به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، به نقل از پایگاه خبری تحلیلی رادیو گفتوگو، دکتر سیامک افاضلی، پژوهشگر صنعت دارو در برنامه «صبح وگفتگو» درمورد توزیع داروی غیرمجاز متادون در داروخانه ها گفت: داروی ترک اعتیاد متادون به صورت قرص و شربت مدتهاست که در داخل کشور تولید و توزیع می شود.
او با بیان اینکه محل توزیع اصلی این دارو در کلینیک های ترک اعتیاد بوده است، افزود: این دارو توسط خود پزشک مستقر در کلینیک ترک اعتیاد به فرد معتاد تحویل داده می شد اما طبق قوانین وزارت بهداشت محل توزیع دارو باید در داروخانه باشد.
افاضلی با تأکید بر اینکه ایمن ترین محل برای توزیع داروها، داروخانه است گفت: ما داروهای مخدر بسیار زیادی داریم که در داخل کشور تولید و توزیع می شوند و تاکنون هم موردی سراغ نداشتیم که فردی به واسطه استفاده از دارویی مانند «اُکسی کدون» معتاد شود و یا اینکه این دارو در بازار سیاه پیدا شود.
در ادامه، دکتر علی فاطمی با بیان اینکه داروی متادون هم اکنون در داروخانه ها توزیع نمی شود، گفت: با وجود ابلاغ ضابطه جدید سازمان غذا و دارو مبنی بر عرضه داروهای تحت کنترل از داروخانه ها اما هنوز این موضوع اجرایی نشده است.
نائب رئیس انجمن داروسازان افزود: بر اساس این ضابطه، سه محل داروخانه ها، داروخانه های بیمارستانی و مراکز ترک اعتیاد برای عرضه متادون در نظر گرفته شده است، اما اعتراضاتی توسط این مراکز صورت گرفته که چرا این ضابطه تاکنون اجرایی نشده است.
او خاطرنشان کرد: متأسفانه در این 10 سال که این کار بر عهده مراکز نگهداری اعتیاد واگذار شده نه تنها اعتیاد کمتر نشده بلکه به تعداد افراد وابسته به داروهای مخدر هم اضافه شده و دلیلش هم این است که تجویز و فروش این دارو در یک محل صورت می گیرد.
فاطمی در واکنش به اظهارات دکتر شانه ساز مبنی بر عرضه متادون در داروخانه ها گفت: این برداشت از حرفهای دکتر شانه ساز درست نیست؛ در حال حاضر این کار فقط در دو دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دانشگاه قم به صورت محدود انجام می شود و متادون در هیچ داروخانه ای عرضه نمی شود.