به گزارش خبرگزاری دانشجو، صبح امروز نشست خبری طرح حمایت از خانوادهها و اقشار آسیبدیده از کرونا در سراسر کشور توسط بنیاد احسان ستاد اجرایی فرمان امام با همکاری وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی و معاونت توسعه روستایی نهاد ریاست جمهوری برگزار شد.
احمد میدری معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این نشست اظهار داشت: در ابتدا تاکید داریم که زحمت عمده این کار بر عهده بنیاد احسان است. اگر موسسات و اشخاص حقوقی بخواهند از این زیرساخت استفاده کنند میتوانند با هم همراهی کنند تا کارهای خیر هدفمند انجام شود.
میدری گفت: جای قدردانی دارد که یک مجموعه تلاش به حل مسائل کشور داشته باشد، اما پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان وضعیت خانوادههای آسیب دیده از کرونا را جمع آوری کرده است. قرار بود این سامانه از سال ٨٣ قرار بود تشکیل شود تا بتواند بین موسساتی که در حوزه امور خیریه کار میکنند، هماهنگی ایجاد کند و آنها را دچار موازی کاری نکند. در عین حال میبینیم که در کشورهای دیگر مشخص شده پس از ٢ سال ۵۰ درصد از کسانی که از زندان مرخص میشوند مجدد به زندان باز میگردند.
معاون رفاه وزارت کار گفت: قرار شد برای کاهش نرخ بازگشت به زندان اطلاعات آن به نهادهای حمایتی داده شود و برنامههای توانمند کردن را سیستم تعیین کند. ما همچنین با آموزش و پرورش و بنیاد برکت همکاری کردیم که فرزندان بازمانده از تحصیل را شناسایی کنیم و بررسی شود چرا اینها از تحصیل باز ماندند؟ در حال حاضر ما میتوانیم تشخیص دهیم که چرا برخی دانش آموزان به مدرسه نمیروند و ما میتوانیم خانواده را حمایت کنیم.
وی تاکید کرد: زیرساختی به وجود آمده که اطلاعات خانواده را ارزیابی میکند و اطلاعاتش را به نهادهای حمایتی میدهد. اطلاعات ثبتی در سازمانهای حمایتی و نهادهای ثبتی وجود دارد، اما اطلاعات میدانی ما برای تشخیص نکته مهم ارزیابی است و اطلاعات ثبتی همه چیز را نشان نمیدهد.
وی افزود: گام اول شناسایی افراد است از این رو ضرورت دارد که موسسات شرکتها و دولت باید مسائل شناخته شده را حل کنند. شدت آسیبی که کرونا به تمام جهان و حتی ایران وارد کرد در تاریخ معاصر بی نظیر است. سیستم را باید اصلاح کنیم که پوشش بیمه کامل شود و از ابزارهای غیر مرسوم استفاده کنیم به عنوان مثال برخی پوششهای بیمهای خبرنگاری ناقص است.
میدری درباره وضعیت کودکان بازمانده از تحصیل گفت: پیش از کرونا آماری داشتیم مبنی بر اینکه ١۴٠ هزار کودک مدرسه نمیرفتند که با شناسایی و حمایت آنها ١٠ هزار نفر به چرخه تحصیل بازگردانده شدند. ما حمایتها از دانش آموزان را ادامه میدهیم و طرح حمایت از کودکان بازمانده با همکاری بنیاد برکت در شهرستانهای بهارستان، خرشمهر و بشاگرد عملیانی شد.