سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با تأکید بر این موضوع که رعایت پروتکلهای بهداشتی باید مدنظر همه افراد قرار داشته باشد گفت: وضعیت تهران از قرمز به نارنجی تغییر کرده، اما این شرایط شکننده است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در خصوص آخرین تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا اظهار داشت: در این جلسه آخرین روند بیماری گزارش داده شد و خوشبختانه میزان رعیات پروتکلهای بهداشتی به ۸۵ درصد رسیده است.
وی افزود: در حال حاضر از ۱۶۰ شهر قرمز فقط ۶۴ قرمز در وضعیت قرمز هستند و ۲۷۸ شهر نارنجی و ۱۰۶ شهر در وضعیت زرد قرار دارند از شهرهای قرمز ۱۱ شهر روند نزولی کند دارند و ۷ شهر حالت صعودی دارند که باید دقت بیشتری به رعایت پروتکلها داشته باشند.
رئیسی اظهار داشت: مصوبات ستاد ملی برای فعالیت پروتکلها باعث شد تا این روند ابتلا کند شود و مرگها به زیر عدد ۴۰۰ برسد و این موضوع نشان دهنده این است که اگر واقعاً مداخلات موثر و به موقع انجام شود و مردم در زمینه رعایت پروتکلهای بهداشتی همکاری کنند اتفاقات خوبی رقم خواهد خورد. نکته حائز اهمیت این است که تغییر وضعیت و تغییر سطح هشدار کاملاً متغیر و ناپایدار است و کاملاً به میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی وابسته است اگر چنانچه وضعیت پروتکلها نامناسب باشد روند بیماری شایع خواهد شد.
وی تصریح کرد: در مورد تهران به طور خاص باید گفت که وضعیت تهران به وضعیت نارنجی برگشته و بسیار شکننده است و اگر رعایت پروتکلها در این هفته و هفته آتی جدی گرفته شود، این روند ادامه پیدا میکند و شهر در وضعیت نارنجی باقی خواهد ماند و به سمت زرد خواهد رفت، اما با توجه به اینکه وضعیت کاملا شکننده است اگر پروتکلها رعایت نشود ممکن است دوباره به وضعیت قرمز برگردیم و محدودیتها تشدید خواهد شد.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا ادامه داد: منع تردد از ساعت ۹ شب تا ۴ صبح در شهرهای قرمز و نارنجی اعمال خواهد شد یعنی در ۲۷۸ شهری که نارنجی هستند منع تردد ۹ شب تا ۴ صبح با توجه به قید جمعیتی که مدنظر قرار دارد انجام میشود.
رئیسی گفت: با توجه به سرد شدن هوا و فصل زمستان که مهمترین عامل بیماری دورهمیهای خانوادگی است از مردم خواهش میکنم که پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند به دلیل اینکه دورهمیهای خانوادگی تا ۵۰ درصد میتواند عامل انتشار بیماری باشد.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: مصوبه بعدی همراه داشتن کارت ملی است تا افرادی که نقض قرنطینه میکنند شناسایی شوند این افراد حتما باید در خانه بمانند به دلیل اینکه رفت و آمد یک فرد در سطح شهر میتواند بسیار خطرناک باشد و منجر به انتشار بیماری خواهد شد. در طی شش روز گذشته که بیماری را کنترل کردیم بیش از ۶۴۰۰ نفر از افرادی که کرونای آنها مثبت بود برای سوار شدن به هواپیما قطار و اتوبوسها و تاکسی اقدام کرده بودند و شناسایی شدند از سوار شدن آنها جلوگیری به عمل آمد.