به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، در ادامه فراز و فرود قیمتها در بازار کاغذ، این کالا با کاهش دوباره قیمتها مواجه شد. بر این اساس هر بند کاغذ تحریر ۷۰ در ۱۰۰ با گرماژ ۷۰ گرم بندی ۵۷۰ هزار تومان شده است.
این کاهش قیمت تنها به برند چینی اختصاص ندارد، بلکه در برند اندونزی نیز قیمتها تا ۷۵۰ هزار تومان برای هر بند کاغذ ۷۰ در ۱۰۰ با گرماژ ۸۰ گرم پایین آمده است.
کاهش قیمتها در بازار آزاد تنها مختص کاغذ تحریر بوده و کاغذ روزنامه با افزایش قیمت روبرو بوده است. هر کیلو کاغذ روزنامه بین ۱۸ هزار و ۵۰۰ تا ۲۲ هزار تومان قیمت خورده است.
این کاهش قیمت تحریر در بازار آزاد در روزهای اخیر به دلیل نبود تقاضا رخ داده است، بنا به گفته هومان حسنپور رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران اقتصاد نشر و قیمت کتاب اجازه خرید کاغذ از بازار آزاد را به ناشران نمیدهد و ناشران در ماههای گذشته ترجیه دادهاند، منتظر تصمیم گیری دولت در خصوص کاغذ یارانهای باشند.
در سوی دیگر ماجرا این احتمال وجود دارد که با تغییر دولت توجه به سمت تولید در حوزه کاغذ بیشتر معطوف شود، به ویژه اینکه آیتالله رئیسی، رئیس جمهور منتخب مردم، اسفند ماه بازدیدی از کارخانه چوب و کاغذ مازندران، بزرگترین تولیدکننده کاغذ تحریر در خاورمیانه، داشته است که در آن بازدید بر لزوم رفع موانع تولید در این کارخانه تأکید کرده است.
صفریان، مدیرعامل کارخانه چوب و کاغذ مازندران، نیز اخیراً از روزهای خوش کارخانه و افزایش ظرفیت تولید به ۱۰۵ هزار تن در سال خبر داد و اعلام کرده است، استمرار تولید با تمام ظرفیت، تأمین به موقع مواد اولیه مورد نیاز و بهسازی و به روز شدن قطعات ماشین آلات تولیدی از مهمترین اولویتهای این شرکت است. تا سال ۱۴۰۰ سال طلایی برای صنایع چوب و کاغذ مازندران باشد.
در هشت سال گذشته در بخش تولید کاغذ با وجود تأکیدات رهبر معظم انقلاب دولت نه تنها سرمایهگذاری چندانی نکرده است، بلکه با تقویت واردات کاغذ به کشور و اختصاص میلیاردها دلار ارز رقابت نابرابر تولید و واردات را رقم زده است، موضوعی که انتقاد کارشناسان تولید کاغذ را در هشت سال گذشته در پی داشته است.