به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو؛ سازمان تنظیم مقررات وزارت ارتباطات روز شنبه با ارسال هشداری به سه اپراتور همراه اول، ایرانسل و مخابرات ایران به آنها ۲۴ ساعت فرصت داد تا اختلال مشهود در شبکه اجتماعی کلاب هاوس را بر طرف کنند. در این نامه اختلال عمدی اپراتورها جرم انگاری عنوان شده و اپرانورها تهدید به مجازات شدند.
حال همزمان با پایان ضربالاجل ۲۴ ساعته وزارتخانه ارتباطات و فناوری اطلاعات به اپراتورهای همراه اول، ایرانسل و مخابرات به اتهام ایجاد اختلال عمدی در شبکه اجتماعی کلاب هاوس، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از این اپراتورها شکایت کرد.
شکایت سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با موضوع اختلال عمدی اپراتورهای مذکور در سامانههای رایانهای و مخابراتی و با استناد به ماده ۷۳۷ قانون مجازات اسلامی به دادسرای عمومی و انقلاب تهران تسلیم شد. طبق اعلام سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، بر اساس ماده ۷۳۷ قانون مجازات اسلامی ایجاد هرگونه اختلال در ارتباطات کشور جرم تلقی میشود.
گفتنی است، شکایت وزارت ارتباطات از اپراتورها در حالی است که بر اساس مصوبه ابلاغی مردادماه سال ۹۶ شورای عالی فضای مجازی با موضوع سیاستها و اقدامات ساماندهی پیام رسانهای اجتماعی، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در خصوص شبکه اجتماعی کلاب هاوس مرتکب تخلف شده و احتمالا برای فرار رو به جلو اقدام به شکایت کرده است تا در پنجه دستگاههای قضایی و نظارتی گرفتار نشود.
طبق مصوبه شورای عالی فضای مجازی با موضوع سیاستها و اقدامات ساماندهی پیام رسانهای اجتماعی که هدف از آن «تعیین سیاستها و اقدامات لازم برای ساماندهی فعالیت پیامرسانهای اجتماعی، با هدف فراگیری پیامرسانهای اجتماعی داخلی و ساماندهی پیامرسانهای اجتماعی خارجی» عنوان شده است، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات موظف شده به منظور مدیریت و ساماندهی پیامرسانهای اجتماعی اقداماتی را به عمل آورد که شواهد نشان میدهد، بخش عمدهای از این اقدامات انجام نشده و نیاز به پیگیری دستگاههای نظارتی در این خصوص دارد.
در بند ۱-۱ ماده ۲ این مصوبه تصریح شده است، «شرایط و ضوابط اعطای مجوز فعالیت به پیامرسانهای اجتماعی داخلی و خارجی باید در کارگروهی با عضویت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت اطلاعات، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دادستانی کل کشور، سازمان تبلیغات اسلامی، نیروی انتظامی ج. ا. ا. (پلیس فتا)، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و سازمان صدا و سیمای ج. ا. ا. تهیه و تدوین و به مرکز ملی فضای مجازی برای تطبیق با سیاستهای مصوب شورای عالی فضای مجازی، حداکثر ظرف مدت یک ماه ارائه شود.» حال این سوال مطرح میشود که آیا وزارت ارتباطات در خصوص پیام رسان اجتماعی خارجی کلاب هاوس این فرایند قانونی مجوزدهی را طی کرده است یا نه، که اگر این فرایند طی نشده و شبکه اجتماعی خارجی کلاب هاوس مجوز لازم را نگرفته است، وزارت ارتباطات و شخص وزیر ارتباطات در این خصوص مرتکب تخلف محرز شده و دستگاه قضایی باید برای بررسی این تخلف ورود کند.
در تبصره ۲ همین بند این مصوبه هم تصریح شده، «برای پیامرسانهای اجتماعی خارجی متقاضی مجوز، انجام ذخیرهسازی و پردازش دادهها در داخل کشور و معرفی نماینده رسمی حقوقی تامالاختیار داخلی الزامی است.» که به نظر میرسد این بخش از مصوبه هم در باره شیکه اجتماعی خارجی کلاب هاوس رعایت نشده و وزارت ارتباطات باید پاسخگوی این تخلف به مراجع نظارتی باشد.