معاون املاک بنیاد مستضعفان گفت: از مسئولان استان خوزستان درخواست کردیم به بررسی دقیق موضوع منطقه ابوالفضل (ع) اهواز بپردازند و افراد نیازمند و مستضعف را از زمینخواران تفکیک و به نیازمندان کمک کنند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سید صولت مرتضوی، معاون املاک بنیاد مستضعفان صبح امروز، ۱۲ شهریورماه در برنامه تلویزیونی چاپ اول در خصوص ماجرای روستای ابوالفضل (ع) اهواز گفت: در سالیان دور، زمینهای کشاورزی این منطقه در مالکیت بنیاد مستضعفان بوده و به اعتبار اسناد و سوابق رسمی، این املاک به صورت ۶ دانگ در مالکیت این مجموعه بوده است.
مرتضوی اضافه کرد: زمانی که کشاورزی در این منطقه صورت میگرفت، ۲ مورد از شرکتهای بنیاد در ۳۰۰ هکتار از این اراضی، به کشاورزی مشغول بودند و بعد از فرونشست آبها و مشکلاتی که در این بخش به وجود آمد، امکان کشاورزی در این املاک سلب شد و این ملک در اختیار سازمان اموال و املاک قرار گرفت و تقریبا از سال ۱۳۸۴، برخی اشخاص به بهانههای مختلف تصرفاتی در حوزه ساخت و ساز در این منطقه داشتند.
معاون املاک بنیاد مستضعفان ادامه داد: زمانی که به ملکی تعرض شود، قاعدتا مالک وظیفه صیانت از ملک خود و پیگیری موضوع از طریق مراجع ذی ربط را دارد. از همان بدو امر پیگیریهای لازم صورت گرفت و این موضوع تا سال ۱۳۹۶ ادامه یافت تا اینکه ۱۶ خانوار به این منطقه آمدند و در آنجا تصرف انجام دادن و ساکن شدند. از سال ۱۳۹۶ به بعد، این موضوع اوج گرفت و تصرفات در املاک بنیاد مستضعفان گستردهتر شد و مسئولاین استانی بنیاد، وظایف قانونی خود را انجام دادند و پیگیر موضوع بودند.
وی بیان کرد: آنچه اکنون تحت عنوان روستای ابوالفضل (ع) مطرح است، مسئولان اجرایی استان خوزستان و مسئولان تقسیمات کشوری معتقد هستند که اساسا مجوز و کدی برای این منطقه وجود ندارد و به صورت خودخواسته برخی مردم تصرفاتی در این منطقه داشتند.
مرتضوی خاطرنشان کرد: در یکی دو هفته گذشته فضاسازی رسانهای پیرامون این موضوع صورت گرفته که از داخل شروع شد و موجب موج سواری رسانههای بیگانه شد. ریاست بنیاد مستضعفان بنده را به اختیار تام مامور کردند وارد استان خوزستان بشوم و بعد از مذاکره با مسئولان ارشد استان تصمیم بایسته اتخاذ شود. وقتی وارد خوزستان شدیم از استاندار تقاضا کردیم و ایشان جلسهای با حضور مسئولان مربوطه برگزار کردند و مسئولان و اعضای جلسه روی دو موضوع اتفاق نظر داشتند.
وی گفت: یک موضوع، بحث توسعه بی رویه پدیده حاشیه نشینی بود. مسئولان استان اساسا بر این باور هستند که این نوع تصرفات بستر حاشیه نشینی را فراهم میکند. حاشیه نشینی یعنی ساخت و ساز غیرقانونی و ساخت و ساز غیرقانونی یعنی ساخت و ساز غیرمقاوم و ساخت و ساز غیرمقاوم یعنی عدم تاب آوری در مقابل حوادث غیر مترقبه؛ لذا مسئولان با توسعه بی رویه شهر اهواز مخالف بودند.
معاون املاک بنیاد مستضعفان افزود: بحث دوم، پدیده زمین خواری است و مسئولان مخالف این بودند و بر این باور هستند که باید با این دو پدیده به صورت جدی برخورد قانونی شود. اما تمامی اعضای جلسه، قائل به تفکیک بودیم؛ تفکیک بین مردم نیازمند و مستضعفینی که در این منطقه سپر واقع شدند و زمین خواران.
وی اظهار کرد: نکته دیگری که مطرح است، مربوط به افراد مالباخته است. بنیاد مستضعفان حاضر به همکاری قضایی با این افراد است تا حقوق خود را از حلقوم زمین خواران بیرون بکشند.
مرتضوی اذعان کرد: در نهایت در این جلسه، بنا شد مسئولان استانی به بررسی دقیق بپردازند و افراد نیازمند و مستضعف را از زمین خواران تفکیک کنند و به نیازمندان کمک کنند تا به حق و حقوق خود برسند. همچنین در این جلسه از مسئولان استانی درخواست کردیم محرومان منطقه ابوالفضل (ع) را شناسایی و در هر جایی که امکان اسکان وجود داشته باشد، برای آنان مسکن تامین کنند و از سوی دیگر، چنانچه حقی ضایع شده، به آنان کمک کنیم و مشورت حقوقی بدهیم چرا که زمین خوارانی که بازداشت شدند، منابع قابل توجهی از مردم منطقه به جیب زدند و سرمایه دارا هستند و باید حقوق مستضعفین را به آنان بازگردانند. این تصمیم نهایی ما در رابطه با این منطقه بوده و در مورد مباحث اجرایی نیز، ما در استان خوزستان در مقام اجرا نیستیم که بخواهیم پاسخگوی بحثهای اجرایی باشیم.