مسئول نهاد رهبری دانشگاه دامغان گفت: دبیرخانه وحدت حوزه و دانشگاه با هدف تقویت روابط حسنه بین دانشگاهها و مراکز آموزش عالی شهرستان دامغان تاسیس شد.
عباداله فضلیان، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه دامغان در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو در خصوص تاسیس دبیرخانه وحدت حوزه و دانشگاه گفت: این دبیرخانه با هدف تقویت روابط حسنه بین دانشگاهها و مراکز آموزش عالی شهرستان دامغان با حوزه علمیه این شهرستان و استان سمنان، همافزاییِ سختافزاری و نرمافزاری این دو مرکز در جهت شناسایی و ارائه راهکار برای حل مشکلات و مسائل شهرستان و استان، حرکت در راستای حصول فهم مشترک پیرامون مسائل علمی و اعتقادی و همچنین شناسایی و حمایت دانشجویان و طلاب مستعد، در دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه دامغان تاسیس گردیده است.
عباداله فضلیان ادامه میدهد: در همین راستا، اساسنامهای با توجه به ظرفیتهای انسانی، فکری و امکانات سختافزاری دو طرف تدوین گردیده و محورهای تعاملی در آن برشمرده شده است. بر اساس اساسنامه دفتر نهاد نمایندگی که مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است یکی از وظایف و اختیارات دفاتر نهاد نمایندگی در دانشگاهها، پرداختن به موضوع وحدت حوزه و دانشگاه است؛ لذا اساس این حرکت مستمسک قانونی داشته و البته در تنظیم اساسنامه، ساختار دبیرخانه و همچنین برنامهها و رئوس همکاریهای دوجانبه، با توجه به امکانات بومی، از خلاقیت تنظیمکنندگان اساسنامه بیبهره نبوده است.
مسئول نهاد رهبری دانشگاه دامغان تاکید میکند: دبیرخانه مستقیماً زیر نظر دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه دامغان میباشد. بنای ما این بوده و هست که در تمامی مراحل، با ریاست حوزه علمیه شهرستان و مسئولین دانشگاهی و سایر صاحب نظران مشورت نموده و کار را با خرد جمعی پیش ببریم، لیکن به لحاظ اداری مسئولیت اصلی با مسئول دفتر است. همچنین طبق مصوبه هیات رئیسه دانشگاه دامغان، مقرر شد تمامی واحدهای دانشگاه با این دبیرخانه همکاری لازم را داشته باشند. همچنین طی جلسهای که با مدیر محترم حوزه دامغان و مدیر محترم کل حوزههای علمیه استان سمنان داشتیم، آمادگی برای همکاری همه جانبه حوزه توسط این دو بزرگوار نیز اعلام گردید. همانطور که ریاست محترم دانشگاه و مجموعه دانشگاه دامغان به عنوان دانشگاه میزبان دبیرخانه هم همکاریهای بسیار خوبی با دبیرخانه دارند.
وی افزود: اعضا اصلی دبیرخانه که تصمیمگیری و برنامهریزیها بر عهده آنان است متشکل از مسئول دفتر نهاد، دبیر (یکی از اعضاء هیات علمی دانشگاه دامغان)، مدیر حوزه علمیه شهرستان، ریاست دانشگاه دامغان به عنوان دانشگاه میزبان و یک عضو حقیقی به انتخاب مسئول دفتر هم به عنوان مشاور و هم در راستای کمک به دبیر برای اجرای مصوبات و برنامهها است. البته بر طبق اساسنامه، در صورت گسترده شدن فعالیتهای دبیرخانه و در صورت احراز شرایط لازم و کافی، فرد یا افراد دیگری در قالب معاونتهای مختلف به دبیرخانه اضافه خواهند شد.
فضیلیان در خصوص محورهای تعامل بین حوزه و دانشگاه در این اساسنامه تصریح کرد: در این اساسنامه دو محور کلی تعاملی و هفت زیرمحور در نظر گرفته شده است. محور اول، برنامههای ترابطی است که شامل اثرگذاری متقابل حوزه و دانشگاه در یکدیگر میباشد. این محور خود شامل سه زیر محور ترابط علمی، تقویت باورهای دینی و حمایت از دانشجویان و طلاب مستعد است. مباحثی، چون کرسیهای آزاد اندیشی در مورد علم دینی و مسائل پیرامون آن، بنیاد احیاء علوم پایه و اصلاح علوم انسانی، جشنوارههای علمی مشترک سالیانه، تقویت باورها و فضای دینی در دانشگاه از جمله برنامههای کلی این بخش است.
