به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، رادیو بین المللی چین روز سه شنبه با اعلام این مطلب افزود: این مجوز از سوی کمیته علمی وزارت بهداشت لبنان و به دستور حمد حسن وزیر بهداشت این کشور صادر شده است.
چین تا کنون به ۵۳ کشور در حال توسعه واکسن اهدا کرده و همچنان قرار است بر تعداد این کشورها اضافه شود.
واکسنهای ضد کرونا چین تا کنون به ۲۷ کشور دنیا صادر شده است. علاوه بر آن، قرار است چین در قالب برنامه تسهیل دستیابی به واکسن کرونا (کوواکس) ۱۰ میلیون دوز واکسن را در اختیار کشورهای در حال توسعه جهان قرار دهد.
واکسن سینوفارم مبتنی بر یک ویروس غیرفعال است. شرکت سینوفارم این واکسن را با همکاری موسسه ویروس شناسی ووهان و موسسه محصولات بیولوژیکی توسعه داده است. چنین واکسنهایی که واکسنهای غیرفعال نیز نامیده میشوند و برای دههها آزمایش شده اند، با موفقیت در برابر بیماری هایی، چون دیفتیری، هپاتیت B، فلج اطفال، سیاه سرفه و کزاز استفاده شده اند.
تولیدکنندگان واکسن معمولاً ۵ مسیر فنی را در سراسر جهان پیش میگیرند که «واکسن ویروس غیرفعال» رایجترین روش است. ویژگیهای این نوع واکسن تولید ساده و سریع با ایمنی بالا است و معمولاً برای مقابله با بیماریهای حاد استفاده میشود.
آزمایشهای فاز سوم واکسن سینوفارم در ۱۰ کشور جهان از جمله امارات متحده عربی، بحرین، پرو، مراکش، آرژانتین، اردن و پاکستان انجام شده است. یکی از دلایل آزمایش این واکسن در خارج از جمهوری خلق چین این بود که در چین به دلیل کنترل شدید، تعداد عفونتها به شدت کاهش یافته است.
اطلاعات رسمی این واکسن به ویژه دادههای مربوط به آزمایش بالینی مرحله سوم به طور رسمی منتشر شده است. در تاریخ ۲۹ دسامبر سال ۲۰۲۰ /۹ دی ۱۳۹۹/ این شرکت اثرگذاری واکسن سینوفارم را ۷۹ درصد اعلام کرد. سینوفارم یک روز بعد در چین مجوز گرفت.
دادههای سایر کشورها تصویر ثابتی ارائه نمیدهند، به طوری که امارات در مطالعه خود حتی کارآیی بالاتر یعنی ۸۶ درصد را اعلام کرد. مقامات آنجا حتی سریعتر از چینیها این واکسن را تایید کردند. این واکسن از ابتدای دسامبر / دهه اول آذر ۱۳۹۹/ در این کشور مجاز بود. صربستان نیز این واکسن را در ژانویه / دهه دوم دی ۱۳۹۹/ تصویب کرد.