حمید احمدی، دبیر طرح پایش وضعیت اشتغال دانش آموختگان دانشگاه تبریز در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفت: وضعیت اشــتغال دانش آموختگان یکی از مهمترین مســائل در توسعه علمی، اقتصادی و اجتماعی کشــور است؛ چرا که نرخ بالای بیکاری از یک ســو باعث افزایش نارضایتی و کاهش تمایل برای ورود به دانشگاهها میشود و از سوی دیگر عواقب ناگوار اجتماعی و اقتصادی به دنبال دارد.
احمدی مطرح کرد: برخی از دانشــگاه ها، پژوهشگاهها و مراکز آموزش عالی کشــور از سال ۹۷ رصد اشــتغال دانش آموختگان خود را آغاز کرده اند تا بر مبنای نتایج به دست آمده، تصمیم گیریهای کلان درخصوص توسعه آموزش عالی به درستی و به کمک اطلاعات جمع آوری شده طی این طرح صورت پذیرد. دانشگاه تبریز نیز سال گذشته با انجام برنامه-ریزیهای لازم و ایجاد زیرساختهای مورد نیاز، فاز اول طرح پایش وضعیت اشتغال دانش آموختگان را اجرایی نمود و اجرای فاز دوم نیز هفته گذشته آغاز شده است.
دبیر طرح پایش وضعیت اشتغال دانش آموختگان دانشگاه تبریزد تصریح کرد: با بررسی میزان اشتغال رشتههای مختلف دانشــگاهی میتوان سیاستهای مناســب مرتبط با پذیرش دانشجو، توسعه رشتههای جدید و همچنین بهبود فعالیتهای حوزه ارتباط با صنعت و مهارت افزایی را رقم زد. با اســتمرار اجرای این طرح، میتوان به تدریج بین عرضه و تقاضا در تمامی رشتهها در سطح کشور تعادل مناسبی برقرار کرد. علاوه بر این دستاورد، ارتباط منسجم دانشگاهها با دانش آموختگان خود میتواند نتایج مفیدی در بر داشته و زمینه ساز هم افزایی مناسبی شود. به عبارت دیگر، جامعه دانش آموختگان هر دانشــگاه میتواند علاوه بر کمک در اجرای مســئولیتهای اجتماعی دانشــگاهها، مرجع مناسبی برای ارزیابی و آسیب شناسی برنامههای موجود باشد.
احمدی افزود: پایش اشتغال، برای دانش آموختگان ۴ سال قبل صورت میگیرد تا اطلاعات جمع آوری شده قابل استناد باشد. در واقع، فرصت کافی برای کاریابی با توجه به طی دوره خدمت نظام وظیفه، ادامه تحصیل در مقاطع تحصیلی بالاتر و موارد شابه لحاظ میشود.
دبیر طرح پایش وضعیت اشتغال دانش آموختگان دانشگاه تبریز همچنین درخصوص نحوه اجرای فاز دوم این طرح در سال تحصیلی جاری خاطرنشان کرد: در فاز دوم این طرح، دبیرخانه طرح در نظر دارد وضعیت اشتغال دانش آموختگانی را که در سال تحصیلی ۹۶-۱۳۹۵، یعنی در بازه زمانی اول مهر ۹۵ تا آخر شهریور ۹۶، فارغ التحصیل شده اند پایش نماید؛ لذا از دانش آموختگان که در این بازه زمانی فارغ التحصیل شده اند، درخواست میشود با مراجعه به لینک https://dotsa.tabrizu.ac.ir/fa/form/۱۹۷ جهت تکمیل فرم آنلاین پایش اقدام کنند.
وی در خاتمه بیان کرد: تکمیل این فرم، به حدود ۳ دقیقه زمان نیاز دارد و دانش آموختگان محترم برای تکمیل آن، حداکثر تا ۲۰ اسفند ۹۹ فرصت دارند.
لازم به ذکر است که جهت دریافت گواهی موقت پایان تحصیلات و همچنین دانشنامه، تکمیل این فرم الزامی است؛ لذا دانش آموختگان گرامی باید رسید الکترونیکی تکمیل فرم را که حاوی کد پیگیری است، ذخیره کرده و نزد خود نگه دارند. در پایان پایش، به تعدادی از دانش آموختگان که با تکمیل این فرم، دانشگاه تبریز را در اجرای موفقیت آمیز این طرح یاری نموده اند، هدایایی به قید قرعه اهدا خواهد شد.