ابوالفضل قناعتی نامزد ششمین دوره انتخابات شورای اسلامی شهر تهران و عضو سابق این شورا، در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، اظهار کرد: یکی از موضوعات مهمی که در حال حاضر همه جریانات سیاسی کشور باید دنبال کنند، حضور مردم در انتخابات است و مردم باید با نقش آفرینی خود هم آینده خود و هم اینکه نظام را خوب ترسیم کنند و اثرگذاری خود را به نمایش بگذارند.
وی اضافه کرد: این آیه قرآن است که سرنوشت هیچ قومی تغییر نمیکند مگر اینکه خود مردم بخواهند و امروزه مردم با لمس و مشاهده عملکرد دولت یازدهم و دوازدهم و شورای پنجم را دیدند و تبعات آن هم متوجه خود مردم شد و انتخاب آگاهانه آنها در این دوره به نفع خود مردم خواهد بود.
عضو سابق شورای اسلامی شهر تهران گفت: بالای ۸۰ تا ۱۰۰ هزار میلیارد تومان گردش مالی شهر تهران در ۴ سال گذشته بوده است و باید بررسی کنیم که با این مبلغ چه اتفاقی در شهر افتاده است و کدام پروژه اجرایی شده و چه تغییراتی ایجاد شده است.
قناعتی خاطرنشان کرد: موضوع بافت فرسوده در شهر تهران یک مشکل قدیمی و مهم شهر است و متاسفانه شورای شهر طوری جا افتاده است که شورای شهرداری شده است و اگر به معنای واقعی مدیریت یکپارچه در شهر تهران نهادینه شود، به حل بسیاری از مشکلات میتواند کمک کند که یکی از آنها بافت فرسوده است.
وی تصریح کرد: مبحث بافت فرسوده یک پروژهای نیست که شهرداری تهران به شکل نقطهای از اعتبارات شهری خود در آن بخش هزینه کند و حرکتی را بتواند انجام بدهد.
داوطلب ششمین دوره انتخابات شورای اسلامی شهر تهران گفت: بافت فرسوده در پهنای شهر تهران و به ویژه در مناطق ۱۴، ۱۲، ۱۵، ۱۶ و ۱۷ پهنههای قدیمی هستند که هر کدام اگر بخواهد تغییر کند، تبعات بزرگی به دنبال خواهد داشت که باید یک سری مجموعه کنار هم باشند تا پاسخگوی تبعات فوق باشند.
قناعتی در ادامه گفت: با توجه به فعالیت برخی از مجموعهها در بافت فرسوده، مثل مدارس، مراکز درمانی و سایر مجموعههای خدماتی و غیر خدماتی، که تحت تاثیر بافت فوق هستند، نمیتوان به راحتی از تخریب تعدادی خانه که البته خود این موضوع هم مشکلات خاص خودش را دارد، سخن گفت.
وی اضافه کرد: موضوع بافت فرسوده و ساماندهی منازلی که در زمره این بافت قرار میگیرند، موضوع مهمی است که باید دستگاههای مختلف مثل وزارت راه، مسکن و شهرسازی، شورای اسلامی شهر، شهرداری و مجلس در قالب یک قرارگاه واحد پای کار بیایند و تا اتفاق ناخوشایندی رخ نداده است برای رفع آن چاره اندیشی کنند.
قناعتی یادآور شد: یکی از مهمترین اقدامات در بافت فرسوده این است که با یک برنامهریزی بتوانیم رضایت ساکنین محدودههایی که شامل بافت فرسوده میشوند را با اعطای امتیازات لازم جلب کنیم و در قالب مدیریت یکپارچه دولت و وزارت راه و مسکن و شهرسازی به میدان بیایند و در نقاطی که در تهران امکان مجتمع سازی وجود دارد، آپارتمانهایی شیک با معماری ایرانی و اسلامی را به همراه مجموعههای خدماتی ساخته و در اختیار مردمی که منزل آنها در بافت فرسوده قرار دارد بگذارند.
عضو سابق شورای اسلامی شهر تهران افزود: یکی از پیشنهادات ما در دورههای قبلی شورای اسلامی شهر تهران این بود که بخشی از فضای فعلی بوستان ولایت را به ساخت آپارتمان و مجتمعهای مسکونی برای ساکنان محلاتی چون نازی آباد و جوادیه که منزل آنها در این دو محدوده قرار داشت اختصاص پیدا کند و به جای آن منازل فوق تبدیل به فضای سبز شوند اما موافقت نشد.
قناعتی گفت: برای کاهش و تبدیل بافت فرسوده یا باید دولت سرمایه گذاری کند و یا باید با مشارکت سرمایه گذار بخش خصوصی اقدام کرد که خب به صراحت میتوان گفت که سرمایه سرمایه دار بخش خصوصی پاسخگوی این مسئله نخواهد بود.
وی اضافه کرد: در حال حاضر آمار دقیقی از بافت فرسوده شهر تهران ندارم اما متاسفانه از مجموع برنامه از پیش تعیین شده شهرداری تهران در طول فعالیت دو دوره گذشته، تنها ۵ درصد برنامه فوق محقق شده است و این تعداد منزل بافت فرسوده هم توسط بخش خصوصی مورد تبدیل و ساخت و ساز واقع شده است.
داوطلب انتخابات شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: افرادی که به دوره ششم شورا راه پیدا میکنند باید با همراهی مجلس و دولت اصولگرایی که بر کشور حاکم میشوند، در کنار یکدیگر پروژه بزرگ تبدیل بافت فرسوده را در مقیاس ملی تعریف و اجرایی کنند.
قناعتی گفت: با اجرای تبدیل و تغییر بافت فرسوده علاوه بر مقاوم سازی شهر، برای جمعیت بسیار زیادی نیز اشتغالزایی خواهد شد و اقشار مختلف از مزایای این اقدام و البته به شرط مشارکت بخش خصوصی بهرهمند خواهند شد.
وی همچنین افزود: بسیاری از مردم امروزه از بعضی مناطق که هم بافت فرسوده محسوب میشود و هم اغلب منازل دیگر به دفاتر اداری و کاری تبدیل شده است به نقاط دیگر میروند و اینگونه بافت فرهنگی جامعه هم در حال تغییر است.
داوطلب ششمین دوره انتخابات شورای اسلامی شهر تهران گفت: متاسفانه در برخی از منازلی که در بافت فرسوده واقع شدهاند اتفاقات و جرائم مختلفی رخ میدهد که رفع و کاهش آسیبهای اجتماعی چنین محدودههایی منوط به همراهی فرابخشی دستگاههای مختلف است.