به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، جمعی از طلاب و اساتید حوزه علمیه قم در آستانه تصمیم گیری مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره لوایح الحاق به ۲ کنوانسیون مربوط به گروه ویژه اقدام مالی ـ FATF ـ بیانیهای صادر کرد.
متن بیانیه جمعی از طلاب و اساتید حوزه علمیه قم به این شرح است:
«یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا لَا تَتَّبِعُوا خُطُوَاتِ الشَّیْطَانِ (نور/۲۱)
اعضای محترم مجمع تشخیص مصلحت نظام
سلام علیکم
اکنون که شما عزیزان، در آستانه یک امتحان مهم و تاریخی در مورد این دو لایحه باقی مانده موسوم به " CFT " و "پالرمو" قرار دارید، نکاتی را در این موضوع خدمتتان، عرض میکنیم:
۱. رهبر معظم انقلاب و مراجع عظام تقلید در این مساله نظرات صریح خود و مخالفت خود را بارها بیان نموده اند.
رهبر انقلاب: این معاهدات بینالمللی که به آن در لغت فرنگی گفته میشود کنوانسیون، در اصل در یک نقطهای پختوپز میشود که اطراف قضیّه، مِنباب مثال آن ۱۰۰ کشور یا ١۵۰ کشور که بعداً به آن میپیوندند، هیچ تأثیری در آن پختوپز اوّلیّه ندارند. یک جایی بالاخره چند قدرت بزرگ در مجموعههای هیئتهای فکریشان -به قول خودشان اتاق فکرشان- مینشینند برای یک منافعی و مصالحی که برای خودشان تعریف کردند، یک چیزی را پختوپز میکنند، بعد این را بهوسیلهی دولتهایی که همسوی با آنها هستند یا مرعوب آنها هستند یا دنبالهرو آنها هستند و خیلی منافعی هم در این کار ندارند، تصویب میکنند... البته ممکن است برخی مفاد معاهدات بین المللی خوب باشد، اما هیچ ضرورتی ندارد با استناد به این مفاد به کنوانسیونهایی بپیوندیم که از عمق اهداف آنها آگاه نیستیم یا میدانیم که مشکلاتی دارند.
آیت الله مکارم شیرازی: چنین قراردادی یک قرارداد استعماری است و هدف تنظیم کنندگان، سلطه بر امضا کنندگان این قرارداد و نفوذ در امور اقتصادی آنهاست و در تضادّ با قوانین اسلامی و مخالف منافع مسلم ماست.
آیت الله نوری همدانی: بارها گفته ایم با FATF مخالفیم، تصویب این قرارداد عبری، عربی و غربی بودیم که مفاد آن با شاخصههای انقلاب منافات دارد. این کارها نقشهای برای جلوگیری از پیشرفت نظام است.
آیت الله جوادی آملی: نباید تسلیم کنوانسیونهای بین المللی شویم، اصل اول این است که ما باید حرف خود را بزنیم و آنها به ما بپیوندند نه اینکه ما خواستار پیوستن به آنها باشیم.
آیت الله علوی گرگانی: ما نباید اختیار امور مالی کشور را به دست دشمن بدهیم و این مطلب واضح و مشخص است؛ اگر هم نیاز به تصویب قوانین مالی است این قوانین به صورت داخلی و با نظارت خود ما باشد. نظر بنده این است که با توجه به اشارات مقام معظم رهبری و راهنمایی ایشان و بیانات مراجع عظام تقلید، تصویب قرارداد FATF به مصلحت کشور و نظام نیست.
۲. اتفاق بسیار خطرناکی که با تصویب این دو لایحه به وجود میآید، عبارت است از اشراف اطلاعاتی دشمن به نظام بانکی و پولی کشور که در شرایط تحریم، جز گرا دادن به دشمن برای تحریم هوشمندانه تر، فایده دیگری ندارد و ضرر محض است.
۳. تعریف ما از تروریسم با غربیها فرق دارد چنانچه شهید والا مقام سپهبد حاج قاسم سلیمانی هم جزء تحریم شدگان و هم با تعریف آنها، تروریست شناخته میشد لذا چه طور ممکن است ما چنین چیز احمقانهای را در کشور تصویب کنیم و بدان پایبند باشیم؟!
۴. کارشناسان و مطلعین این حوزه، بارها گفته اند که اکثر مشکلات کشور داخلی و مربوط به سوء مدیریت است و تصویب این دو لایحه باعث بدتر شدن اوضاع کشور و فلج شدن بیشتر معیشت مردم خواهد شد.
۵. عبرت برجام را فراموش نکنید که با تصویب آن جز خسارت محض و ضرر، چیزی عاید کشور نشد. حال عقل سلیم حکم میکند تکرار این مسیر شکست خورده با این معاهدات استعماری که باعث خود تحریمی و فشار بیشتر به زندگی مردم میشود، امری کاملا اشتباه است.
نکات مهم دیگری نیز در مورد این دو لایحه خطرناک وجود دارد که از بیان آن صرف نظر میکنیم لذا با توجه به آنچه ذکر گردید، از شما اعضای محترم مجمع تشخیص میخواهیم، با رای قاطع و بالا، با الحاق ایران به دو کنوانسیون «cft و پالرمو» مخالفت کنید و آنها را رد نمایید.
وآخر دعوانا ان الحمدلله رب العالمین
جمعی از طلاب و اساتید حوزه علمیه قم»