دبیر مجمع انجمنهای علوم آزمایشگاهی کشور، نسبت به بی اعتنایی مسئولان وزارت بهداشت به دادن پاسخ مناسب به مسائل و مشکلات آزمایشگاههای تشخیص پزشکی، گلایه و انتقاد کرد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، روز شنبه ۱۵ شهریور ۹۹، چهار نفر از نمایندگان جامعه آزمایشگاهی کشور، در نشست خبری که در محل انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی برگزار شد، به ارائه نقطه نظرات خود در زمینه مسائل و مشکلات آزمایشگاهیان پرداختند.
محمد صاحب الزمانی دبیر مجمع انجمنهای علوم آزمایشگاهی کشور، گفت: آزمایشهای پزشکی یکی از ابزارهای مهم تشخیص بیماریها هستند، به طوری که ۷۰ تا ۸۰ درصد تشخیص بیماریها با انجام آزمایش صورت میگیرد.
وی با انتقاد از نحوه مدیریت آزمایشگاههای تشخیص طبی در کشور، افزود: متاسفانه باید به این موضوع اذعان داشت که آیین نامهها و دستورالعملهای مربوط به آزمایشگاههای تشخیص پزشکی در ایران، یک طرفه و بدون مشورت با مدیران فنی آزمایشگاهها تدوین و تهیه میشود. در حالی که ۹۵ درصد آزمایشگاههای تشخیص پزشکی متشکل از انجمنهای پاتولوژی، آسیب شناسی و علوم آزمایشگاهی هستند که به در قالب مجمع انجمنهای علوم آزمایشگاهی فعالیت دارند.
صاحب الزمانی ادامه داد: ما نسبت به نحوه تدوین و تهیه دستورالعملها و آیین نامههای آزمایشگاهی در کشور، حرف داریم. زیرا، معتقدیم که آیین نامهها و دستورالعملهای مربوطه باید با مشورت اهالی آزمایشگاهی تهیه شود.
وی در ادامه به موضوع کیت و تجهیزات آزمایشگاهی به عنوان یکی دیگر از ابزار مهم آزمایشگاهها اشاره کرد و گفت: متاسفانه با این مشکل مواجه هستیم که یا کیت کمیاب است و یا اینکه نرخ آن مدام در حال افزایش است.
صاحب الزمانی با انتقاد از اینکه تعیین نرخ کیت آزمایشگاهی در وزارت بهداشت متولی ندارد، ادامه داد: حدود ۸ ماه است که نسبت به نظارت قیمت کیت در وزارت بهداشت مشکل داریم و دوستان در وزارتخانه پاسخگو نیستند.
وی افزود: اخیرا نیز کیت آزمایشگاهی کمیاب شده و همین مسئله، مردم و آزمایشگاهها را با مشکل مواجه ساخته است.
دبیر مجمع انجمنهای علوم آزمایشگاهی کشور، گفت: مکاتبات زیادی با وزیر، معاون درمان وزارت بهداشت و مسئولان سازمان غذا و دارو برای دریافت پاسخ مناسب انجام داده ایم که هیچ عکس العملی نشان نداده اند.