به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، مصطفی خوش چشم کارشناس مسائل سیاسی در گفتگو با برنامه «بحث روز» رادیو ایران با اشاره به پایبندی کامل ایران به تعهدات برجامی علی رغم بدعهدی طرفهای غربی اظهار داشت: ایران در سالهای اخیر به تمام تعهدات برجامی خود پایبند بوده و تنها یک درخواست بیشتر نداشته و آن هم رفع کامل تحریمها بوده است، اما طرف مقابل از ابتدا تلاش میکرده که با دادن وعدههای زیاد و تظاهر به اینکه تمایل به رفع اختلاف دارد، اما در عمل به هیچ از یک وعدههای خود عمل نکرد و نشان داد که همچنان به دنبال حفظ تحریمها و اجرای استراتژی مهار است.
وی ادامه داد: پس از خروج آمریکا از برجام شاهد بودیم که ایران حتی تا ۱۴ ماه بعد از این عهدشکنی آمریکاییها به برجام متعهد بود و پس از آن نیز با اینکه تعهدات برجامی خود را کاهش داد، اما تا همین دیروز به تعهداتش در زمینه بازرسیها که یک سوم از تعهدات را شامل میشد ادامه داد.
خوش چشم در خصوص توقف پروتکل الحاقی و دسترسیهای آژانس گفت: ما به موازنهای رسیدیم که ایران هر چقدر به روش صبر استراتژیک ادامه میداد طرف مقابل به دلیل اینکه رایگان این امتیاز را دریافت میکرد هیچ انگیزهای برای تغییر این موازنه نداشت و حتی سعی میکرد امتیازات بیشتری را نیز دریافت کند و طرف ایرانی را مجبور به امضای برجامهای بعدی کند.
وی افزود: بنابراین طبیعی است که ایران با توقف امتیازاتی که به صورت رایگان به غربیها میداد برای آنها هزینه زایی و ایجاد انگیزه میکند.
کارشناس مسائل بین الملل ادامه داد: البته توقف اجرای پروتکل الحاقی پایان کار نیست و این اقدام آغاز نقشه راهی است حاکی از اینکه طرف ایرانی با جدیت به دنبال مقاومت فعال است و استراتژی خود را تغییر داده است. در حقیقت غربیها با عهدشکنیها و بدقولیهای خود چارهای غیر از این اقدام برای ایران باقی نگذاشتند.
وی با اشاره به تحرکات آمریکا در منطقه غرب آسیا تصریح کرد: آمریکاییها از سال ۲۰۰۱ به بعد با حمله به عراق و افغانستان سعی کردند تا هژمونی خود را در منطقه تثبیت کنند، اما ایران از طریق سپاه قدس و شهید سردار حاج قاسم سلیمانی این اجازه را به آنان نداد و آنان در رسیدن به اهداف خود ناکام ماندند. آنها همچنین تلاش کردند تا از طریق نیروهای نیابتی خود در منطقه و کشورهایی مثل عربستان و ترکیه تروریستهای وهابی، سلفی و تکفیری را بر منطقه حاکم کنند تا منطقه غرب آسیا را به منطقهای سوخته و پر از هرج و مرج تبدیل کنند و به این ترتیب تهدیدات بالقوه و بالفعل امنیتی را برای جمهوری اسلامی ایران به وجود آورند، اما خوشبختانه به دلیل حضور موثر و موفق سپاه قدس بار دیگر شکست سختی خوردند.
خوش چشم در پایان گفت: در این شرایط آمریکا و سه کشور اروپایی برای اینکه مولفههای قدرت ایران از جمله قدرت موشکی و منطقهای را محدود کنند جنگ نرم عجیبی را علیه ایران به راه انداختند و سعی کردند تا در رسانههای خود سیما و تصویر جمهوری اسلامی ایران و مردم ما را در چشم جهانیان کاملا مخدوش نشان دهند و با ایجاد فضای رعب و وحشت ائتلافی را در جهان تشکیل دهند که هدف این ائتلاف افزایش فشار اقتصادی و امنیتی بر کشور و مردم ایران است، اما با هوشیاری ملت این ائتلاف نیز به جایی نخواهد رسید.
حسین کاشانی پور کارشناس مسائل سیاسی که مهمان دیگر برنامه بود در خصوص موضع رهبر انقلاب در قبال برجام عنوان کرد: رهبری وقتی با اصرار زیاد مسئولان دولتی مبنی بر مذاکره با آمریکا و سه کشور اروپایی بر سر مسئله هستهای مواجه شدند از همان ابتدا گفتند که به مذاکرات خوشبین نیستند. ایشان همچنین در موعد امضای برجام تاکید کردند که گامهای ما باید متناسب با گامهای طرف مقابل باشد یعنی هر اقدامی که از سوی ایران انجام میشود باید با اقدام طرف غربی همراه شود.
وی ادامه داد: رهبر انقلاب پس از تصویب ۲۰ دقیقهای برجام در مجلس، ۹ شرط را برای پذیرفتن برجام تعیین کردند و در حقیقت اجرایی شدن برجام را مشروط پذیرفتند. امروز همه کارشناسان امر بر این باورند که اگر آن شروط اجرا شده بودند وضعیت به این شکل نبود.
کاشانی پور در پایان گفت: در طول سالهای پس از انقلاب هر جا که ملت ایران در برابر زیاده خواهیهای دشمنان ایستادگی کرده موفق و سربلند شده و امروز نیز راهی جز مقاومت و ایستادگی نداریم و شک نکنید که با تبعیت از فرامین رهبر انقلاب، همصدایی و خودباوری میتوانیم بار دیگر دشمنان اسلام و ایران را ناکام بگذاریم و امیدواریم آثار خوب این مقاومت را بزودی مشاهده کنیم.