معاون اول رئیسجمهور گفت: بخش مسکن از بخشهای پیشران اقتصادی کشور است و ظرفیت کشور در تولید مصالح و توان مهندسی برای ساخت مسکن کمنظیر است.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، اسحاق جهانگیری در جلسه کارگروه رفع موانع جهش تولید با تاکید بر اهمیت بخش مسکن به عنوان یکی از بخشهای پیشران اقتصادی کشور اظهارکرد: تولید مسکن علاوه بر الزام قانونی و آثار مثبت اجتماعی، میتواند موجب جهش تولید و به حرکت درآمدن دهها رشته صنعتی و اشتغالزایی بسیار شود.
معاون اول رئیسجمهوری با اشاره به برنامه دولت برای اجرای طرح اقدام ملی مسکن، ظرفیتهای کشور در تولید مصالح مورد نیاز و توان مهندسی برای ساخت مسکن را کمنظیر توصیف و بر ضرورت استفاده از منابع دستگاهها برای تولید مسکن مورد نیاز مردم تاکید کرد.
جهانگیری، تامین منابع مالی مورد نیاز برای ساخت ۴۰۰ تا ۶۰۰ هزار واحد مسکونی در طرح اقدام ملی مسکن را موضوعی با اهمیت ارزیابی کرد و گفت: خوشبختانه گامهای خوبی در بخش تولید و تامین مسکن محرومین در کشور برداشته شده است و باید با تلاش بیشتر به مطالبه سایر اقشار مردم برای برخورداری از مسکن مناسب پاسخ داده شود. وی با تاکید بر تشکیل ستادی متشکل از سازمان برنامه و بودجه، بانک مرکزی، وزارت راه و شهرسازی و وزارت اقتصاد و دارایی به منظور رفع موانع تامین مالی طرح اقدام ملی مسکن، خواستار ارائه طرحهای ابتکاری از سوی این ستاد به منظور ارائه تسهیلات به متقاضیان مسکن شد.
اظهارات قابل تامل آقای جهانگیری درباره پیشران بودن بخش مسکن در حالی است که وزیر قبلی راه و شهرسازی در دولت، به مدت ۵ سال به این بخش دهنکجی کرد و با افتخار گفت، در دوره مدیریتش حتی یک مسکن هم نساخته است. در حالی که به حرکت درآوردن چرخ تولید مسکن میتوانست در تیراژ میلیونی فرصت شغلی درست کند، نقدینگی ۶ برابر شده و سرگردان را مهار نماید، نیاز میلیونها خانواده را برطرف کند و تورم لجامگسیخته را به شکل محسوسی کاهش دهد، سوءمدیریت دولتی در این حوزه موجب گرانی بیش از ۶۰۰ درصدی مسکن و اجارهبها ظرف چند سال اخیر شده و فشارهای اقتصادی گسترده را بر مردم تحمیل کرده است.
نکته قابل تامل این است که به موازات تمسخر مسکن مهر، چندین طرح مسکن با نامهای مختلف مطرح شد، اما هیچکدام آنها ظرف ۶-۷ سال گذشته به سرانجام نرسید و در حد حرف باقی ماند.
مرور تحولات بخش مسکن در ۷ سال گذشته نشان میدهد که این بخش میتوانست بهعنوان یک پیشران مهم حرکت چرخ اقتصادی، فشارهای تحریمی دشمن را کم کند و به اقتصاد رونق ببخشد، اما در عمل، به یک تهدید و بحران تبدیل شد.