گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سید محسن سلیمانی؛ با اعلام اسامی کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری از سوی شورای نگهبان، تنقید و عیب جویی نسبت به عملکرد شورای نگهبان از طرف طیف ها، شخصیت ها، جریان ها و رسانه های مختلف شروع شد. اگر چه بعضی ها با نگاه دلسوزانه و نگرانی از کاهش مشارکت، لب به انتقاد گشودند اما برخی ها به دلایل شخصی و حزبی در پی انتقام از عملکرد درست و انقلابی شورای نگهبان بر آمده و متاسفانه عده ای از رسانه های نون به نرخ ارز خور داخلی هم در طی این چند سال خوب آموخته اند که چطور باید با رسانه های معاندی مثل بی بی سی و اینترنشنال یکصدا شد!
ما در همین مسائل اخیر می بینیم که چطور این رسانه ها مانند رسانه های معاند شروع به تخریب شورای نگهبان کردند.
و اما در بحث انتقادات وارد شده به شورای نگهبان به نظرم روی دو مقوله بیشتر بحث شده و سعی بر آن بوده تا این دو را پر رنگ جلوه دهند، یکی کاهش مشارکت و دیگری عدم هیجان انتخاباتی. مقوله اول یعنی کاهش مشارکت از دیدگاه های مختلفی بحث شده و به عنوان مثال بعضی ها مانند جریان غربگرای داخل معتقدند که شورای نگهبان به سلیقه اکثریت احترام نگذاشته و به خاطر همین درصد مشارکت در انتخابات پیش رو کم خواهد بود.
خب در اینجا یک سوال مطرح می شود که آیا واقعا اکثریت هم همین نظر را داشته و معتقدند عملکرد شورای نگهبان خوب نبوده است؟ اگر سراغ عامه مردمی که در اطراف ما هستند، همین مردمی که در تشییع حاج قاسم فریاد می زدند که من هم قاسم سلیمانی هستم برویم می بینیم که این مردم که از قضا اکثریت آرا را نیز شامل می شوند معتقدند که عملکرد شورای نگهبان مثبت و به نفع مردم بوده! نه به نفع جریان های سیاسی چپ و راست که به دنبال منافع شخصی و حزبی خود هستند.
دیدگاه دیگری نیز نسبت به موضوع کاهش مشارکت وجود دارد و از سوی افرادی است که با عدم احراز صلاحیت برخی از اشخاص نگران درصد مشارکت هستند اما بیانات اخیر مقام معظم رهبری در این رابطه فصل الخطاب است که می فرمایند:( میزان مشارکت پایین مردم ارتباطی با این اسم و آن اسم ندارد، بلکه مردم دنبال فردی هستند که دارای مدیریت قوی و کارآمد حل مشکلات کشور باشد. برای مردم مهم نیست که آن فرد چه عنوانی دارد و یا از چه جناحی است، عامه مردم این طور فکر نمی کنند)
مسئله بعدی که راجع به آن در این روز ها بحث می شود بحث عدم هیجان انتخاباتی است. این دیدگاه امروزه مطرح هست که دیگر شاهد مناظرات پرشور و هیجان در انتخابات پیش رو نیستیم. البته مقصود طرفداران این دیدگاه از هیجان این است که کاندیدا ها در مناظرات به یکدیگر حمله کرده و آبروی طرفین را ببرند و یا با هم درگیری لفظی داشته باشند! نظرم در مورد این نوع دیدگاه این است که:
اولا: شورای نگهبان متصدی هیجانات و ترشح آدرنالین در خون بعضی ها نیست
ثانیا: کارزار انتخابات و به ویژه مناظرات فرصتی برای انتخاب فرد اصلح و کار آمد است نه هیجانات واهی که راه به جایی نداشته و به انتخاب آگاهانه مردم کمک نمی کند.
این را هم باید گفت که متاسفانه این موضوع در بین عامه مردم فرهنگسازی نشده که مناظرات، محلی برای دعوا، حاشیه و هوچیگری نبوده و به جای توجه به حاشیه ها باید به سراغ برنامه ها و ویژگی های یک فرد اصلح رفت تا در انتخابات پیش رو یک انتخاب آگاهانه و منطقی داشت. نکته آخر اینکه در اثر تحریف هایی که نسبت به انتخابات و همچنین شورای نگهبان مطرح می شود، معتقدم که خود مردم باید با آگاهی بیشتر نسبت به موضوعات تصمیم گرفته و از بصیرت و درک سیاسی برخوردار باشند تا اسیر حواشی و شانتاژ های رسانه ای جریان هایی نشوند که دردشان نه کاهش مشارکت است و نه اینکه آن ها غم خوار مردم هستند. امیدوارم با دعاهای حضرت حجت ارواحنا فداه و استعانت خداوند متعال، شاهد حضور پرشور مردم ولایت مدار ایران اسلامی در صحنه انتخابات بوده و با انتخاب درست، سربلندی و پیشرفت را برای ایران عزیزمان به ارمغان بیاوریم.
سید محسن سلیمانی - فعال بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان مازندران مرکز شهید مطهری نوشهر
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.