مسئول نهاد رهبری دانشگاه دامغان یادآور شد: محور دوم، محور معاضدتی است و شامل تعاملاتی است که به اثرگذاری مشترک حوزه و دانشگاه در سطح شهرستان منتج خواهد شد. این محور نیز خود شامل سه زیرمحور حلقه وصل (برای تقویت بینش سیاسی- مذهبی مردم)، یکپارچه کردن اردوهای جهادی طلاب و دانشجویان، همکاری مطبوعاتی-رسانهای و نشستهای مسئلهمحور اساتید حوزه و دانشگاه است. لازم به ذکر است که این اساسنامه در سه فاز طراحی شده که برنامههای نامبرده به تدریج در تقویم کاری این دبیرخانه جای خواهند گرفت.
وی ادام داد: این اساسنامه برای همکاری دانشگاهها و مراکز آموزش عالی و حوزههای علمیه شهرستان دامغان نوشته شده است. با استقبالی که حجت الاسلام و المسلمین حاج آقا رستمیان به عنوان مدیر کل حوزههای استان سمنان از این حرکت داشتند، بنا شد اقدامات لازم برای استانی شدن عملکرد این دبیرخانه انجام شود.
فضیلیان درباره دستاورد این اساسنامه در صورت اجرایی شدن چیست افزود: بر اساس برنامههای تدوین شده، علاوه بر حصول درک مشترک از فضای حوزه و دانشگاه، مفهوم علم دینی، هدفمند کردن ظرفیتهای حوزه و دانشگاه در راستای شناسایی مستعدین با نگاه به تشکیل دولت جوان انقلابی و موارد دیگر، یکپارچه شدن دیدگاه اساتید حوزه و دانشگاه در قبال مسائل مختلف شهرستان و ارائه راهکار جامع و علمی و یکصدا شدن این دو مرکز در مطالبهگری حکیمانه، از مهمترین دستاوردهای این دبیرخانه در صورت موفیقت خواهد بود.
مسئول نهاد رهبری دانشگاه دامغان تاکید کرد: حداقل چهار شاخصه مهم دراین اساسنامه وجود دارد. اول اینکه اگرچه خاستگاه اداری این دبیرخانه در دفتر نهاد دانشگاه بوده، لیکن اساسنامه با نظر مشترک دانشگاه و حوزه تدوین شده است. مشخصه دوم این اساسنامه در این است که علی رغم طراحی برنامههای بسیار مهم، بار مالی چندانی برای حوزه و دانشگاه ندارد. تمامی اعضاء دبیرخانه به صورت جهادی و بدون دریافت حقوق و مزایا مشغول فعالیت هستند و در این مسیر، دانشجویان و طلاب علاقهمند نیز وارد خواهند شد. همچنین برنامهها به هیچ وجه به صورت امکانات محور بسته نشده و سعی شده است حداقل هزینه به بیت المال تحمیل گردد.
وی گفت: نکته سوم این است که این اساسنامه با وجود حفظ آرمانها و ارزشهای انقلاب به عنوان شاهراه اصلی، به صورت واقعگرایانه و بر اساس امکانات موجود نوشته شده و بری از شعارزدگی است. شاخصه چهارم این اساسنامه هم این است که حوزه و دانشگاه از محیط شهرستان غافل نشده و دامنه عملکرد و تاثیر همکاری را به بیرون از خود تسری داده و به ارائه راهکار متقن برای حل مشکلات مختلف فرهنگی، اشتغال، بهداشت و ... شهرستان اهتمام دارند.
فضیلیان در مورد اولین برنامه شاخص این دبیرخانه و زمان اجرای آن نیز افزود: به عنوان اولین برنامه برای معرفی این دبیرخانه، روز سه شنبه ۴ آذرماه، همزمان با سالروز ولادت مسعود امام حسن عسکری علیه السلام، یک وبینار در سطح اساتید دانشگاهها و حوزه شهرستان با موضوع وحدت حوزه و دانشگاه، با سخنرانی جناب آقای دکتر حسین سوزنچی از اساتید حوزه و دانشگاه برگزار خواهد شد. برنامه دوم نیز در روز وحدت حوزه و دانشگاه، ۲۷ آذرماه خواهد بود که به صورت یک وبینار استانی با حضور اساتید دانشگاهها و حوزههای استان سمنان میباشد که در آن چند تن از اساتید حوزه و دانشگاه به بیان دیدگاههای خود خواهند پرداخت.
این مسئول دانشگاهی در پایان با اشاره به ارائه راهکارهای پیشنهادی برای جذب ایدههای دانشجویان، طلاب و اساتید در این اساسنامه گفت: بله، در همین برنامه ۲۷ آذر بخشی داریم تحت عنوان فراخوان جذب ایدهها که نظرات را دریافت نموده و به سه ایده برتر جوایزی اهدا خواهد شد. علاوه بر آن بخشی را در سایت مربوط به دفتر نهاد در دانشگاه دامغان اختصاص دادهایم درگاهی برای جلب ایدههای کاربردی میباشد. با شروع به کار این دبیرخانه، صفحات مختلفی در فضای مجازی نیز راهاندازی خواهد شد که راه دیگری برای ارتباط صاحبان ایده با دبیرخانه است.