یک فعال دانشجویی دانشگاه تبریز گفت: متاسفانه تغییر مدیریتهای منطقه آزاد ارس و رفتار سلیقهای و عدم آشنایی به خصوصیات ژئوپلیتیکی جلفا، در سیاستهای این منطقه تاثیر گذاشته و از این میان چه فرصتهای بی نظیری که از دست رفت.
عرفان خیرخواه، فعال دانشجویی دانشگاه تبریز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو، با اشاره به فعالیت مناطق آزاد تجاری گفت: مناطق آزاد بخشی از محدوده کشور بشمار میآید که در آن تجارت خارجی، آزاد شمرده شده و خارج از قوانین مشخص و مرسوم میتواند عمل کنند؛ این مناطق با استفاده از امتیازاتی، از امکانات ویژهای جهت فعالیتهای بازرگانی برخوردار هستند.
خیرخواه تصریح کرد: در این راستا مناطق آزاد مختلفی اعم از تجاری، تجاری صنعتی، گردشگری و... در ایران شکل گرفته است. با توجه به اینکه فلسفه شکل گیری مناطق آزاد گریز از محدودیت های اقتصاد بسته دولتی بوده و اهداف آن طبق ماده ۱ قانون چگونگی اداره مناطق آزاد تجاری صنعتی مصوب مجلس در سال ۱۳۷۲ تسریع در انجام امور زیربنایی، عمران و آبادانی، رشد و توسعه اقتصادی، حضور فعال در بازارهای جهانی و منطقهای، تولید و صادرات کالاهای صنعتی و تبدیلی و ارائه خدمات عمومی قلمداد شده، حالا ارزیابی عملکرد این مناطق در دستیابی به اهداف یادشده با چالش جدی مواجه شده است .
این فعال دانشجویی با اشاره به مشکلات مناطق آزاد ارس اظهار کرد: در حال حاضر عمده مشکل منطقه آزاد ارس، عدم استفاده مناسب از ظرفیتها و پتانسیلهای موقعیت بی نظیر و ژئوپلیتیکی این منطقه هست که اغلب به طور مستقیم و بعضا به صورت غیر مستقیم با چندین کشور اطراف ارتباط دارد؛ که این همسایگی میتواند علاوه بر باز کردن بازار بزرگی برای محصولات تولید داخلی در کشورهای همسایه، باعث رونق کسب و کار و در راستای اقتصاد مقاومتی باشد.
وی در ادامه گفت: متاسفانه به دلیل تغییر مدیریتهای منطقه و عدم نگاه راهبردی مدیران و مجموعه فکری آنها و بعضا رفتار سلیقهای و عدم آشنایی به ژئوپلیتیکی منطقه جلفا، آنچنان که باید مورد توجه قرار نمیگیرد و از این میان چه فرصتهای بی نظیری که از دست میرود.