رییس سازمان شیلات ایران گفت: اکنون علاوه بر ناوگانهای صید فانوس ماهیان، فعالیت ناوگانهای ترال صید صنعتی فردوس، کیش فانوس و طبس نیز متوقف شده است.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، «نبی الله خونمیرزایی» امروز در نشست خبری درباره ادعای برخی مبنی بر توقف صید ترال افزود: طی تفاهمی با کمیسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی قرار بود فقط صید ناوگان فانوس ماهیان متوقف شود، اما اکنون صید صنعتی ناوگانهای ترال فردوس، کیش، فانوس و طبس نیز متوقف شده است.
رییس سازمان شیلات ایران درباره فعالیت کشتیهای چینی در آبهای کشور اضافه کرد: به دنبال این هستیم که ذخایر را مورد پایش مجدد قرار دهیم و براساس نتایج بدست آمده برنامه صید جدید ارایه کنیم.
خون میرزایی اظهارداشت: به طور کل در حال بازبینی روشهای صید هستیم که بتوانیم منطبق با ظرفیتها پیش برویم و روشهای صید را اصلاح کنیم.
وی درباره ادعاهایی مبنی بر آسیبهای صید ترال و جایگزینی آن با صیدهای دیگر اظهارداشت: اکنون صید جایگزینی برای صید ترال برخی از آبزیان هدف صید وجود ندارد به طور مثال فانوس ماهیانی که در سطوح میانی آب زندگی میکنند روش دیگری به جز روش صید میان سطوح آبی و یا برای صید میگوی دریایی کف زی روشی به جز ترال کف وجود ندارد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: امیدواریم همکاران تحقیقاتی ما با استفاده از دستاوردهای علمی و اقدامات پژوهشی برای بدست آوردن صیدهای هدف مختلف گونههای آبزیان روشهای صید جدیدی پیشنهاد دهند و ما بتوانیم روشهای صید را اصلاح کنیم.
وی افزود: ممکن است که کشتیهایی ساخت خارج از کشور باشند، اما شخصیت حقیقی و حقوقی بهره برداران انها از سازمان شیلات ایران مجوز دریافت کرده اند و یا اشخاص ایرانی یا شرکت ثبت شده داخلی باشد.
به گفته خون میرزایی، یعنی بیش از ۵۰ درصد سهام آن در اختیار شرکتهای ایرانی است.
رییس سازمان شیلات اضافه کرد: عوامل متعددی در کاهش ذخایر آبزیان در محدوده صیدگاههای ساحلی تاثیرگذار است که مهمترین علت آن فعالیت صید غیرمجاز و حضور قایقهای بی هویت است.
وی، آلودگیهای محیط زیستی، تغییرات اقلیمی و روشهای مخاطره آمیز را از دیگر عوامل در کاهش ذخایر آبزیان دانست.
خون میرزایی افزود: برای سال ۹۹ صید فانوی ماهیان کاهشی شده است.
تولید ۳ میلیون تن کنسرو ماهی طی ۱۰ ماهه امسال
رییس سازمان شیلات ایران درباره تولید کنسرو ماهی تون گفت: امسال وضعیت تولید کنسرو ماهی نسبت به سالهای قبل بهتر شده و در سال ۹۹ شرکتهای کنسروسازی داخلی ماهی قزل آلا را با کیفیت بالایی کنسرو و به بازار عرضه کردند.
به گفته وی، براساس برآوردههای صورت گرفته بیش از ۳میلیون قوطی کنسرو در ۱۰ ماهه امسال تولید و روانه بازار شده است.
خون میرزایی درباره ماهیان خاویاری گفت: آمارهای ۱۰ ماهه امسال نشان میدهد که تولید گوشت و خاویار ماهیان خاویاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیشتر شده، اما باید برآوردهای نهایی تا پایان سال انجام شود.
تولید میگو امسال به ۴۹ هزارتن رسید
معاون وزیر جهاد کشاورزی درباره وضعیت تولید و برداشت میگو گفت: امسال تولید میگو به ۴۹هزارتن رسیده و تاکنون ۴۰۰ میلیون دلار از محل صادرات میگو بدست امده است که در مقایسه با سال گذشته از نظر کمی و ارزشی با افزایش مواجه شده است.
به گفته وی، سال گذشته ۴۶هزارتن تولید میگو تولید شده بود.
خون میرزایی درباره تولید ماهی تیلاپیا افزود: در ۱۰ ماهه امسال حداقل ۳ هزارتن ماهی تیلاپیا در کشور تولید شده است.
وی علت پرورش تیلاپیا بعد از کپور ماهیان را دومین گونه ماهی پرورشی در دنیا دانست و اظهارداشت: بیش از ۱۵۰ کشور در دنیا تیلاپیا پرورش میدهند.
برخورد با تخلفات صیادی تشدید میشود
رییس سازمان شیلات ایران درباره تشدید برخورد با تخلفات صیادی و قاچاق گفت: یگان حفاظت سازمان شیلات، دریابانی ناجا، نیروی دریایی ارتش و سپاه و سایر عوامل امنیتی و انتظامی مستقر در دریا وظیفه دارند با پدیده قاچاق برخورد کنند.
وی اضافه کرد: در سال ۹۹ نیز آمارها نشان میدهد که با تخلفات صیادی و قاچاق برخورد شدیدی انجام شده منتهی یگان حفاظت سازمان شیلات اگرچه میتواند تا ۲۴ مایل از خط ساحلی فاصله بگیرد، اما در عمل تجهیزات فنی آنها اجازه نمیدهد بیش از ۱۲ مایل در ساحل را پایش کنند.
خون میرزایی افزود: به طور طبیعی یگان حفاظت شیلات ایران بیشتر سمت ساحل را مراقبت میکند، اما دوری از ساحل بیشتر در محدوده فعالیت نیروهای دریایی سپاه و ارتش و دریابانی است.
۹۰ میلیون قطعه تخم چشم زده از محل واردات تامین شد
معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: اکنون ۹۰ میلیون قطعه تخم چشم زده قزل آلا از محل واردات به کشور وارد شده است.
وی با بیان اینکه نیاز سالانه کشور به تخم چشم زده ۵۰۰ میلیون قطعه است گفت: با توجه به افزایش تولید داخلی این محصول، نیاز به واردات کاهش یافته است.
خون میرزایی افزود: امسال با همکاری با شرکتهای دانش بنیان و استارتاپها اقدامات خوبی انجام شده است که امیدواریم ادامه این روند در کاهش مشکلات این بخش تاثیر داشته باشد.
گفتنی است سال گذشته (۱۳۹۸) یک میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات شیلاتی از محل صید و آبزی پروری در کشور تولید شد که با وجود تحریمها و شیوع ویروس کرونا، تراز تجاری این بخش از ۴۴۰ میلیون دلار عبور کرد.