به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، کاظم غریب آبادی، سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمان ملل و سایر سازمان های بین المللی مستقر در وین، امروز (پنجشنبه) در سخنانی در پنجاه و چهارمین نشست کمیسیون مقدماتی معده منع جامع آزمایش های هسته ای (CTBT)، ضمن تایید مجدد موضع دیرینه و اصولی کشورمان در مورد لزوم حذف کامل سلاح های هسته ای، گفت: متأسفانه، بیش از دو دهه پس از تصویب این معاهده، رسیدن به هدف اصلی آن که پایان دادن توسعه و پیشرفت سلاح های هسته ای است، دست نیافتنی تر شده است.
*واکنش به آزمایش موشکی اخیر فرانسه
غریب آبادی با ابراز تأسف از اینکه اخیراً جامعه بین المللی شاهد رویکرد مخربی در مورد خلع سلاح هسته ای و معاهدات عدم اشاعه توسط برخی کشورهای هسته ای بوده است، افزود: نوسازی و آزمایش سلاح های هسته ای، معاهده ان.پی.تی به عنوان سنگ بنای خلع سلاح هسته ای و رژیم عدم اشاعه و همچنین صلح و امنیت بین المللی را تهدید می کند. در همین راستا، پرتاب اخیر موشک های بالستیک بین قاره ای قادر به حمل چندین کلاهک هسته ای (M51) توسط یک زیردریایی فرانسوی در ۱۲ ژوئن ۲۰۲۰، با تعهدات بین المللی فرانسه ناسازگار است.
*انتقاد از خروج یکجانبه آمریکا ار موافقتنامه های بین المللی
نماینده دائم ایران در آژانس در ادامه اظهار داشت: خروج یکجانبه و غیرقانونی از بسیاری از موافقتنامه های بین المللی از جمله معاهده آسمان های باز، پیمان موشک های هسته ای میان برد و برجام، به سیاستی رویه ای برای ایالات متحده تبدیل شده که نه تنها مغایر با چندجانبه گرایی بوده، بلکه صلح و امنیت بین المللی را نیز تضعیف می کند.
وی در همین راستا، نگرانی عمیق خود را از گزارش هایی مبنی بر اینکه مقامات ارشد آمریکا در مورد احتمال انجام انفجارهای آزمایش هسته ای گفتگو کرده اند، اعلام کرد و گفت: انجام چنین آزمایشی موجب تضعیف خلع سلاح هسته ای و رژیم عدم اشاعه و در نتیجه، تضعیف صلح و امنیت بین المللی می شود.
*نگرانی از تصمیم سنای آمریکا
غریب آبادی همچنین از اینکه سنای آمریکا بودجه ۱۰ میلیون دلاری برای آماده سازی انجام چنین آزمایش هسته ای را تصویب کرده، به شدت ابراز نگرانی کرد و از آمریکا و فرانسه خواست تا به تعهدات خود در حفاظت از اهداف و مقاصد معاهدات خلع سلاحی، احترام بگذارند.
به گزارش فارس، سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز (شنبه) ۳۱ خرداد ماه آزمایش موشک بالستیک و هستهای توسط فرانسه را با تعهدات این کشور ناسازگار خواند و نسبت به این اقدام ابراز نگرانی کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه پرتاب یک فروند از نسل جدید موشکهای بالستیک قاره پیما با قابلیت حمل چندین کلاهک هستهای (با عنوان موشک M51 ) توسط نیروی دریایی فرانسه را با روح و نص ماده ۶ معاهده منع اشاعه سلاحهای هستهای (NPT) و تعهد فرانسه نسبت به خلع سلاح هستهای کاملا ناسازگار خواند.
علاوه بر این وزارت خارجه ایران نیز همان روز (۳۱ خرداد) به این آزمایش واکنش نشان داد و از پاریس خواست که به مفاد معاهده NPT پایبند مانده و تعهدش را نسبت به خلع سلاح هستهای محترم بشمرد.