مدیرکل بازرسی و پاسخگویی به شکایات وزارت بهداشت گفت: وارد کردن هرگونه تجهیزاتی که در حوزه کرونا مورد استفاده قرار می گیرد و در داخل امکان تولید دارد از خارج از کشور ممنوع است.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محمد حسین حیدری، مدیرکل بازرسی، ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت بهداشت امروز در نشست خبری مجازی با خبرنگاران، اظهار داشت: وظیفه حوزه دفتر بازرسی بررسی شکایات رسیدگی به شکایات مردم در حوزههای درمان، بهداشت و مربوط به موضوع کرونا .. است و به صورت ویژه مورد پیگیری قرار میگیرد.
وی ادامه داد: در خصوص بحث تخلفات مالی در بیمارستانها منوط به مقررات در حوزه مختلف است و با توجه به اینکه وزیر بهداشت گفته است درمان بیماران کرونا رایگان است؛ به تبع گزارشیهایی دریافت کردیم که هزینههای از مردم در این خصوص گرفته شده است و مقرر شد تا از ظرفیت بیمه و مددکاری اجتماعی در مراکز درمانی استفاده شود تا هزینهای از مردم گرفته نشود.
مدیرکل بازرسی و پاسخگویی به شکایات وزارت بهداشت افزود: اگر مردم موردی در خصوص دریافتی در مراکز درمانی داشتند با سامانه ۱۹۰ مطرح کنند.
حیدری بیان داشت: البته در چند بیمارستان به صورت ویژه کارشناس مستقر کردیم و شرایطی فراهم شد تا بیمارستان ملزم به رعایت دستورالعمل مربوطه باشند.
وی درباره برخورد با متخلفان در این خصوص گفت: ستاد تعرفه در هر استان موظف هستند طبق قوانین تعزیراتی با بیمارستان رفتار کند.
معاون بازرسی وزارت بهداشت اضافه کرد: با توجه به شرایط ویژه این روزها باید شرایطی فراهم کنیم تا به صورت اضطراری این موضوع پیگری شود و ما با حوزه تعرفهها در کل کشور صحبت کردیم تا همان روز مطرح شدن موضوع شکایت، تشکیل جلسه داده و موضوع پیگیری شود.
حیدری با بیان اینکه خط هایتلاین کرونا ۲۴ ساعته پاسخگوست، متذکر شد: در خصوص بیش دریافتی در مراکز درمانی شکایتهایی وجود داشت؛ به ویژه در برخی بیمارستانهای خصوصی که آن را کنترل میکنیم.
وی اضافه کرد: در حوزه بهداشت مردم سئوالاتی در خصوص دفن متوفیان کرونا داشته و مسائلی که در آرامستانها اتفاق افتاد ه بود که ما آن را به معاونت بهداشت ارائه دادیم. درخصوص ماسک و مواد ضدعفونی کننده تنها مرجع که میتوانند این وسائل را بفروشد داروخانهها هستند، اما شرایطی به وجودآمد که مردم برای تهیه این وسائل از جاهای دیگر اقدام کردند، اما الان تمامی داروخانهها از طریق شرکتهای بخش این محصولات حفاظت فردی را در اختیار میگیرند.
معاون بازرسی وزارت بهداشت متذکر شد: البته اگر این وسائل در مراکز دیگر عرضه شود ممکن است کنترل آنها وجود نداشته باشد. اقلام حفاظتی توسط شهرداریها از وزارت بهداشت درخواست شد و در اختیار آنها قرار گرفت. حتی اقلام اهدایی از خارج از کشور در اختیار دستگاهها و شهرداریها قرار گرفته و میتوانند بر توزیع آن نظارت کنند.
حیدری درباره کاسبان کرونا، بیان داشت: این موضوع حقیقت دارد و برخی سودجویان سعی میکنند حداکثر سود را به دست آورند، اما از همان ابتدا شرایطی فراهم شد تا بتوانیم پیگیر احتکار بوده و این موارد کشف شود و در اختیار هیات امنای ارزی قرار گیرد.
وی درباره کادر درمانی که محل کار خود را ترک کرده اند، ادامه داد: باید ما علامت سنجی کنیم که علت ترک چه بوده است و تا به حال گزارشی به دفتر ما در باره اینکه بیمارستانها نتوانند موضوع ترک نیرو را مدیریت کنند به دست ما نرسیده است.
معاون بازرسی وزارت بهداشت ابراز داشت: میتوانیم ظرفیت بیماری کرونا رابه فال نیک بگیریم؛ چراکه همه دستگاهها در این خصوص وارد شدندو شرکتهای دانش بنیان نیز در خصوص تولید کیت وارد شدند و ما دیگر محدودیتی در این خصوص نداریم.
حیدری با بیان اینکه طبق دستور وزیر بهداشت وارد کردن هرگونه تجهیزاتی که در حوزه کرونا مورد استفاده قرار میگیرد و در داخل امکان تولید دارد از خارج از کشور ممنوع است، افزود: مردم بدانند هرگونه دارو و تجهیزات که بخواهد مورد استفاده قرار گیرد همان وسائلی است که مورد تأیید سازمان غذا و دارو قرار میگیرد.
وی تصریح کرد: بیشترین شکایات مردم به سامانه ۱۹۰ در ابتدا درباره کرونا بود، اما بیشترین شکایت در سال ۹۸ قبل از بروز کرونا مربوط به ارتباط و برخورد پزشکان و پرستاران با مردم بوده است.
مدیر کل بازرسی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه در ابتدا در استانهای قم، گیلان، مازندران، مرکزی و تهران شرایطی فراهم کردیم تا شکایات سریعا به سامانه ۱۹۰ در مرکز منتقل شود، افزود: درخصوص عدم رعایت فاصله گذاری اجتماعی در شرکتهایی هوایی و پروازها به طور جدی پیگیر هستیم و قصد دارم ظرف یکی دو روز آینده به صورت سرزده وارد مجموعه فرودگاهی شده و در داخل کابین پرواز این موضوع را بررسی کنیم و در اختیار وزیر قرار دهیم.
حیدری با اشاره به اینکه قیمت مصوب در خصوص ماسک و مواد ضدعفونی کننده داریم، ابراز داشت: ممکن است قیمت مصوب را در داروخانهای رعایت نشود، اما مردم در این خصوص شکایت زیادی نکرده اند، اما در خصوص نبود این اقلام شکایتهای زیادی بوده است.
وی درباره موج دوم اپیدمی گفت:تمهیداتی در حوزه بهداشت ودرمان انجام شده است ممکن است در آبانماه این پیک درکرونا و آنفلوآنزا داشته باشیم و امیدواریم آن نیز به حداقل برسد.