گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو- امید فعال؛ رسانههای آمریکایی اعلام کردند که «جو بایدن» پیروز انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا شده و ترامپ قمارباز نیز باید به کارهای اقتصادی که داشته یعنی کازینو برگردد.
سیانان اعلام کرد: «بایدن چهل و ششمین رئیسجمهوری آمریکا شده است و کامالا هریس نیز اولین معاون رئیسجمهور رنگینپوست آمریکا خواهد بود.»
باراک اوباما در صفحه توئیتر خود پیرامون انتخاب هریس بهعنوان معاون رئیسجمهور نوشت: «من کامالا هریس را مدتهاست که میشناسم و او برای این پست یک فرد مناسب است».
کامالا هریس نیز، از نامزدی معاون اول سابق جو بایدن حمایت کرد و گفت: «هر آنچه در توانم باشد انجام میدهم تا او رئیسجمهوری بعدی ایالاتمتحده باشد».
کامالا هریس اکنون به سمت معاون رئیس جمهوری منتخب آمریکا رسیده است. او علاوه بر این که نخستین زن است که به چنین مقامی رسیده، نخستین زن مهاجر (مادر هندی) و نخستین زن آفریقایی تبار (پدر جامائیکایی) است که به این مقام میرسد.
هریس سناتوری از کالیفرنیا
شبکه خبری «سی.ان.ان» در گزارشی درباره علت انتخاب این سناتور از کالیفرنیا برای سمت معاونت توسط بایدن مینویسد: «اگر میخواهید ترامپ به هر قیمتی و با هر هزینهای شکست بخورد هریس انتخاب خوبی است و میتواند به بایدن برای رسیدن به پایان خط کمک کند. نامزدهای احتمالی دیگر هر یک مشکلات خاص خود را داشتند.».
بیشک انتخاب هریس از نظر تنوع جنسیتی، نژادی و سنی به کمپین بایدن کمک بزرگی کرد و حمایت اقلیتهای آمریکایی را بهدنبال داشت. کارشناسان آمریکایی معتقدند که این سناتور زن توانسته مبالغ هنگفتی را به سمت کارزار انتخابات بایدن هدایت کند.
کامالا هریس ۵۵ ساله، تحصیلات خود را در رشته حقوق در دانشگاه هاروارد به پایان رسانده است و نخستین زن و فرد سیاهپوستی بود که بهعنوان دادستان کل کالیفرنیا خدمت میکرد؛ او در تاریخ ۲۱ ژانویه ۲۰۱۹ رسماً فعالیت کارزار انتخاباتی خود را برای نمایندگی حزب دموکرات برای ریاست جمهوری ایالاتمتحده آمریکا در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ آمریکا اعلام کرد. مدت کوتاهی نامزد پیشتاز این رقابت بود تا اینکه در ۳ دسامبر ۲۰۱۹ به مبارزات انتخاباتی خود پایان داد.
انتقاد به بایدن توسط هریس
در یکی از اولین صحنههای مهم انتخابات 2020، هریس با حمله به بایدن، عملکرد معاون اول رئیسجمهوری آمریکا را در نبرد با نژادپرستی و تبعیض نژادی در سالهای دور موردانتقاد جدی قرار داد.
هریس در خصوص تبعیض در میان زنان سفید و سیاهپوستان آمریکا معتقد است: «زنان سیاهپوست ۳ تا ۴ برابر زنان سفیدپوست احتمال مرگ در بارداری و زایمان دارند. تنها به خاطر اینکه میخواهند مادر شوند. این اعداد هشداردهنده و درد آورند. همه باید از اینکه چنین اتفاقی در آمریکا میافتد خشمگین باشیم.». این سناتور آمریکایی در نهایت به علت مشکلات مالی، وادار به خروج از رقابتهای انتخاباتی 2020 شد.
بنابر برخی از اطلاعات موجود، یکی از حامیان مالی انتخاباتی سالهای دور هریس، دونالد ترامپ بوده است و گاردین در بخشی از گزارشی خود (شنبه 9 مارس 2019) مینویسد: «سناتور هریس برای انتخابات 2016، 41 هزار دلار کمک از لابیهای صهیونیستی دریافت کرده است». البته این مقدار به نسبت برخی از دریافتیهای نامزدهای انتخابات آمریکا، بسیار ناچیز است.
