مدیر کل مشاوره و مددکاری اجتماعی ناجا تاکید کرد:لازمه مقابله موثر با بیماری کرونا حفظ و ارتقاء بهداشت روان است.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سید مجید موسوی راد گفت: اخیرا با شیوع بیماری کرونا در کشور و همچنین در سایر کشورهای جهان به طور طبیعی نگرانیهای ذهنی و روانی مردم افزایش یافته است که این موضوع نیازمند توجه دقیق و مواجهه موثر با آن میباشد؛ چرا که در غیر این صورت، در طولانی مدت میتواند اثرات نامطلوبی بر افراد و نهایتا جامعه وارد نماید.
مدیر کل مشاوره و مددکاری اجتماعی ناجا افزود: به منظور حفظ و ارتقای بهداشت روان، مردم بایستی سعی نمایند.
وی با بیان اینکه ضمن عمل به نکات بهداشتی اعلام شده از سوی وزارت بهداشت، به لحاظ روحی و روانی خود را بیش ازحد درگیر این موضوع نکنند بیان کرد: بدانیم که این شرایط، گسترش جهانی داشته و مردم سراسر دنیا با آن درگیر هستند، پس مختص شخص یا خانواده ما نیست یکی از مولفههای سلامت روان، قدرت سازگاری با رویدادهای مترقبه و غیر مترقبه زیستی، اجتماعی و روانی میباشد، پس لازم است که مردم با حفظ آرامش خود این موضوع را در سطح فردی و خانوادگی مدیریت نمایند.
موسوی راد عنوان کرد: ضمن اجتناب از رفتارهای وسواس گونه، از رفتارهای غیر مسئولانه نیز پرهیز شود. یک شیوه معقولانه و منطقی در همه ابعاد انتخاب و عمل نماییم.از فرصت بیشتر بودن در کنار خانواده استفاده بهتری ببریم.
وی ادامه داد: درگیری ذهنی و فکری بیش از حد با این موضوع، باعث کاهش توان روانشناختی و به تبع آن ضعف سیستم ایمنی بدن و نتیجتا افزایش احتمال ابتلا خواهد شد شرایط موجود را بپذیریم و ضمن سازگاری و عدم مقابله ذهنی با شرایط موجود، سعی نماییم از فرصتهای پیش رو در راستای آرامش خود و خانواده بهره ببریم.
مدیر کل مشاوره و مددکاری اجتماعی ناجا تصریح کرد: از فاجعه سازی و بیان مکرر نکات منفی و تنش زای این بیماری در جمع خانواده و دیگران خودداری نماییم با توجه به اینکه شرایط موجود، منجر به افزایش اضطراب افراد مبتلا به اختلالات اضطرابی میشود، توصیه میشود این گروه از مردم، از متخصصان بهداشت روان کمک بگیرند.
وی ادامه داد: ما میتوانیم از این موضوع تعبیر مثبت داشته و آن را فرصت بدانیم، چرا که میتوان بسیاری از عادات بد رفتاری را تغییر داده و با توجه به اصول بهداشتی مطرح شده، آن را به یک رفتار حسنه تبدیل نماییم. رفتارهایی مانند عطسه کردن در جمع بدون داشتن دستمال و ...سعی شود اطلاعات و اخبار لازم را از طریق مجاری رسمی کشور دریافت گردد.
موسوی راد افزود: با توجه به اینکه کودکان در دوره کودکی از تفکر انتزاعی و مفهومی کمتری برخوردار هستند و بیشتر موضوعات را عینی مینگرند، اخبار دریافتی را به صورت واضح و بلند برای اعضای خانواده بازگو نگردد و تنها به نکاتی که میتواند زمینههای بهداشتی در ابعاد فیزیکی و روانی کمک کنند اشاره شود افراد دارای زمینه اضطراب و استرس، حتی الامکان از مصرف خوراکیها و نوشیدنیهای محرک همچون قهوه، نسکافه و ... خودداری نموده و از دمنوشهای گیاهی آرام بخش استفاده نمایند.
مدیر کل مشاوره و مددکاری اجتماعی ناجا گفت: از پذیرش و تایید هر نوع اخبار این حوزه خودداری نموده و با اتخاذ تفکر انتقادی نسبت به اطلاعات و دادههای غیر واقعی، آنها را تحلیل و بررسی کنیم از آنجایی که بیماریهای روان-تنی، نوعی از بیماریهای جسمی هستند که منشا روانی دارند، لذا ترس، اضطراب و نگرانی بیش از حد در رابطه با این بیماری (کرونا)، ضریب ایمنی بدن را تقلیل داده و افراد را در مقابل شرایط فشار زا، آسیب پذیرتر میسازد. پس با حفظ خونسردی و رفتار هوشمندانه، ضریب ایمنی بدنمان را افزایش دهیم.
وی در پایان بیان کرد: با آنهایی که دوست شان دارید و به شما آرامش میدهند، به صورت تلفنی مکالمه کنید خواب کافی و غذای سبک را تجربه کنید به منظور کاهش استرس، ورزشهای خانگی را با رعایت اصول بهداشتی و به همراه اعضای خانواده تمرین کنید.