معاون مرکز سلامت و محیط کار وزارت بهداشت گفت: هزار و ۴۵۲ نفر از همکاران بهداشت محیط تاکنون در کشور به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شدهاند که برخی از آنها بهبود یافته و برخی هنوز درگیر بیماری در مراحل حاد هستند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری، محسن فرهادی روز شنبه در نشست خبری که به مناسبت روز جهانی بهداشتی محیط و به صورت ویدیو کنفرانس از وزارت بهداشت برگزار شد، افزود: مراسم تدفین جانباختگان با نظارت بهداشت محیط انجام میشود. از ابتدای ابتلای افراد به کووید ۱۹، بیماران نیازمند مراقبتهای بهداشتی هستند و این مراقبتها به صورت ۲۴ ساعته انجام میشود. همچنین شرکت در مراسم تدفین از غسل و کفن تا نظارت بر دفن فرد فوت شده نیز توسط همکاران ما انجام میشود و تعداد زیاد ابتلای همکاران بهداشت محیط به ویروس کرونا به علت همین نظارتها اتفاق افتاده است.
وی اظهار کرد: شعار روز جهانی بهداشت محیط در سال جاری، «بهداشت محیط راهبرد کلیدی نظام سلامت در مبارزه با همه گیر شدن بیماریها» است. این شعار، نقش بهداشت محیط در مورد کووید ۱۹ بیشتر آشکار میکند. وقتی یک بیماری، واکسن و درمان مستقیم ندارد، باید به رعایت پروتکلهای بهداشتی و پیشگیری و کنترل عوامل محیطی روی بیاوریم. اگر فرد در منزل بماند و ارتباط با جهان بیرون را قطع کند و هیچ کسب و کاری هم نداشته باشد، قطعا بیمار نمیشود. ولی در هیچ جای دنیا و در کشور ما این امر بدون قرنطینه ۱۰۰ درصد محقق نمیشود. این ویروس در حال گردش در کره زمین است و قرنطینه ۱۰۰درصد هم مقدور نیست و در نتیجه همه افراد باید مسائل بهداشتی را رعایت کنند.
فرهادی اظهار کرد: تاکنون بیش از ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار واحد صنفی و صنعتی و کارگاهی توسط همکاران بهداشت محیط بازرسی شده و حدود ۴۹ هزار واحد که پروتکلهای بهداشتی را رعایت نمیکردند به دستگاه قضایی معرفی و همچنین بیش از ۱۷ هزار واحد به صورت موقت پلمب شدهاند و تعطیلی واحدهای صنفی در صورت عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی توسط ستاد ملی مقابله با کرونا پیش بینی شده است. شاید برخی مجازاتها به علت عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی بر خلاف میل ما باشد، اما با توجه به روند کاهشی رعایت این موارد، باید مجازاتهایی اعمال شود.
وی افزود: در دو تا سه هفته اخیر به دلایل مختلف، رعایت پروتکلهای بهداشتی کاهش یافته است که این موضوع منجر به گسترش بیماری و بستری و فوتیها را به دنبال دارد.
فرهادی بیان کرد: حجم عمدهای از واحدهایی که پلمب شدهاند، سفره خانههایی هستند که مواد دخانی عرضه میکردند. این برخوردها ادامه دارد. از طرفی باید میزان تقاضا را کاهش بدهیم. یعنی باید متوجه شویم که بیماری کووید ۱۹، تنفسی است و استفاده مشترک از قلیان باعث افزایش صد درصدی انتقال بیماری میشود.
معاون مرکز سلامت و محیط کار وزارت بهداشت گفت: در زمینه رعایت پروتکلهای بهداشتی، بیشترین میزان مربوط به بخش دولتی است. زیرا بسیاری از اقدامات در بخش دولتی با ابلاغ و دستورالعمل رعایت میشود. رعایت پروتکلهای بهداشتی نزدیک به ۸۰ درصد در دستگاههای دولتی و اجرایی اتفاق افتاده است.
فرهادی اظهار کرد: کلیه پسماندهای تولیدی چه در شهر و چه در روستا در جریان اپیدمی کرونا، مشکوک به عفونی است. با اطمینان بیش از ۹۵ درصد میگویم که همه بیمارستانهای دولتی و خصوصی فعال در کشور، به جز یک یا دو مورد که بیمارستان روانپزشکی هستند، همه پسماندهای عفونی تولید شده در بیمارستان را به وسیله دستگاههای بی خطرساز، بی خطر کرده و سپس به شهرداری برای امحا تحویل میدهند.
وی ادامه داد: بازیافت دستی و زباله گردی کاملا ممنوع است، اما متاسفانه هنوز این دو مورد وجود دارد. البته این اقدامات در مراکز رسمی شهرداری متوقف شده، ولی به صورت غیررسمی و به خصوص در کلانشهرهایی مثل تهران، هنوز پدیده زباله گردی مشاهده میشود. تاکنون سه یا چهار نامه مکتوب اخطار دهنده به شهرداری تهران و شهرداریهای متخلف ارسال شده است.
