دانشجویان سراسر کشور در جشن چهل و دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی برنامههای متعددی برگزار کردند و در این برنامهها به مسائل سیاسی، اقتصادی و فرهنگی کشورمان پرداختند.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، اعظم ذوالفقاری منظری؛ * انقلاب اسلامی ایران به ۴۲ سالگی رسیده است و در این سال ها، فراز و نشیبهای زیادی را پشت سر گذاشته است. با اینکه جنگی هشت ساله، باعث شد ایران به لحاظ اقتصادی ضربات سختی متحمل شود، اما دشمنان برای به زمین زدن جمهوری اسلامی، به اقدامات ظالمانه خود علیه ملت ایران ادامه دادند.
تحریمهای ظالمانه آمریکاییها و حمایت سازمان ملل و نهادهای بین المللی و اروپایی، خواستند تا مردم ایران را تحت فشار قرار دهند تا در نهایت، نظام جمهوری اسلامی را با اهداف خود همسو کنند. اما اکنون این انقلاب به ۴۲ سالگی رسیده و به عنوان یک کشور اثرگذار در حوزه سیاست، علوم روز و تجهیزات نظامی است. این دستاوردها را مردم ایران بدون وابستگی به کشورهای خارجی به دست آورده اند.
این قدرت ملی در مقابله با استکبار خارجی، دست مایه برگزاری جشن بزرگی است که هر ساله در دهه فجر برگزار میشود. دانشجویان و اعضای تشکلهای دانشجویی با برگزاری مراسمهای مختلف، در این جشن بزرگ شرکت میکنند. امسال با توجه به شیوع بیماری کرونا و عدم امکان برگزای جشنها به صورت حضوری، دانشجویان از بستر فضای مجازی در شبکههای اجتماعی مختلف، بهرهمند شده اند.
اقتصاد ایران پس از انقلاب اسلامی
دانشجویان انجمن اسلامی دفتر تحکیم وحدت دانشگاه تبریز به مناسبت دهه فجر نشست مجازی برگزار کرده و در آن به بررسی «مختصات اقتصاد ایران پس از انقلاب اسلامی» پرداختند. در این مراسم، حسین راغفر، کارشناس اقتصادی، میهمان دانشجویان بود.
دانشجویان بسیجی در دانشگاههای آذربایجان غربی نیز سلسله نشستهای گفتمان سازی برگزار کردند و در آن کارشناسان سیاسی و اقتصادی به تبیین جریان شناسی سیاسی، نقش رسانه و فضای مجازی در انتخابات، دولت جوان حزب اللهی، چالشهای بین المللی دولت آینده، چالشهای اقتصادی کشور و ... پرداختند.
دانشجویان بسیجی استان گیلان هم نشست مجازی «آسیب شناسی اجرای سیاستهای کلی نظام» را برگزار کرد.
در این نشست، سیدمحمد حسینی، وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی برای دانشجویان سخنرانی کرد.
تشکلهای دانشجویی شهرکرد هم در نشست مجازی با عنوان «رودررو» به تبیین شرایط فعلی انقلاب اسلامی پرداختند. در این نشست احمد راستینه، نماینده مردم شهرکرد در جمع مجازی دانشجویان حضور یافت.
بررسی روابط خارجی ایران پس از انقلاب اسلامی
دانشجویان شیرازی، نشست مجازی بررسی «روابط و سیاست خارجی ایران و آمریکا در دوران بایدن» را به مناسبت دهه فجر برگزار کردند.
فواد ایزدی، کارشناس مسائل آمریکا برای دانشجویان موضوع این نشست را تبیین کرد.
در دانشگاه فنی شهید باهنر شیراز هم نشست مجازی انقلاب ایران و تحولات خاورمیانه با حضور روح الله نجابت، نماینده مردم شیراز و زرقان برگزار شد.
دانشجویان بسیجی دانشگاه فرهنگیان گیلان سلسله نشستهایی با عنوان «سوال از انقلاب» را برگزار کردند. در این سلسله نشست ها، علیرضا زادبر و محمدمهدی نیاز به سخنرانی پرداختند.
دانشجویان گنابادی مناظره «پوشش قانونمند، برخاسته از صندوق رأی یا حکم شریعت» را برگزار کردند و در این مراسم یحیی جهانگیری، پژوهشگر شیعه شناسی و محمدحسین بادامچی، پژوهشگر جامعه شناسی سیاسی با یکدیگر به گفتگو پرداختند.
