رئیس انجمن واردکنندگان برنج با ارسال نامهای به رئیس کل بانک مرکزی ضمن انتقاد از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی واردات برنج، نسبت به تبعات تخصیص قطرهچکانی ارز نیمایی در این زمینه هشدار داد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، رئیس اتحادیه واردکنندگان برنج در نامهای به رئیس کل بانک مرکزی از عدم اختصاص ارز برای واردات برنج انتقاد کرد. متن نامه به این شرح است:
جناب آقای دکتر همتی ریاست محترم بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران
با سلام
احتراماً، مستحضرید علی رغم اهمیت تأمین کسری برنج کشور از محل واردات برای مصرف شش دهک اقشار آسیب پذیر کشور و همچنین تأکید مراجع ذیربط برای ادامه تأمین ارز ۴۲۰۰ تومانی برای این مهم، متأسفانه با مقاومت بانک مرکزی و عدم تأمین ارز برای حدود ۵۰۰ هزار تن کالای رسوبی از بهمن ماه ۹۸، در اردیبهشت ماه ۹۹ تغییر گروه کالایی برنج انجام شد.
در جلسات کارگروه محترم تنظیم بازار کشور برای رفع بلاتکلیفی محمولههای برنج رسوبی بر الویت تخصیص ارز نیمایی تاکید گردید و وارد کنندگان با توجه به تحمیل هزینههای انبار داری و دموراژ از فروشندگان خارجی خود مجدداً مهلت گرفته تا تعهدات خود را از محل ارز نیمایی انجام دهند.
متاسفانه بانک مرکزی با تخصیص ارز نیمایی به صورت قطره چکانی و توقف آن مجددا این صنعت را با چالش جدی مواجه نموده، علاوه بر هزینههای انبارداری، دموراژ، تهدید فساد و آسیب به سلامت محمولهها بر اثر گرما در بنادر و همچنین تهدید عودت محمولهها توسط فروشندگان خارجی به دغدغههای جدی تبدیل شده، حال آن که تنها مسئول و مرجع تصمیم گیری برای تخصیص ارز در کشور بانک مرکزی است، ادامه بلاتکلیفی و تهدید امنیت غذایی کشور و صنعت واردات برنج به عنوان دومین کالای استراتژیک کشور، هیچ دفاع و بهانهای را باقی نمیگذارد، به نظر میرسد در صورت عدم تأمین منابع ارز نیمایی، بلافاصله سایر روشهای اجرایی و امکان پذیر میبایست در دستور کار قرار گیرد.
عدم تصمیم گیری و پاسخگویی به این صنعت که کارنامه درخشانی در تأمین نیاز سبد غذایی اقشار ضعیف جامعه در سنوات قبل داشتهاند و سهم قابل توجهی در اشتغالزایی از مرحله ورود محمولهها به کشور تا توزیع آن را دارند امری ناصواب است که آثار زیان بار آن غیر قابل جبران خواهد بود و مسئولیت آن تنها متوجه آن مجموعه محترم میباشد.