سخنگوی وزارت بهداشت، گفت: سیستم گزارشدهی کرونا در ایران از همان روزهای نخست با معیارهای سازمان جهانی بهداشت، انجام و تایید شده است.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سیما سادات لاری، درباره برخی موارد مطرح شده در رسانههای بیگانه در خصوص آمار فوت به علت کرونا در کشور با اشاره به خط تبلیغاتی این رسانهها از آغاز اپیدمی کرونا، افزود: اگر تعاریف و شاخصها تغییر کند، همه آمارهای دنیا با هم تغییر میکند و میتواند بر اساس تعریف جدید و معیارهای متفاوت، کم یا زیاد شود. مثلاً سوال جدی در دنیا مطرح است که comorbidityهای همراه بیماری کرونا چگونه محاسبه میشوند.
وی ادامه داد: ما اگر دنبال پنهان کاری بودیم مثل بسیاری از کشورها از جمله در اروپا موارد اولیه با هفتهها تاخیر اعلام میشد و یا موج دوم کرونا را بسان برخی کشورها با ملاحظات سیاسی و اغلب اقتصادی پنهان میکردیم، ولی کاملاً شفاف عمل کردیم و این موضوع برای شاهدان عینی وضعیت بیماری در مقایسه با کشورهای منطقه و برخی کشورهای حتی توسعه یافته کاملاً محرز شده است.
لاری گفت: به طور طبیعی گاهی آمارها نوسان دارد؛ این نوسانات در همه کشورها از جمله در اروپا و آمریکا هم وجود دارد و میتوان این اشکالات را البته در آمارهای همه کشورها مشاهده کرد.
وی افزود: متاسفیم که برخی بر اساس اعلام منابع ناشناس و ابهام گویی و بیان جمله «چنین به نظر میرسد» و با یک متدلوژی غیر علمی سعی در ایجاد تردید دارند، اما ما قاطعانه مسیر علمی و مورد تایید سازمان جهانی بهداشت را دنبال میکنیم و اکیداً پیشنهاد میکنیم افراد و رسانهها با اغراض سیاسی به مباحث علمی ورود نکنند.
سخنگوی وزارت بهداشت اظهار کرد: پیشنهاد میکنیم رسانههایی که این موارد را مطرح کردهاند، به دهها گزارش از اشکالات و آمارهای مرگ و میر در انگلستان به ویژه در خانههای سالمندان مورد تردید رسانههای انگلیس واقع شده و یا آمارهای برخی از کشورهای منطقه که حتی ۱۰ درصد مرگ را اعلام نکردهاند را بررسی کنند.
وی افزود: متاسفانه امروز برای ما مشخص است که موارد قطعی ابتلا در کشورهای اروپایی از دسامبر به هر دلیل مورد اعتنا قرار نگرفته است، این در حالی است که به عنوان یکی از آخرین کشورهایی که در نیمکره شمالی درگیر این ویروس شدیم همچنان از زمره نخستین کشورهای اعلام کننده این موضوع بودیم و در هفتههای اخیر نیز قرارگرفتن در موج دوم بیماری را فارغ از ملاحظات سیاسی و اقتصادی سریعتر و شفافتر از بسیاری جوامع دیگر اعلام کردیم. اگرچه این ملاحظات غلط نتوانست و نخواهد توانست نهایتاً وضعیت گسترش مجدد آنها را پنهان نماید و کماکان به عنوان کشور پیشرو در این زمینه توصیه جدی ما به همه این است که برای حفظ و ارتقای وضعیت موجود و جلب مشارکت وسیع اجتماعی در کشور خود، گریز و گزیری جز شفافیت و ثبات در ارائه آمار و اطلاعات خود در این زمینه ندارند.