در سفر معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری به بوشهر، برج نوآوری مروارید خلیج فارس امروز، ۳۰ اردیبهشتماه افتتاح شد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری امروز، ۳۰ اردیبهشت در ابتدای ورود به استان بوشهر در گفتگو با خبرنگاران رسانههای مختلف گفت: پیش از این چند سفر کاری برای توسعه و گسترش اجزای مختلف زیست بوم نوآوری به استان بوشهر انجام گرفت، خوشحالم که در این سفر شاهد تحقق نتایج پیگریهای قبلی هستیم و استان بوشهر از چند مرکز و ساختمان جدید در حوزه نوآوری از جمله برج نوآوری مروارید خلیج فارس، برخوردار میشود.
ستاری در مسئله تولید محصولات دانش بنیان برای مقابله با کرونا اظهار کرد: در این حوزه، نه تنها کلیه محصولات مورد نیاز در این زمینه در داخل کشور تولید میشود، بلکه محصولات «هایتک» مختلفی از جمله کیتهای تشخیص و ونتیلاتور نیز به خارج از کشور صادر شده است. اکوسیستم شرکتهای دانش بنیان به خوبی توانست نقش خود را در کوچک سازی ابعاد مخرب این بحران ایفا کند و جامعه را به محصولات مورد نیاز برای دفاع در برابر ویروس مجهز سازد.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری افزود: در حوزه کیتهای سرولوژی ظرفیت کشور به تولید یک میلیون کیت در روز رسیده است. در زمینه کیتهای pcr نیز در ظرفیتی برای تولید یک و نیم میلیون تست در کشورایجاد شده است که در صورت تکمیل فرایندهای مربوط به اخذ مجوز میتوان در این حوزه افقهای صادراتی را نیز مد نظر داشت.
افتتاح برج نوآوری
افتتاح برج نوآوری مروارید خلیج فارس از جمله برنامههای اصلی سفر سورنا ستاری به استان بوشهر بود که با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و با اعتباری بالغ بر ۱۵ میلیارد تومان به بهره برداری رسید. این مرکز قرار است میزبان شرکتهای دانش بنیان و فناور این استان باشد. برج نوآوری بوشهر در فضای بالغ بر ۳۰۰۰ متر افتتاح شده است و میتواند تاثیری قابل توجه در جهش زیست بوم نوآورانه استان ایفا کند.
پارک علم و فناوری استان بوشهر نیز با حضور سورنا ستاری از ساختمان جدید خود رونمایی میکند. معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری همچنین در این سفر از نمایشگاه شرکتهای دانش بنیان و فناور مستقر در این پارک بازدید میکند و با مدیران و نمایندگان این شرکتها گفتگو خواهد کرد.
طراحی و اجرای زیرساخت اینترنت اشیا مبتنی بر پروتکل LoRaWAN بوشهر
سورنا ستاری در ادامه سفر خود به استان بوشهر به همراه، جمعی از مسئولین استان از جمله عبدالکریم گرواند استاندار بوشهر از فاز اول شبکه اینترنت اشیا مبتنی بر پروتکل LoRaWAN رونمایی کرد.
با توجه به اهمیت روز افزون تجهیزات هوشمند مبتنی بر اینترت اشیاء این زیر ساخت حیاتی میتواند نقشی کلیدی در توسعه کسب و کارهای نوآورانه مربوط به آن را ایفا کند.
LoRaWAN یکی از پروتوکلهای پر کاربرد در حوزه اینترنت اشیاء اشست که با حمایت معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری و با هزینه ۴ میلیارد ریال پیاده سازی و اجرا شد. در فاز اول اجرای این شبکه که امروز با حضور معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری آغاز به کار کرد، منطقه دو بوشهر تحت پوشش این شبکه قرار گرفته و در فاز بعد کل شهر بوشهر پوشش داده خواهد شد.
رونمایی از محصولات فناورانه در نمایشگاه شرکتهای فناور و دانش بنیان بوشهر
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در ادامه بازدید خود از مراکز مختلف همکار با شبکه نوآوری این استان، از نمایشگاه شرکتهای فناور و دانش بنیان این استان بازدید کرد و با آخرین دستاوردهای فعالان فناور استان آشنا شد.
سه محصول مکانیاب آکوستیک لولههای پلی اتیلن گاز شهری، سیستم پایش کیفیت آب استخرهای میگو مبتنی بر اینترنت اشیا و دستگاه جوش خودکار تی سرویس در خطوط فلزی، از جمله تولیدات فناورانهای بود که در جریان این بازدید به معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری معرفی شد.
همچنین کارگاههای تولید الکل، ژل ضد عفونی کننده دست، ماسک، ماده ضد عفونی کننده سطح، مرکز توسعه فناوری سیستم قدرت و حفاظت و مرکز نوآوری صنایع خلاق نیز از جمله دیگر مراکز تولیدی بود که در راستای توانمند سازی خطه جنوب کشور برای مقابله بهتر با شیوع ویروس کرونا مورد بازدید رئیس ستاد فرهنگ سیازی اقتصاد دانش بنیان قرار گرفت.
افتتاح برج نوآوری مروارید خلیج فارس با زیربنای بالغ بر ۳۰۰۰ متر مربع، شرکت در نشست اقتصاد مقاومتی و جهش تولید با مقامات این استان و گفتگوی میدانی با فعالین فناور استان، از جمله دیگر رخدادهای سفر معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری به جنوب کشور است.