قیمت سبد نفتی اوپک با کاهش تولید آمریکا، افزایش صادرات به چین و بازگشت تدریجی فعالیتهای اقتصادی در اروپا به مرز ۲۳ دلار افزایش یافت.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، در معاملات روز پنج شنبه هجدهم اردیبهشت ماه به علت اینکه صادرات به کشور چین افزایش و تولید نفت آمریکا کاهش یافته بود و همچنین بازگشت تدریجی فعالیتهای اقتصادی در اروپا، قیمت نفت در بازارهای جهانی افزایش یافت.
به همین دلیل، قیمت سبد نفتی اوپک نیز متاثر از این روند افزایش یافت و اوپک در آخرین بهروز رسانی سایت خود اعلام کرد هر بشکه سبد نفتی اوپک روز پنجشنبه (۱۸ اردیبهشت) ۵۱ سنت افزایش ۲۲.۹۱ دلار فروخته شده است.
این نوع نفت چهار شنبه (۱۷ اردیبهشت) ۲۲.۴۰ دلار در هر بشکه فروخته شده بود.
همچنین از دیگر عوامل افزایش قیمت نفت در روز پنج شنبه، انتشار گزارش ذخایر نفت آمریکا عنوان کرد که کمتر از انتظار افزایش یافته بود.
اداره اطلاعات انرژی آمریکا در گزارش هفتگی خود در روز چهارشنبه از ۱۵هفته متوالی افزایش ذخایر نفت آمریکا خبر داد. هرچند نرخ رشد ذخایر نسبت به زمان رکود ثبت شده ۱۹ میلیون بشکه در اوایل آوریل کند شده است.
* روند صعودی قیمت نفت اوپک در هفته گذشته و به طورکلی افزایش ۵ درصدی قیمت نفت خام
در معاملات روز جمعه نیز، قیمت نفت ۵ درصد افزایش یافت و دومین هفته متوالی افزایشی را ثبت کرد، زیرا تولیدکنندگان آمریکایی تولید خود را کاهش دادند و تعداد دکلهای حفاری نفتی آمریکا کاهش یافت و همچنین بر تعداد ایالتهایی که به سوی کاهش محدودیتها میروند، افزوده شده بود.
با توجه به افزایش ۵ درصدی قیمت نفت در هفته گذشته، میبینیم که قیمت سبد نفتی اوپک هم در این هفته روند صعودی داشته است.
با توجه به اینکه صنعت انرژی آمریکا تولید و هزینهها را برای مدیریت کاهش تقاضا برای سوخت در اثر شیوع کرونا پایین آورده است، تعداد دکلهای فعال نفت و گاز طبیعی آمریکا ۳۴ دکل کاهش یافت که کمترین میزان در تاریخ این دکلها محسوب میشود و به ۳۷۴ دکل فعال رسید.
هر بشکه نفت برنت دریای شمال با ۱.۵۱ دلار افزایش ۳۰.۹۷ دلار فروخته شد و نفت خام آمریکا نیز با ۱.۱۹ دلار افزایش ۲۴.۷۴ دلار معامله شد.
هر دو شاخص نفتی، دومین هفته افزایشی را پشت سر گذاشتند و نفت برنت طی هفته گذشته بیش از ۱۸ درصد و نفت خام آمریکا ۳۳ درصد افزایش ارزش را ثبت کردند.
* روند کاهشی قیمت نفت اوپک از کجا شروع شد
قیمت سبد نفتی اوپک، زخمی از دعوای عربستان و روسیه و پس از آن شیوع ویروس کرونا و اعمال محدودیتها و کاهش تقاضا، تا ۱۶ دلار هم پایین آمده بود که با امید به زنده شدن دوباره توافق اوپک تا ۲۳.۴۸ دلار بالا رفت.
اما به دنبال منفی شدن قیمت نفت خام آمریکا به علت پر شدن مخازن ذخیره سازی این کشور که سبب شد، تا تاجران به جای دریافت پول از خریداران، مبلغی نیز به آنها پرداخت هم بکنند، بازارهای نفتی به شدت پرنوسان شد.
هرچند نفت اوپک با نفت برنت قیمتگذاری میشود، اما این اتفاق بر این نوع نفت نیز تاثیر گذاشت و هر بشکه سبد نفتی اوپک در ۲۰ آوریل برابر با اول اردیبهشت ۱۴.۱۹ دلار فروخته شد.
* کمترین قیمت سبد نفتی اوپک
با این حال، کمترین قیمت نفت اوپک تاکنون در روز چهارشنبه (سوم اردیبهشت ماه) برابر با ۱۲.۲۲ دلار در هر بشکه رقم خود.
پیش از این، کمترین قیمت سبد نفتی اوپک در سال جاری میلادی در روز پنج شنبه (۱۳ فروردین) با ۱۰ دلار و ۴۴ سنت افت به ۱۶.۸۷ دلار در هر بشکه رسیده بود.
این قیمت، کمترین رقم از زمان معرفی سبد نفتی اوپک در سال ۲۰۰۵ به شمار میرفت. سبد نفتی اوپک در ۱۶ ژوئن ۲۰۰۵ با نفتهای نفت سنگین ایران، صحرای الجزایر، گیراسول آنگولا، دجنو کنگو، زفیرو گینه و رابی لایت گابن معرفی شد.
نفتهای عراق کویت، لیبی، نیجریه، عربستان، امارات، نیجریه و ونزوئلا نیز به آن اضافه شدند.
سبد نفتی اوپک متشکل از نفت سنگین ایران، نفت سبک عربستان، نفت سبک بصره عراق، نفت صحرای الجزایر، نفت اورینت اکوادور، نفت صادراتی کویت، سیدر لیبی، بونی لایت نیجریه، نفت موربان امارات، مارین قطر، مِرِی ونزوئلا، گیراسول آنگولا، رابی لایت گابن، نفت دجنو کنگو و نفت زفیرو گینه است.