای بین المللی تأسیس شود. به گفته وی استدلال وزارت بهداشت این بوده که در بسیاری از کشورها، لیسانس داروسازی در دانشگاهها فعال بوده و دانشجویانی در این رشته تحصیل میکنند.
وی نگرانی داروسازان و دانشجویان این رشته اینطور توضیح داده که براساس تجربههای پیشین، زمانی که چنین دورههایی در کشور پا میگیرد، منجر به ورود افراد بیگانه به بازار میشود و بعدها شاهد فعالیت افراد بدون آموزش کافی در عرصه داروسازی خواهیم بود. خدمت رسانی این دسته از افراد در داروخانهها ممکن است در روند کار مسئولان فنی اختلال ایجاد کند.
به نظر میرسد، دانشکده داروسازی دانشگاه اصفهان پیشگام در تأسیس این رشته بوده که با اعتراض گسترده دانشجویان داروسازی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان مواجه شد. هفته گذشته بود که تجمعات دانشجویی مقابل این دانشکده شکل گرفت و در آن دانشجویان با در دست گرفتن پلاکاردهایی، تأسیس این رشته و رفتارهای شبیه به این را، صندلی فروشی در دانشگاه قلمداد کردند.
بیانیه ۳۱ تشکل دانشجویی در مخالفت با طرح
دامنه اعتراضات به تأسیس رشته کارشناسی داروسازی به قدری گسترده شد که ۳۱ تشکل دانشجویی از سراسر کشور در بیانیه ای، تأسیس رشته داروسازی با هدف خروج ارز از کشور را، استدلالی بی پایه و اساس دانستند.
دانشجویان در این بیانیه اذعان کرده اند: این ارزآوری به چه قیمت و با چه نگاهی- علمی و آموزشی یا تاجرانه و اقتصادی – قابل دفاع است؟ آنچه در دنیا مرسوم است و با عقل بشری سازگار، این است که علم و عالم برای کشور ارزآور باشد نه صرفا دانشگاه و پذیرش.
دانشجویان در بخش دیگری از این بیانیه خطاب به سعید نمکی، وزیر بهداشت عنوان کرده اند: با روی کارآمدن جنابعالی و بیان نظراتتان در ارتباط با عدالت آموزشی، امید آن میرفت که اگر قرار نیست طرحهای قبلی متوقف شوند، حداقل طرح صرفا پول ساز دیگری از جانب وزارتخانه به دانشگاهها تحمیل نشود، اما جناب دکتر نجفی، اکنون نیز خبرهایی نگران کننده به گوش میرسد؛ تحمیل به دانشکدههای داروسازی برای پذیرش دانشجوی خارجی در مقطع لیسانس و تغییر در کوریکولوم، طرحی است که باز هم با نامی خوب، هدف ارزآوری را دنبال میکند و ما با تجربه کج رویها و انحرافات و استحاله طرحهای پیشین این چنینی، آنچه را سایرین در خشت خام میبینند، در آینه میبینیم.
تشکلهای دانشجویی در ادامه این بیانیه تأکید کرده اند: گویی نگاه شورای آموزش داروسازی که تاکنون از نگارش یک آیین نامه مدون برای آزمون ۱۸۰ واحدی بازمانده، به دانشکدههای داروسازی همچون بنگاه اقتصادی است که قرار است به قیمت معامله سلامت عمومی، مقداری عرض حصول کنند.
پیگیریهای دانشجویان و انجمن داروسازان کشور در خصوص تشکیل مقطع کارشناسی داروسازی و البته با آن سازوکار خاصی که وزارت بهداشت برای آن درنظر گرفته بود، ادامه یافت تا اینکه علی اکبر حق دوست، معاون آموزشی وزارت بهداشت خبر تأسیس مقطع کارشناسی داروسازی را تکذیب کرد و گفت که بحث تغییر مقطع رشته داروسازی از دکترای عمومی به کارشناسی به هیچ عنوان موضوعیت نداشته و وزارت بهداشت مخالف این موضوع بوده و خواهد بود.
حق دوست تکذیب کرد
به گفته حق دوست تنها دوره موجود در رشته داروسازی برای تحصیل دانشجویان، اعم از دانشجویانی که از طریق کنکور سراسری پذیرش میشوند یا دانشجویانی که از دانشگاههای خارجی مورد تأیید به دانشگاههای داخلی منتقل میشوند، دوره دکترای حرفهای داروسازی بوده است.
با این حال برخی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در ارتباطی که با خبرگزاری دانشجو داشتند، نسبت به این موضوع ابراز نگرانی کردند. این دانشجویان اعلام کردند که این ماجرا، مانند تلاش برخی نمایندگان مجلس و فشار برای افزایش ظرفیت رشته پزشکی، مانند آتش زیرخاکستر است.
دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان معتقدند که احتمال دارد پشت پرده چنین تصمیماتی، مسائلی باشد که دانشجویان و افکار عمومی از آن اطلاعی ندارند و همین مسائل، ممکن است در دیگر تصمیمات مسئولان دانشگاه بروز و ظهور داشته باشد.
مساله دیگری که باید مطرح شود، ارتباط گیری سخت روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با خبرنگاران است. این موضوع بر ابهامات دامن میزند و شائبهها را درخصوص تصمیمات مسئولان این دانشگاهها بیشتر میکند. البته باید بگوییم که متأسفانه روندی که در روابط عمومی دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور طی میشود، به گونهای است که اخبار این دانشگاهها از دسترس اصحاب رسانه دور باشد و فقط خبرهایی که فیلتر روابط عمومی دانشگاه تأیید میکند، به افکار عمومی برسد.