بنفشه خواه حرکت راه آهن در تولید آثار هنری در سالهای گذشته و برگزاری مسابقه طراحی بنای یادبود شهدا و ایثارگران را اقدامی در جهت زنده نگه داشتن فرهنگ ایثار دانست و هنرمندان را به استفاده از نوآوری در بیان آثاری با مفهوم ایثار توصیه کرد.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، این بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون حس به مجموعه راه آهن را یک حس قدیمی همراه با نوستالژی توصیف کرد و افزود: فضای راه آهن، آدم را یاد گذشتهها وخاطرات دور میاندازد که در سفرهای طولانی تجربه کردم. البته سالها قبل نیز توفیق حضور در تله فیلمی در لوکیشن راه آهن را داشتم که به شخصه تجربه خوبی بود.
وی حرکت راه آهن در تولید آثار هنری در سالهای گذشته و برگزاری مسابقه طراحی بنای یادبود شهدا و ایثارگران را اقداماتی مثبت توصیف کرد و ادامه داد: فرهنگ ایثار چیزی نیست که فقط محدود به دوران ۸ سال جنگ تحمیلی ایران شود بلکه نمونههای آن را میتوان در بحرانهای طبیعی، اجتماعی و حتی در حال حاضر و شرایط کرونایی جامعه که تیم پزشکان و پرستاران کشور با تمام وجود در خدمت کمک به مردم هستند نیز مشاهده کرد.
وی که تجربه حضور در سه فیلم با عنوان "تا مرز دیدار"، "شب دهم" و "روزنه" را در حوزه دفاع مقدس دارد، نوع پرداخت به موضوع شهدا و دفاع مقدس را در کارهای هنری نیازمند رویکردهایی جدید دانست و بیان داشت: از آن ایام سالهای زیادی میگذرد و نیاز داریم که رشادت و ایثارگری افرادی که ۸ سال در خدمت دفاع کشور بودند را زنده نگه داریم و برای نسل جوانی که از آن ایام چیزی به خاطر ندارند تولید محتوا کنیم و چه آثاری بهتر از کار هنری که بتواند در نسل جدیدی اثر بگذارد. البته باید در نظر داشت که در انتخاب روشهای ارتباطی و نوع ساخت تولید محتوای فرهنگی و هنری باید به روز و مطابق با نوع نگاه فعلی جامعه باشیم، چون کارهایی که در دهههای قبل انجام میشد الان ارتباط لازم را با مخاطب برقرار نمیکند.
بازیگر فیلم" مدرسه پیرمردها" ادامه داد: به نظرم مردم کشورمان از نظر مهربانی، از خودگذشتگی و کمک به هم نوعان همیشه بسیار خوب ظاهر میشوند. یک زمان در دفاع از کشور بود، یک زمان در زلزله و سیل و الان هم در قالب کمک به مردم نیازمند برای تهیه اقلام بهداشتی در جهت مبارزه با بیماری کرونا. حتی در شرایط بد اقتصادی که بسیاری از مردم جامعه با آن روبرو هستند نیز این روحیه ایثار را با کمکهای اندک به هم نوعان خود میبینیم که جای تقدیر دارد.
بنفشه خواه، برگزاری هر جشنواره فرهنگی و هنری را باعث ترغیب و تشویق فعالان آن حوزه دانست و گفت: هر جشنوارهای اثر بخشی خاص خود را دارد، اما این که چطور به آنها نگاه شود، مهم است. ممکن است جشنوارهای فقط تعداد محدودی از افراد را در بر بگیرد و به نگاه خاصی منجر شود که باز در حد خود تأثیر گذار بوده است. این که اثری در جشنوارهای پذیرفته میشود و به نمایش در میآید، کمک میکند تا هنرمند هر چه بهتر دیده شود و به آیندۀ کاری خود امیدوارتر شود.
گفتنی است؛ راه آهن جمهوری اسلامی ایران به منظور گرامیداشت یاد و خاطره شهدا و ایثارگران گرانقدر هشت سال دفاع مقدس و به ویژه شهدای عزیز راه آهن، مسابقه طراحی لوح و بنای یادبود شهدا و ایثارگران را برگزار میکند که هنرمندان فرصت دارند تا ۲۰ مرداد ماه ۱۳۹۹ آثار خود را به دبیرخانه مسابقه ارسال کنند.
برای اطلاع دقیق از قوانین شرکت، ثبتنام و ارسال عکس به پایگاه اینترنتی مسابقه به نشانی www.rai.ir، بخش isargaran.rai.ir مراجعه و ثبت نام نمایند.