دبیر جنبش دانشجویان عدالتخواه استان سیستان و بلوچستان گفت: سیستان را میتوان بهشت طرحهای نیمه تمام ایران نامید و از هر طرح و پروژهای که در کشور موجود است نمونههای مشابه شکستخورده اش را در این منطقه میتوانیم مشاهده کنیم.
امین کمالی، دبیر جنبش دانشجویان عدالتخواه استان سیستان و بلوچستان در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفت: شنبه شب در قسمت چهاردهم دادرسانه از رسانه سراسری رادیوجوان، سعی کردیم تا حد توان صدای کشاورزان مظلوم و کارگران نجیب سیستانی باشیم که سالهاست در بدترین شرایط زندگیمیکنند و کسی به دادشان نمیرسد؛ البته در این مسیر نگاه رهبر معظم انقلاب به این منطقه همواره مثبت بوده و بودجههای خوبی را جهت اجرای پروژهها و طرحهای محرومیتزدایی، اشتغالزایی، افزایش سطح رفاه اجتماعی و مقابله با مهاجرت مردم از استراتژیکترین مرز ایران اختصاص داده اند که متاسفانه در مسیر اجرا هیچگاه توسط مجریان خواستههای رهبرانقلاب و مردم محقق نشد.
کمالی افزود: این مسئله تا جایی ادامه یافته که سیستان را میتوان بهشت طرحهای نیمه تمام ایران نامید و از هر طرح و پروژهای که در کشور موجود است نمونههای مشابهای از آن البته به صورت شکست خورده را در این منطقه میتوانیم مشاهده کنیم؛ از طرح نیم لولههای سیمانی که سالها قبل با بودجهای کلان بی نتیجه رها شد تا کارخانهها و طرحهای صنعتی و حال نیز ابهامات زیاد طرح ۴۶هزار هکتاری دشت سیستان با بودجه کلان ۸۵۰ میلیون دلاری که به تنهایی بودجه یکسال برخی کشورهای همسایه میباشد.
این فعال دانشجویی اضافه کرد: حال گره کار کجاست؟ چرا هیچگاه این منطقه آن گذشته باشکوه خود را مجددا به چشم ندید؟ دلیل اینکه طرحهای نیمه تمام و بی نتیجه در این منطقهبیداد میکند چیست؟ همانا مناطق محرومی به مانند سیستان در شمال استان سیستان و بلوچستان و به طور کلی استان سیستان و بلوچستان همواره مورد توجه خواصی بوده است که به بهانه محرومیت و به اسم عوام بودجههای کلانی را به جیب زده و به دلیل ضعف نظارت برنحوه عملکرد و هزینه کرد این مبالغ و همچنین آلوده شدن بخشی از متولیان امر، هیچگاه شاهد این نبوده ایم که این طرحها به نتیجهای مثبت برای محرومان برسد و سرکردههای این اتفاقات مورد بازخواست جدی قرارگیرند.
وی گفت: البته با حضور حجت الاسلام رئیسی، دستگاه قضا در استان به بسیاری از موارد ورود خوبی داشته است که منجر به نتایج مثبتی نیز گردیده، ولی به دلیل اینکه بسیاری از این بودجهها به افراد صاحب قدرت در مرکز میرسد، یکبار برای همیشه لازم است نحوه هزینهکرد بودجههای اختصاص یافته به مناطق محروم در سطح ملی و از طریق تحقیق و تفحص در مجلس و قوه قضائیه مورد بررسی جدی قرارگیرد و ترک فعلهای انجام شده پیگیری شود.
کمالی اظهار کرد: در این صورت است که میشود با برخورد جدی با آن دسته از زالوصفتانی که با خیانت و محروم نگه داشتن این استان برای خود به دنبال نان و نامی هستند و مردم را به نظام مقدس جمهوری اسلامی بدبین ساختهاند از رخ دادن خیانتهای مشابه در آینده جلوگیری شود.