اسماعیلی افزود: ما نیز همزبان و همراه با این اقشار آسیب پذیر جامعه از وزارت خانه مربوطه مطالبه میکنیم که بموقع مطالبات و بیمه کسانی که به موجب قانون بایستی از بیمه بیکاری بهرهمند شوند را پرداخت کنند و امیدواریم با اقدام آنها پرونده قضایی تشکیل نشود؛ اما اگر آنها کوتاهی و قصور کردند و پرونده تشکیل شد، اعلام کرده ایم که پروندههای کثیر الشاکی اولویت ما است و خارج از نوبت رسیدگی میکنیم.
سخنگوی قوه قضاییه بیان داشت: اگر پرونده قضایی به لحاظ اینکه جمع زیادی از افراد بیکار شده مشمول این موضوع هستند و بایستی به فریاد آنها رسید، تشکیل شد، حتما قوه قضاییه در مراجع قضایی ذیربط من جمله دیوان عدالت اداری به عنوان یک پرونده ناظر بر جمع زیادی از شهروندان و کثیرالشاکی بصورت ویژه و خارج از نوبت رسیدگی خواهد کرد که حداقل اقدامات ما احقاق حقوق این قبیل از افراد را به تعویق نیاندازد.
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه قوه قضاییه در موضوع برخورد با قاچاق کالا تا چه اندازه موفق عمل کرده است و چرا علیرغم تاکیدات مقام معظم رهبری همچنان شاهد قاچاق کالا در کشور هستیم، اظهار کرد: در ارتباط با موضوع قاچاق کالا همه دستگاههای مختلف متولی آمار و ارقامی ارائه میدهند و شاید همه نیز ادعا کنند که موفق بودهاند؛ اما وجود کالای قاچاق در سطح گسترده و بویژه کالاهای قاچاقی که نظایر آن در داخل کشور تولید میشود در یک برآورد جمعی حکایت از آن دارد که ما درامر مبارزه با قاچاق کالا موفق نبوده ایم.
وی افزود: البته متولی اصلی مقابله و قبل از مقابله پیشگیری از قاچاق کالا، بخشهایی مانند گمرکات، بانکها در ارتباط با تجهیز ارز، ضابطین دستگاه قضایی و ستاد مبارزه با قاچاق کالا هستند که یک ستاد متشکله در دولت از وزارت خانههای مختلف و نهادهای متولی آن است و قوه قضاییه یکی از بیست و چند عضو این ستاد است، ما در پروندههای قضایی تشکیل شده معتقدیم که خوب عمل کردیم و نمیتوانیم بگوییم که پرونده قضایی تشکیل شد و ما رسیدگی نکردیم و یا در چارچوب قوانین و مقررات موجود احکام ما، احکام بازدارندهای نبوده است.
سخنگوی قوه قضاییه تصریح کرد: در ارتباط با قاچاق که صرفا در موضوع قاچاق حرفهای و سازمان یافته، قوه قضاییه مامور رسیدگی است و بقیه مربوط به سازمان تعزیرات حکومتی که سازمان زیرمجموعه دولت است، قرار دارد.
وی در ادامه بیان کرد: معتقدیم که بایستی در این حوزه با اتخاذ تدابیر مناسب و شناسایی گلوگاههای فساد زا و نقاط فرار و قوانین و مقرراتی که باعث دور زدن مقررات کشور در حوزه قاچاق کالا میشود، حتما بازنگری جدی در شیوه مبارزه با قاچاق کالا ضرورت دارد. در صورت اقتضا بایستی هم ساختار سازمان مبارزه با قاچاق کالا و ارز مورد اصلاح و بازنگری قرار گیرد و هم رفتار یکایک سازمانها و نهادهای عضوی این ستاد در مبارزه با قاچاق بایستی اصلاح شود.
اسماعیلی در ادامه این نشست خبری به سوالی در خصوص قاچاق خرید و فروش نوزادان و اینکه چه قوانین و برخوردهایی در این حوزه بوده است و برنامه شما در این رابطه چیست و آیا قوه قضاییه تصمیم به ورود جدیتر به این موضوع را دارد یا خیر؟ گفت: خبر در حدی که رسانهای شد مبالغه آمیز بود و اصلا باند و جرایم سازمان یافتهای و خرید وفروش جمعی زیادی از نوزادان، چنین چیزی نبود.
وی افزود: از ناحیه بخشهای مختلف چه ضابط پرونده و چه برخی از رسانهها؛ موضوع بزرگ نمایی شد. یک مورد خاص در یکی از استانها بود که در خود بیمارستان قراری گذاشته بودند که نوزادی را مورد معامله قرار دهند و هوشیاری حراست بیمارستان موجب برملا شدن این موضوع شد و از این مامور وظیفه شناس حراست نیز تشکر میکنم که این کار را انجام داد. این پرونده سه نفر متهم داشت که دستگیر و بازداشت شدند و جز این مورد تاکنون در ماههای اخیر به مورد دیگری در کشور به خرید و فروش نوزاد نرسیدیم. عنایت داشته باشید و قدری در بیان مطلب در فضای رسانهای کشور مبالغه شده است و موضوع یک مصداق و مورد خاص بود.
وی افزود: همین که قوه قضاییه ورود پیدا کرده است و سه نفر از متهمان این پرونده بازداشت هستند، حکایت از اراده جدی قوه قضاییه در برخورد با این پدیده غیرقانونی و غیراخلاقی دارد و البته مجازاتهای فعلی را کافی نمیدانیم، در لایحه اصلاح حمایت از حقوق کودکان و نوجوانان که اصلاحیه آن یکی دو روز قبل در مجلس به تصویب رسید مجازات کسانی که مبادرت به خرید و فروش نوزاد میکنند، تشدید شده است. ما حتی این یک مورد را نیز نمیپسندیم و عمل بسیار غیرانسانی، غیر از غیرقانونی بودن و غیراخلاقی بودن است و قوه قضاییه با این اقدامات غیرانسانی و غیرقانونی حتما برخورد لازم را خواهد داشت.