به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حسین مهدیزاده معاون پژوهش و فناوری دانشگاه ایلام گفت: دانشگاه ایلام به عنوان دانشگاه جامع استان با هدف نظارت اخلاقی بر پژوهشهای زیست پزشکی و حفظ بالاترین استانداردهای کیفی اخلاق در پژوهش، موفق شد با دریافت مجوز از کمیته ملی اخلاق در پژوهش، این کارگروه را در دانشگاه تشکیل دهد.
مهدیزاده افزود: با توجه به ضرورت داشتن کد اخلاق برای پروژههای تحقیقاتی که آزمودنی انسان یا حیوان دارند این مهم در دستور کار معاونت پژوهش و فناوری قرار گرفت و پس از طرح موضوع در شورای پژوهشی دانشگاه و با کمک و همفکری اعضای هیئت علمی دانشگاه از آذرماه ۱۳۹۹ موفق شدیم با دریافت مجوز تشکیل کارگروه اخلاق در دانشگاه، گامی مؤثر در افزایش استانداردها و موازین پژوهش بین المللی در جهت بهبود تحقیقات علمی برداریم.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه ایلام یادآور شد: در همین راستا به اطلاع تمامی پژوهشگران میرساند از این تاریخ به بعد تمام پروژههای تحقیقاتی از جمله پایان نامه ها، رسالههای دکتری و طرحهای تحقیقاتی اعضای هیئت علمی دانشگاه که با آزمودنی انسان یا حیوان سروکار دارند، باید مطابق با استانداردها و موازین اخلاقی و حقوقی موجود در شیوه نامه اخلاق در پژوهش به انجام برسند. بدین ترتیب، موضوعات پژوهشی مورد نظر قبل از شروع کار باید به تصویب کارگروه اخلاق در پژوهش دانشگاه برسد.
وی اظهار کرد: برای دریافت کد اخلاق ابتدا باید پروپوزال به گروه تخصصی سپس شورای پژوهشی دانشکده ارائه شود و پس از تأیید علمی و ضرورت انجام آن (با مسئولیت استاد راهنما یا مجری طرح تحقیقاتی) همراه با نامه ریاست دانشکده به دبیرخانه کارگروه اخلاق در پژوهش دانشگاه مستقر در معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه ارسال شود.