دانشجویان اصفهانی هم نشست بازتاب انقلاب را با حضور فربد طلایی، کارشناس مسائل بین الملل برنامه ریزی کردند.
این نشست به صورت مجازی برگزار شد و دانشجویان در آن تأثیر انقلاب اسلامی بر ادبیات سیاسی جهان را بررسی کردند.
همچنین دانشجویان بسیجی این استان مسابقه کتابخوانی را در سطح ملی برگزار کردند و در آن از دانشجویان خواستند تا با مطالعه کتاب «یازده ۵۷» در این مسابقه شرکت کنند.
دانشجویان دانشگاههای آزاد اصفهان هم در نشستی مجازی به تبیین نقش انقلاب اسلامی در افزایش مشارکت سیاسی در ایران پرداختند.
در این نشست، حجت الاسلام مرتضی آقاتهرانی، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی به سخنرانی پرداخت.
دانشجویان بسیجی دانشگاههای قم نیز نشست مجازی با محوریت مسائل و چالشهای پیرامون انقلاب اسلامی با حضور اساتید دانشگاه تهران برگزار کردند.
مساله اقتصاد اسلامی در گام دوم انقلاب نیز در نشست مجازی با حضور محمدرسول آهنگران بررسی شد. محمدحسن احمدی هم میهمان دانشجویان بود تا درباره خانواده تراز انقلاب اسلامی سخنرانی کند.
انتشار محتوای متنوع درباره انقلاب اسلامی در فضای مجازی
دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند نیز برنامههای متعددی را برنامه ریزی کرده بودند. این دانشجویان به تولید محتوا پرداختند و آن را به شیوههای مختلفی در فضای مجازی منتشر کردند.
دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند هر روز گاه شمار انقلاب را در صفحه اینستاگرام جامعه اسلامی دانشجویان این دانشگاه منتشر کردند.
مستند سریالی «دوران» را هم در روزهای ۱۴ تا ۲۰ بهمن اکران شد. برنامه «صعود ۴۰ ساله» نیز برنامه ریزی شده بود تا پیشرفتهای انقلاب اسلامی در ۴۰ سال گذشته براساس اسناد بین المللی برای دانشجویان تبیین شود.
دانشجویان دانشگاه آزاد ملایر نمایشگاهی با عنوان نمایشگاه فجر فاطمی برگزار کردند. در این نمایشگاه تصاویری از تاریخ صدر اسلام و سیر تحولات شیعه به بازدیدکنندگان، ارائه شد.
در دانشگاه کردستان، جامعه اسلامی دانشجویان مسابقه کتابخوانی برگزار کردند. در این مسابقه دانشجویان با مطالعه کتاب «نیمه پنهان ماه» نوشته شهریار زرشناس و «عصرهای کریسکان» نوشته کیانوش گلزار راغب، در این مسابقه شرکت کردند.
دانشجویان دانشگاه آزاد بروجرد گفتگوی تخصصی «طالبان دوست یا دشمن ایران؟!» برا تدارک دیدند. در این مراسم علیرضا صالحی، پژوهشگر حوزه افغانستان در این جلسه حضور داشت.
بسیج دانشجویی لرستان هم میزگرد دانشجویی با موضوع «نگاهی به انتخابات ۱۴۰۰» برگزار کرد و در آن مسئولان تشکلهای دانشجویی این استان با یکدیگر گفتگو کردند.
دانشجویان بسیجی دانشگاه ایلام نشستی با عنوان «نقش دولت جوان حزب اللهی در مسیر تحقق تمدن نوین اسلامی» را با حضور مهرداد پاکار، مسئول مرکز سفر اندیشکده راهبردی امین برگزار کردند.
همچنین دانشجویان بسیجی دانشگاه علمی کاربردی ایلام ویژه برنامه گرامیداشت چهل و دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی را با موضوع «ریزشهای نسل اول و رویشهای نسل جوان انقلاب» برگزار کردند.
دانشجویان کرمانشاهی نشست «جبهه مقاومت و تبیین مکتب شهید حاج قاسم سلیمانی» را برگزار کردند. در این نشست سردار عظیمی، فرمانده قرارگاه نجف سپاه پاسداران سخنرانی کرد.
دانشجویان، به عنوان یکی از گروههای اصلی مردمی که در پیروزی انقلاب اسلامی نقش مهمی داشتند، اکنون نیز پای کار انقلاب اسلامی هستند و در مناسبتهای مختلف، به تبیین ابعاد مختلف انقلاب اسلامی میپردازند.