مناظره خوب هریس با معاون ترامپ
حضور او در مناظره معاونهای اول، در برابر مایک پنس توانست جایگاه ویژهای را برای هریس فراهم آورد. به نقل از بی.بی.سی فارسی، این سناتور با گفتن: «آقای معاون اول، من هنوز دارم صحبت میکنم» به آقای پنس یاد آوری میکرد که میان کلامش وارد نشود، در فضای مجازی و به نظر بسیاری مصرانهترین اقدام زنی سیاهپوست در مناظره معاون اول رئیسجمهوری برای شنیده شدن بود.
عملکرد موفق این سناتور زن باعث شد که «برنی ساندرز»، کامالا هریس را «موهبتی برای کارزار انتخاباتی بایدن» خطاب کند.
برخی از تحلیلگران سیاسی بر این باورند که «هریس» رئیسجمهور ماههای آینده آمریکا است و بایدن به علت شرایط سنی خود، در حاشیه قرار میگیرد. بر اساس نتایج نظرسنجیها در آمریکا، ۶۰ درصد از مردم این کشور معتقدند اگر جو بایدن رئیسجمهور شود به دلیل بیماری و کهولت سن نمیتواند دوره چهارساله ریاست جمهوری خودش را تکمیل کند آنها معتقدند به دلیل بیماری و احتمال مرگ بایدن کامالا هریس جانشین وی خواهد شد.
نشریه آمریکایی آتلانتیک در این باره مینویسد: «بایدن معاونی انتخاب کرده که میتواند شریک همه باشد. اگر بایدن پیروز انتخابات شود مسنترین رئیسجمهور آمریکا خواهد شد و هریسِ ۵۵ ساله محتملترین نامزد دموکراتها پس از بایدن در ۲۰۲۴ یا ۲۰۲۸ خواهد بود».
در همین راستا، برخی از نظرات کامالا هریس را در حوزههای بینالملل بررسی میکنیم؛ اندیشکده شورای روابط خارجی آمریکا با بیان سؤالات مهمی در زمینه سیاست خارجی درصدد شفافسازی رویکرد نامزدهای اصلی رقابتهای انتخاباتی ریاست جمهوری امریکا برآمده است. این اندیشکده در همین راستا از کامالا هریس که بهتازگی بهعنوان معاون جو بایدن نامزد ریاستجمهوری آمریکا معرفیشده، پاسخهایی دریافت کرده است؛ نکات اصلی مطرحشده توسط هریس در زیر بیانشده است:
نظرات هریس درباره مسائل مختلف
چین: تداوم فشارهای حقوق بشری در خصوص اویغورها و سرکوب معترضان
روسیه: تقویت ارتش اوکراین در برابر شبهنظامیان وابسته به روسیه با هدف بازپسگیری شبهجزیره کریمه
ایران: بازگشت به برجام با هدف تحدید برنامههای هستهای، منطقهای و موشکی
افغانستان: خروج نظامیان آمریکایی بهشرط حفظ دستاوردهای دموکراتیک و خلع سلاح تروریستها
عربستان: توقف فروش سلاح تا پایان جنگ یمن علیرغم همکاری در حوزه ضد تروریسم
فلسطین: تأکید بر راهحل تشکیل دو دولت مسلمان و یهودی
کره شمالی: توافق بازگشتپذیر «تعهد در برابر تعهد» مبنی بر کاهش تحریمها در ازای کاهش تسلیحات هستهای
ونزوئلا: فشار دیپلماتیک با هدف برگزاری انتخابات زودهنگام و حذف مادورو از قدرت
قاره آفریقا: مشارکت جدی و عمیق در راستای پیشبرد دموکراسی، حقوق بشر و رشد اقتصادی
این شریک سیاسی بایدن معتقد است که دولت دموکرات آینده آمریکا بسیاری از سیاستهای اتخاذی ترامپ در قبال فلسطین را تغییر خواهد داد و ترامپ با شکست در شوراى امنيت واشنگتن را منزوی کرده است.
معاون اول دولت بایدن درباره برجام نیز میگوید: «در صورت رسیدن به ریاستجمهوری دوباره به برجام بازمیگردد، اما این توافق را گسترش میدهد تا آزمایشهای موشکی بالستیک ایران را نیز شامل شود».
