به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، آذین علیزاده اصل، استاد قلب و عروق بیمارستان شهید رجایی تهران، پایه گذار رشته «کاردیوانکولوژی» در ایران و نیز موسس اولین مرکز تحقیقات «کاردیوانکولوژی» در خاورمیانه گفت: رشته «کاردیوانکولوژی» برای اولین بار در ایران در مرکز قلب و عروق شهید رجایی راه اندازی و از امسال به فهرست رشتههای فوق تخصصی و فلوشیپ وزارت بهداشت اضافه شد.
ایجاد این رشته جدید یک فلوشیپ جدید برای فارغ التحصیلان تخصصی و فوق تخصصی قلب و عروق محسوب میشود و برای بیماران سرطانی بسیار مفید و لازم است.
وی ادامه داد: درگیری قلبی عروقی یکی از علل مهم کاهش کیفیت زندگی، عوارض شدید و ناتوان کننده و نیز از علل عمده مرگ و میر در بیماران سرطانی است و به همین علت، ایجاد این رشته قطعا در بهبود کیفیت زندگی و افزایش طول عمر بیماران سرطانی بسیار موثر خواهد بود.
علیزاده ادامه داد: رشته «کاردیوانکولوژی» عرصه جدید و تلفیقی از رشتههای کاردیولوژی (قلب و عروق) و انکولوژی (سرطان شناسی) است.
وی اظهار کرد: به علت تاثیرات مهم و سرنوشت ساز و حیاتی انواع سرطانها و بخصوص درمانهای رایج آنها (شیمی درمانی و پرتو درمانی و سایر درمانهای جدید) روی کل سیستم قلبی- عروقی، شناخت این رشته از اهمیت ویژهای برخوردار است و تاکید میکنم متاسفانه میزان انواع عوارض قلبی و عروقی و نیز مرگ و میر قلبی، در بیماران سرطانی بسیار بالا و قابل توجه است.
استاد قلب و عروق بیمارستان شهید رجایی تهران ادامه داد: هر سه شاخه درمانی، آموزشی و پژوهشی رشته «کاردیوانکولوژی» به صورت کاملا پیشرفته و همگام با آخرین امکانات موجود در دنیا، در حال حاضر در مرکز ما فعال است و خوشبختانه یک رشته کامل در این مرکز شکل گرفته است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: این رشته به آموزش فلوشیپها و کمکهای تشخیصی، درمانی و پیشگیرانه مختلف مورد نیاز به بیماران سرطانی کمک میکند. چرا که هرگونه تلاش در این زمینه در جهت کمک به بیماران سرطانی، کاهش عوارض فراوان قلبی در آنها و در نتیجه افزایش طول عمر با کیفیت آنها، بسیار مفید و موثر خواهد بود.