معاون مرکز سلامت و محیط کار وزارت بهداشت گفت: از طرفی حجم پسماند محصولات یک بار مصرف نسبت به دوران قبل از کرونا، تا سه برابر افزایش یافته است.
فرهادی درباره برگزاری مراسم عزاداری در آرامستانها بیان کرد: از ابتدای شیوع کرونا درخواست کردیم که برگزاری مراسم در آرامستانها متوقف شود. اغلب آرامستانها در کشور که شاید حدود ۸۴ درصد آرامستانها باشند، پروتکلهای بهداشتی را رعایت میکنند. یعنی از زمانی که متوفای قطعی یا مشکوک وارد آرامستان شد و از لحظه غسل و کفن، نظارت توسط کارشناس بهداشت محیط انجام میشود. اگر فرد در بیمارستان فوت شده باشد، کارشناس بهداشت محیط مستقر در بیمارستانهای دولتی و خصوصی داریم و حتی انتقال متوفی نیز مورد نظارت قرار میگیرد و در آمبولانس لاک و مهر میشود تا در مسیر باز نشود.
وی ادامه داد: مشکلی که در این زمینه وجود دارد، در برگزاری مراسم دفن است. طبیعی است که در این زمینه امکان تجمع توسط خانواده متوفی وجود دارد و کنترل دشوارتر است. به هر حال کسی که فردی از خانواده را از دست داده، دشوار است که بگوییم تجمع نکنند. به هر حال عمده مشکل ما، عدم رعایت فاصله گذاری در زمان تدفین متوفی است.
معاون مرکز سلامت و محیط کار وزارت بهداشت در پاسخ به سوالی درباره مراسم اربعین در سال جاری اظهار کرد: دستورالعملی به تصویب ستاد ملی مقابله با کرونا رسیده که برای مراسم اربعین نیز پابرجاست. برپا کردن هرگونه ایستگاه صلواتی و موکب در اربعین، دسته روی و پیاده روی در شهرها ممنوع است. همچنین عزاداری در اماکن سربسته مثل مراسم تاسوعا و عاشورای حسینی ممنوع است. عبور از مرزها نیز ممنوع است.
وی ادامه داد: البته اینکه فقط بگوییم ممنوع است، مشکلی حل نمیشود و رعایت کردن توسط عزاداران، شرط اصلی و اساسی است. همان طور که در طول مراسم تاسوعا و عاشورا شاهد رعایت پروتکلهای بهداشتی بودیم، امیدواریم در مراسم اربعین نیز این موارد رعایت شود. بر اساس فرمایش مقام معظم رهبری، باید عزاداریها را از منزل انجام داد. با توجه به شرایط کرونا درخواست ما این است که خود عزاداران بیشتر رعایت کنند.
فرهادی گفت: اجازه دادیم که اردوهای تیم ملی که بر اساس ضرورت مجبور به تشکیل هستند، بر اساس شرایط خاص برگزار شود. شرایط این است که ورزشکار قبل از ورود به استادیوم، با انجام تست مولکولی PCR وارد شود. این موضوع شامل لیگ برتر ورزشهایی مثل فوتبال و کشتی آزاد و فرنگی و تکواندو است. ولی در مورد ورزشهایی که تماس ندارند، مثل پرتاب وزنه، محدودیتهای کمتری دارند. حتی جشنهای پیروزی نیز برگزار شده و برخی بدون رعایت پروتکلهای بهداشتی، جشن گرفتهاند. انتقال بیماری در این نوع مراسم، قطعی است.
معاون مرکز سلامت و محیط کار وزارت بهداشت در پاسخ به سوالی درباره تشکر و پاداش برای بهداشت محیطیها با توجه به فعالیتهای ماههای اخیر اظهار کرد: با توجه به فعالیتهای ویژه نیروهای بهداشت محیط، پیام تبریک وزیر بهداشت و معاون بهداشت وزارت بهداشت نیز امروز خطاب به همکاران بهداشت محیط منتشر شده است. امروز از ساعت ۱۰ صبح وبیناری با دانشگاههای علوم پزشکی کشور داشتیم. همچنین کارانه معمول دانشگاههای علوم پزشکی را همانند سایر رشتهها پرداخت شده است.
وی بیان کرد: تلاش میکنیم با دستور وزیر بهداشت و پیگیریهای معاون بهداشت و معاون توسعه، رقم ویژهای را برای همکاران بهداشت محیط به دانشگاههای علوم پزشکی اختصاص بدهیم.
اقای فرهادیکچل شماهمخیلی گوه میخورید درباره دسته چلاخ حرفنزن،دسته چلاخ ادمه پستوبیشرفي مردم خودشون بیچاره بودند این ویروسم براشون هدیه کردن اصلاخامنه ای باید پاسخگوی مردم باشه ،چون مردمه زیادی جانشونوازدست دادندخامنه ای مسئولان بیعرضه بایدجوابگوی دونه به دونه مردم باشن رهبره جنایتکارباویروسکروناهمه را،راهی قبرکردی امیدوارم( خدای عزوجل) ازسرتقصیرات نگذره ،(امین یاربلعالمین)امیدوارم این ویروس گریبان شماراهم بگیره (انشاالله) کثافت حرومزاده انگل
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.