به گزارش گروه فناوری
خبرگزاری دانشجو به نقل از سازمان فضایی ایران، استارتآپ هواشناسی کاربردی هوشمند با استفاده از مدل هواشناسی در حال توسعه خود، اطلاعات آماری گذشته، دادههای سنجش از دور و اطلاعات جغرافیایی منطقه، ۷۲ ساعت پیش از شروع بارشها در کشور، اقدام به انتشار اخطاریه و توضیحات و توصیههای تکمیلی جهت کاهش ریسک خطرات ناشی از سیلاب و بالا آمدن سطح آب سدها، رودخانهها و آبگرفتگی معابر و علاوه بر آن تولید نقشههای گرافیکی و انتشار در شبکههای مجازی کرد.
استارتآپ «سمیتیو» با همکاری با نقشه خوان بومی «بلد» مناطقی که در آن بارندگی پیشبینی میشد را روی نقشه و راهها مشخص کرده تا از سفرها و ترددهای ضرروی به این مناطق پیشگیری و در صورت لزوم رانندگان را در انتخاب مسیر کم خطر همراه با رعایت موارد لازم یاری کند.
این استارتآپ با داشتن تخصصهای مختلف هواشناسی، سنجش از دور و GIS و پایگاه داده و با به کارگیری دانش روز دنیا در هواشناسی نوین، بهبود دقت و صحت اطلاعات و پیشبینیهای هواشناسی، پیش از این نیز در مواردی همچون سیل فروردین ماه در کشور و سیل اخیر سیستان و بلوچستان و همچنین در حال حاضر در مناطق زلزله زده آذربایجان با ارائه خدمات هواشناسی از طریق دادههای ماهوارهای به روند امدادرسانی به آسیب دیدگان این حوادث کمک کرده بوده است.
هدف این استارتآپ تغییر ذائقه کاربران از اطلاعات کلی و استانی به اطلاعات نقطهای و کاربردی است. به طوریکه در سیل اخیر پیشبینیهای هر شهر مجزا اعلام شده است. همچنین بر خلاف گذشته این استارتآپ، چه در تولید پیشبینیها و چه در ارائه آنها، توجه خاصی به کاربردی بودن دارد؛ لذا ملاحظه میشود در سیل اخیر خطر ریسک جاری شدن سیل نه تنها با توجه صرف به میزان بارشها، بلکه با ترکیب میزان و نوع بارش و جغرافیای منطقه، محاسبه و برای هر منطقه توضحیات و توصیههای تکمیلی نیز با در نظر گرفتن همه شرایط ارائه شده است.
این استارتآپ که موفق به کسب عنوان استارتآپ برتر کشور در بین استارتآپهای فضاپایه جشنواره فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور در سال ۹۸ شده، اکنون در حال توسعه محصولات خود جهت ارائه خدمات کاربردی هواشناسی از تحلیل اطلاعات اقلیمی تا پیشبینی کوتاه و بلند مدت و ارائه هشدار و توصیههای کاربردی در بخشهای کشاورزی، هوانوردی، حمل و نقل، صنعت و انرژی، بیمه، گردشگری و عمومی و بهداشت است.