مسئول قرارگاه احمدیروشن بسیج دانشجویی استان سیستان و بلوچستان گفت: سرانه تخت بیمارستانی نسبت به جمعیت در استان سیستان و بلوچستان کمتر از یک است و این رقم از میانگین کشوری به شدت پایینتر بوده و استان در این شاخص در رتبه آخر قرار دارد.
محمدجواد عمرانی، مسئول قرارگاه احمدیروشن بسیج دانشجویی استان سیستان و بلوچستان در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، پیرو ماجرای فساد در دانشگاههای علوم پزشکی این استان، گفت: هر سیستمی که بر اساس روابط شکل بگیرد و ضوابط در آن نقشی نداشته باشد، ناکارآمدی خود را نشان میدهد.
عمرانی خاطرنشان کرد: بیش از ده سال مسئله سلامت و درمان استان در انحصار افراد خاصی بوده و آنها باید پاسخگوی مشکلات درمانی این چند سال اخیر باشند و بگویند چه اقداماتی در راستای کاهش مشکلات سلامت سیستان و بلوچستان داشتهاند. شاخصهای سلامت و سرانه تخت بیمارستانی نسبت به جمعیت در استان سیستان و بلوچستان کمتر از یک است و این از میانگین کشوری به شدت پایینتر است و استان از این نظر در رتبه آخر قرار دارد.
مسئول قرارگاه احمدیروشن بسیج دانشجویی استان سیستان و بلوچستان ادامه داد: با اینکه رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی از نمایندگان استان بوده، اقدامی در جهت بهبود شرایط پزشکی و درمانی سیستان و بلوچستان صورت نگرفته است. علاوه بر آن بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی چابهار هم مشکلات خاص خودش را دارد. بسیاری از پروژههای سلامت و درمان استان روی زمین مانده و این به دلیل واگذاریهای پر از شبهه به بخش خصوصی است.
وی اظهار کرد: اوراق قرضههایی که برای دانشگاه علوم پزشکی فرستاده میشود، شبانه و بدون رعایت هیچ روند اداری بین افراد تقسیم شده و هیچ بازخواستی از آن صورت نمیگیرد. بیش از دهها میلیارد تومان اوراق قرضه به سمت شرکتهایی رفته که مسئولین علوم پزشکی از قبل تعیین کردهاند و پرونده این فسادها همچنان باز است، ولی کسی پاسخگو نیست.
عمرانی افزود: بیمارستان چشم پزشکی زاهدان که یکی از بیمارستانهای مدرن کشور است، ولی هیچ عملی در آن انجام نمیگیرد و صرفا به صورت محدود و تنها سه اتاق عمل آن فعال است. به همین دلیل بیماران نیازمند که به امید درمان در بیمارستانی دولتی راهی چابهار شدهاند، در کلینیکهای خصوصی که سرمایهداران ذینفع آن هستند، تحت عمل جراحی قرار میگیرند.
این فعال دانشجویی تاکید کرد: اینها مسائلی است که جنبش دانشجویی پیگیر آنها است. مسیر مبارزه با فساد در چند سال اخیر در کشور باب شده و ما برای مطالبه مفاسد سلامت و درمان در استان سیستان و بلوچستان کوتاه نمیآییم. اگر نمایندگان مجلس توانایی حل معضلات استان را ندارند پس چرا به مجلس رفتند؟