دبیر شورای صنفی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در نامهای به رئیس این دانشگاه، نکاتی را در خصوص بازگشایی دانشگاه در هفدهم خرداد و حضور مجدد دانشجویان در دانشگاه مطرح کرد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دبیر شورای صنفی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در نامهای به رئیس این دانشگاه نکاتی را درخصوص بازگشایی دانشگاه در هفدهم خرداد و حضور مجددا دانشجویان در دانشگاه مطرح کرد.
در این نامه آمده است:
هم اکنون که رسانه ملی در بیانیهای از جانب شخص ریاست جمهور اعلام کرده است که دانشگاهها و مراکز آموزشی از روز شنبه، هفدهم خردادماه باید فعالیتهای خود را از سر بگیرند و تصمیم گیری درباره چگونگی ادامه روند ترم جاری به مسئولین دانشگاهی سپرده اند، و در حالیکه مطابق به آمار اعلام شده از سوی وزارت بهداشت، وضعیت شیوع بیماری در سطح کشور همچنان بالا است، دانشجویان درخواست اندیشیدن تدبیری مدبرانه از سرکار عالی دارند.
از طرفی چند روزی است که مسئولان خوابگاههای دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، طی تماس با دانشجویان، لزوم تخلیه خوابگاه در چند روز آتی را بیان کرده اند؛ همانطور که مستحضرید، امروز و در تاریخ نهم خرداد، شاهد روند صعودی مبتلایان به بیماری کرونا هستیم.
از طرفی پیرو نمونه گیری و آزمایش تست PCR از ۱۲۰ نفر از دانشجویان ساکن خوابگاههای دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و پرسنل خوابگاه، ۹ نفر شامل ۲ از خرازی، ۲ نفر از کوثر، ۲ نفر از کرمانی-میلاد، یک نفر از میرباقری و دو نفر از خدمه مثبت بوده.
این مهم، باعث نگرانی دانشجویان و خانوادهها شده است. از سوی دیگر اخباری مبنی بر بازگشایی دانشگاه و برگزاری کلاسهای عملی و امتحانات به صورت حضوری به گوش میرسد که این نگرانی را چندین برابر میکند. این در حالی است که شاهد مجازی شدن امتحانات دانشگاهی مختلف مانند اصفهان، برخی از مقاطع در دانشگاه تهران، علوم پزشکی بوشهر، الزهرا تهران و ... هستیم.
با توجه به شرایط زیر، از جمله:
۱- بازگشت جمع کثیری از دانشجویان دانشگاه (حدود ۳۰ درصد) به شهر محل زندگی خود در اسفندماه و دستور مراجع بالا مبنی بر تشکیل ادامه کلاسهای آموزشی و ارزیابی نهایی به صورت حضوری، لازم به ذکر است که دانشجویان باید برای بازگشت از وسایل نقلیه عمومی استفاده کنند که با توجه به شرایط بیماری در استانهای مختلف استفاده از این وسایل تا حد ممکن باید محدود شود.
۲- حضور جمعیت زیادی از دانشجویان در کلاسهای درس (احتمالا دروس عملی) و استفاده از سیستم حمل و نقل درون دانشگاهی دانشگاه علوم پزشکی خود زمینه ساز شیوع این بیماری در میان دانشجویان خواهد بود.
۳- امکانات ناکافی خوابگاهها و سلف دانشگاه و تجمع دانشجویان در ایام امتحانات در مکانهای فوق که خود میتواند منشأ بیماری و به خطر انداختن سلامت دانشجویان باشد.
۴- حضور دانشجویان رزیدنت و اینترن در خوابگاهها و به خصوص کتابخانههای خوابگاه در ایام امتحانات و احتمال ناقل بودن این عزیزان و احتمال افزایش ابتلا به بیماری برای دانشجویان خوابگاهی
۵- بیماریهای زمینهای عدهای از دانشجویان و اعضای خانواده شان که خود میتواند بار و فشار روانی زیادی را به این عزیزان تحمیل کند.
۶- همچنین با توجه به شیوع متفاوت این بیماری در نقاط مختلف کشور، بازگشت دانشجویان از مناطق سفید شیوع بیماری به شهر اصفهان میتاوند زمینه ساز اوج گرفتن مجددا روند ابتلا به بیماری شده و سلامت دانشجویان و خانواده هایشان در دیگر مناطق کشور را تهدید کند.
اکنون شروای صنفی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، به عنوان نماینده دانشجویان این دانشگاه، از مسئولان گرانقدر دانشگاه درخواست دارد بنا به دلایل واضح و مشخص ذکر شده در بالا و با توجه به نگرانیهای موجود و اولویت سلامت دانشجویان و خانواده هایشان، برای جبران تعطیلات طولانی مدت پیشنهاد میشود نسبت به برگزاری کلاسها و ارزیابی پایانی دروس به صورت غیرحضوری با دانشجویان همکاری لازم را بفرمایند.
پیشنهادات و درخواستها به شرح زیر است:
۱- روند ارزیابی دانشجویان از شیوه معمول کمی فاصله گرفته و با توجه به شرایط به وجو د آمده برای کشور عزیزمان و سایر کشورهای جهان، ارزیابی این ترم از خدادماه، به صورت تکالیف تعیین شده از طرف استادان و امتحانات مجازی ادامه پیدا کند.
۲- همچنین ادامه روند کلاسهای عملی نیز با مساعدت استادان به زمان مناسب تری موکول شود و برای دروس که امکان دارد، ادامه روند به صورت مجازی و با حضور چندتن از دانشجویان و استاد مربوطه کلاس برگزار شده و فیلم آن در اختیار سایر دانشجویان قرار گیرد.
۳- دروس کارآموزی با اولویت دانشجویان ساکن اصفهان برگزار شود و در بعضی مقاطع اکر امکان برگزاری بخشی از درس به صورت آنلاین میسر است، با نظر استادان مربوطه اقدامات لازم انجام شود.
۴- دورس کارورزی دانشجویان رشتههای مختلف با توجه به شرایط دانشجویان و نظر استادان مربوطه، تاحد اماکن با مساعدت دانشگاه ها، در کوتاهترین زمان ممکن و در صورت امکان در شهر محل زندگی دانشجویان برگزار شود.
لازم به ذکر است که با توجه به اینکه بسیاری از دانشگاهها اقدام به برگزاری امتحانات پایان ترم به صورت مجازی کرده اند و احتمالا تا ترم آینده نیز با این بیماری مواجه باشیم، از شما تقاضا داریم که با مهیا کردن شرایط و برگزاری امتحانات و کلاسهای عملی به صورت مجازی، از حذف ترم یا واحدهای دانشجویان جلوگیری شود.
گفتنی است، این نامه به معاونت آموزشی و معاونت دانشجویی فرهنگی این دانشگاه نیز رونوشت شده است.