سفیر سابق ایران در افغانستان گفت: آمریکا به دنبال آن است از توافق میان مدعیان ریاست جمهوری در افغانستان دور نمایی را ایجاد کند تا از دل مذاکرات بین الافغانی دولت موقتی با محوریت طالبان به وجود آید.
ابوالفظل ظهره وند سفیر سابق ایران در افغانستان در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص آخرین وضعیت توافق میان مدعیان ریاست جمهوری یعنی اشرف غنی و عبدالله عبدالله در افغانستان گفت: در آخرین تلاشهای صورت گرفته بین ارگ ریاست جمهوری و کاخ سپیدار یعنی محل استقرار عبدالله عبدالله و اشرف غنی صورت گرفته اشرف غنی تاکید بر مشارکت عبدالله در ساختار دارد و عبدالله تاکید بر مشارکت در قدرت دارد.
وی ادامه داد: در خصوص مشارکت در ساختار که موضع اشرف غنی میباشد وی معتقد است که خود در جایگاه ریاست جمهوری باقی بماند و جایگاه عبدالله را در کاخ سپیدار قبول کند و به این ترتیب عبدالله مسئول شورای صلح با طالبان باشد و بتواند ۴۰ درصد چیدمان اعضای دولت و تعیین انتصابات در بخش سفرا و استانداران را نیز به عهده داشته باشد. به همین ترتیب در تعیین وزارت خانههای کلیدی نیز ایفای نقش کند.
ظهره وند تصریح کرد: در مدل پیشنهادی عبدالله که مشارکت در قدرت است بنا بر این است که در قالب ایجاد دولت مشارکتی کارها از سر گرفته شود به این شکل که اشرف غنی نتیجه برگزاری انتخابات در افغانستان را ابطال کند و در گام دوم بپذیرد که نخست وزیر یا رئیس جمهور باشد و سمت خالی مانده را عبدالله به عهده بگیرد و در گام سوم ۵۰ درصد چیدمان دولت و تعیین انتصابات در حد سفرا و استانداران بین دو مدعی تقسیم شود و البته عبدالله هم مسئولیت شورای صلح را برای مذاکرات با طالبان به عهده بگیرد
وی تاکید کرد:البته نکته جالب توجه در هردوطرح غنی و گل این است که مسئولیت شورای صلح و مذاکره با طالبان به عهده عبدالله گذاشته شده به دلیل اینکه عبدالله سابقه جهادی دارد و احزاب جهادی با او همکاری دارند، اما غنی فقط یک فردبدون پشتوانه خاص است و از طرف دیگر طالبان نیز گفته است برای مذاکره غنی رامشروع نمیداند و حاضر به مذاکره با اونیست.
سفیر سابق ایران در افغانستان با بیان اینکه اشرف غنی کماکان در مشارکت بر ساختار تاکید دارد گفت: عبدالله هم تاکید کرده اگر غنی از این موضع کوتاه نیاید وی به تعیین کابینه خواهد پرداخت و این به معنی تشکیل دو دولت به طور همزمان در افغانستان است.
وی در خصوص نظر آمریکا پیرامون به توافق رسیدن یا عدم توافق این دو فرد در افغانستان نیز گفت: به طور کلی هدف آمریکا طالبانیزه کردن افغانستان است و عدم توافق این دو طرف معادلات آمریکاییها را به هم میزند اساسا آمریکاییها برای نجات از بن بست افغانستان به دنبال به توافق رسیدن این دو طرف و به تبع آن به راه افتادن مذاکرات بین الافغانی هستند.
ظهره وند در پایان خاطر نشان کرد: آمریکا به دنبال آن است از این توافق دورنمایی را ایجاد کند که از دل مذاکرات بین الافغانی دولت موقتی بامحوریت طالبان به وجود آید.