مدیرگروه تحقیقات سیاستگذاری و برنامه ریزی غذا و تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور اعلام کرد: دسترسی به غذای سالم و ایمن از ابعاد امنیت غذایی محسوب میشود که در این راستا آلودگیهای شیمیایی، فیزیکی و میکروبی ایمنی و به تبع آن امنیت غذایی جامعه را تحت تاثیر قرار میدهد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، به نقل از روابط عمومی انستیتو تغذیهای و صنایع غذایی کشور، فاطمه محمدی نصرآبادی با بیان این مطلب گفت: امنیت غذایی ابعاد گوناگونی دارد که یک بعد آن فراهمی غذا در جامعه است و سیاست و مداخلههای متفاوت مانند سیاستهای تولید و تحریم میتواند بر روی این بعد امنیت غذایی تاثیرگذار باشد.
وی افزود: تحریمها و مشکلات اقتصادی میتواند در فراهم آوردن غذای ایمن در یک جامعه و همچنین دسترسی به دارو و مراقبتهای بهداشتی تاثیر داشته باشد و در بعد اقتصادی هم به طور معمول هر چه درآمد افراد بهتر باشد، دسترسی آنها به غذای کافی یعنی امنیت غذایی بیشتر است.
مدیرگروه تحقیقات - سیاستگذاری و برنامه ریزی غذا و تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور بهره مندی بدن از غذایی که مصرف میشود و دوری از انگلها و بیماریهایی را که باعث میشود بدن نتواند مواد مغذی را به طور کامل مورد استفاده قرار بدهد، را از دیگر ابعاد امنیت غذایی دانست و بیان کرد: امنیت غذایی باید پایدار باشد یعنی نباید نوسان داشته باشد. به طوری که دسترسی به غذا باید در همه مکانها و همه زمانها وجود داشته باشد و در غیراینصورت ناامنی غذایی موقت ایجاد میشود.
نصرآبادی با بیان اینکه تغییر فرهنگ از دیگر ابعاد امنیت غذایی است، اظهار داشت: غذایی که در دسترس است، از نظر فرهنگی نیز باید مورد قبول جامعه باشد و به شیوههای پذیرفته شده به دست مردم برسد.
وی گفت: دو واژه مهم سیری شکمی و سیری سلولی استفاده میشود که ممکن است گاهی غذا انرژی کافی را به بدن رسانده باشد، اما مواد مغذی نرسیده باشد. چرا که در امنیت غذایی که فقط سیر شدن شکم مهم نیست، بلکه همه ریز مغذیها به مقدار کافی یا درنظر گرفتان شرایط سنی و جنسی افراد جامعه باید به بدن برسند.