سردار مجید کریمی رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، اظهار کرد: مسئولیت مقابله با اعتیاد و کاهش آسیبهای وارده به دانش آموزان با ستاد مبارزه با مواد مخدر و همچنین وزارت آموزش و پرورش کشور است و نیروی انتظامی در این خصوص به طور مستقیم مسئولیتی ندارد.
وی اضافه کرد: پاکسازی اطراف مدارس و مراکز آموزشی که محل تردد دانش آموزان است و همچنین اجرای برنامههای متناسب با جلوگیری از توزیع مواد مخدر در اماکن عمومی که نوجوانان و جوانان در آن رفت و آمد میکنند از جمله وظایف پلیس و نیروی انتظامی است.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا تصریح کرد: پیگیری برنامههای مرتبط با کاهش و توقف اعتیاد جامعه دانشآموزی بر عهده ستاد مبارزه با مواد مخدر است و در این راستا اقدامات خوبی از طرف این مجموعه صورت گرفته است.
کریمی در ادامه یادآور شد: در مرکز مهر سروش که یکی از مراکز ماده ۱۶ (اقامت اجباری معتادان متجاهر) ترک اعتیاد کشور محسوب میشود، این افراد با طی کردن روند درمانی و بهبود نسبی به انجام کارهایی چون خیاطی، کار در گلخانه پرورش گل و گیاه، پرورش شتر مرغ میپردازند که البته در حال حاضر تنها واحد خیاطی این مجموعه فعال است.
وی افزود: واحدهای تولیدی مجموعه مهر سروش در مراحل اولیه کاری هستند و تا کنون درآمدی برای افراد معتاد متجاهر در حال بهبودی که در آن مشغول به کار هستند، در حال حاضر درآمد خاصی ندارند.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا تاکید کرد: فاز دوم مجموعه مرکز مهر سروش در دستور کار پلیس است و تا پیش از پایان سال جاری و به منظور افزایش ظرفیت نگهداری معتادان متجاهر راه اندازی خواهد شد.
کریمی اضافه کرد: تا کنون کارگاههای آهنگری، خیاطی، نجاری و نقاشی و مشاغل این چنینی در مرکز مهر سروش راه اندازی شده است و در راستای فرمایش فرماندهی کل قوا مقام معظم رهبری، مبنی بر اینکه هزینههای نگهداری خود این افراد از کار خود این افراد تامین شده و در کنار آن معاش خانوادههای آنها هم با کاری که در این دوران انجام میدهند تامین شود، کارهای فوق برای معتادان متجاهر حاضر در این مرکز در حال انجام است و البته هنوز تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله زیادی داریم.
وی یادآور شد: با حمایت ستاد مبارزه با مواد مخدر و دستگاههای متولی در این حوزه تا سال ۱۴۰۰ شاهد تحول بسیار خوبی در موضوع کارآفرینی و صیانت بعد از خروج و درمان معتادان متجاهر خواهیم بود.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا تصریح کرد: در حال حاضر تعداد در کارگاه تولید ماسک مهر سروش ۴۰ نفر از معتادان متجاهر در حال بهبودی، به طور حرفهای مشغول به کار هستند و ظرفیت تولید روزانه آنها ۵۰ هزار عدد ماسک است و کار را به خوبی پیش میبرند.
کریمی یادآور شد: اجباری برای هیچ فردی برای کار در کارگاههای تولید ماسک مرکز مهر سروش وجود ندارد و مددجویان بر اساس علاقهمندی هایشان به کار و حرفههای موجود مرکز ورود میکنند و البته برخی از افراد فوق هم به درخواست خود در دورههای آموزشی دوخت ماسک شرکت کردند و آموزشهای لازم را فرا گرفتند و مشغول به کار شدند.
وی تاکید کرد: ظرفیتهای فعلی پلیس محدود است و البته کارگاههای موجود در مراکزی چون مرکز مهر سروش هم قابل توسعه است و از خیرین دعوت میکنیم تا برای توسعه کارگاههایی چون کارگاه خیاطی مرکز مهر سروش مشارکت کنند و بتوانیم این اقدامات را در جهت هر چه بهتر حرفهآموزی و کارآفرینی معتادان متجاهر در حال بهبودی گسترش دهیم.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا اضافه کرد: در حال حاضر ۳۰۰ نفر از ۶۰۰ مددجوی مقیم مرکز مهر سروش در حرفههای مختلف مشغول به کار هستند و این ظرفیت پس از تجهیز سایر کارگاهها افزایش پیدا خواهد کرد.