کامالا هریس در بخشی از مناظره خود با مایک پنس به انتقاد از خروج آمریکا از برجام پرداخت و گفت: «او از توافقها خارجشده است. به توافق هستهای ایران نگاه کنید که ما را در موقعیتی قرار داده که کمتر ایمن هستیم چون آنها دارند چیزی میسازند که ممکن است به ایجاد یک زرادخانه هستهای مهم ختم شود.»
معاون بایدن پس از عملیات دولت ترامپ در فرودگاه بغداد و ترور شهید سلیمانی، در کنار دیگر همکاران همحزبیاش در سنای آمریکا، «لایحه عدم جنگ با ایران» را طرح کرد و «تنشآفرینی خطرناک» ترامپ مقابل ایران را محکوم کرد و در مناظره خود خطاب به پنس میگوید: «شما به مسئله [سردار] سلیمانی اشاره کردید. بعد از حمله به سلیمانی، حمله متقابلی از سوی ایران به نظامیان ما در عراق انجام شد و آنها به ضربهمغزی مبتلا شدند. میدانید دونالد ترامپ این مسئله را چطور رفع و رجوع کرد؟ گفت آنها به سردرد مبتلا شدهاند.»
البته خانم معاون نیز گافهایی هم در سخنرانیهای خود داده است، او مدعی شد که «۲۲۰ میلیون آمریکایی بر اثر ابتلا به کووید ۱۹ جان خود را از دست دادهاند»؛ رقمی که بر اساس دادههای سال ۲۰۱۹ میلادی برابر با دو سوم جمعیت کل آمریکا است!
ناگفته نماند که کامالا هریس هم مانند مقامات قبلی آمریکا، بارها ارادت خود را به مسئولان رژیم صهیونیستی به اثبات رسانده است.
ارادت هریس به صهیونیست ها
به گزارش وبگاه تحلیلی «اینترسپت» (مارس 2018)، سناتور هریس با حضور در اجلاس صهیونیستی آیپک میگوید: «بگذارید در مورد آنچه اعتقاد دارم، واضح بگویم. من به خاطر ارزشهای مشترکمان که برای تأسیس هر دو ملت ما بسیار اساسی است، در کنار اسرائیل ایستادهام. من معتقدم که پیوندهای بین ایالاتمتحده و اسرائیل شکستنی نیست. تمام تلاش خود را برای اطمینان از حمایت گسترده و دوجانبه از امنیت و حق دفاع از اسرائیل انجام خواهم داد.»
به اذعان تحلیلگران، خوی سلطهطلبی آمریکا بر منافع کشورهای آسیایی با تغییر رؤسای جمهور، به تحول گرفتار نمیشود و دموکرات و جمهوریخواه هر دو در اشغالگری متفقالقول هستند. برخی از جریانهای داخلی جاهلانه یا عامدانه بهدنبال انحراف افکار عمومیاند و دموکراتها را اهل سازش و میانهروی با مردم ایران معرفی میکنند. با کمی بررسی میتوان پیبرد که حداقل 40 درصد کل تحریمها علیه ایران در دولت دموکرات اوباما با معاون اولی «جو بایدن» اعمالشده است.
کامالا هریس، دانشآموخته هاوارد، همواره گفته است که اصلیت نژادیاش او را فرد مناسبی برای نمایندگی کسانی کرده است که در حاشیه اجتماع واقعشدهاند. او حالا اولین زنی است که به عنوان معاون اول رئیسجمهور وارد کاخ سفید میشود. او ماه مارس از نامزدی معاون اول سابق جو بایدن حمایت کرد و گفت:" هر آنچه در توانم باشد انجام میدهم تا او رئیس جمهوری بعدی ایالات متحده باشد.
هریس با قدرت تمام در مناظره معاونهای اول، در برابر مایک پنس ظاهر شد. مناظرهای که در آن طرفین جوابهای کوبندهای در پاسخ به موضوعات مطرح شده دادند.
بایدن و گروه همراه او، همان کسانی هستند که در روز بعد شهادت سردار سلیمانی مدعی شدند: «هیچ آمریکاییای در مرگ قاسم سلیمانی عزاداری نمیکند. او مستحق بود برای جنایاتش علیه نیروهای آمریکایی و هزاران بیگناه منطقه در برابر قانون بایستد».
انتهای پیام/