به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، صدیقه رفیعی طباطبایی، فوق تخصص بیماریهای عفونی کودکان و استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در پاسخ به این پرسش که «علائم بالینی کرونای دلتا در کودکان و نوجوانان چگونه است؟»، بیان داشت: اولین بار در اکتبر ۲۰۲۰ در کرونای دلتا در هند دیده شد؛ این ویروس جزء جهش یافتهای است که قدرت آن از لحاظ شدت و سرایت بیشتر است.
وی ادامه داد: مترادف شیوع بیماری در بزرگسالان در کودکان نیز موارد بیماری و شدت ابتلا خیلی بیشتر شده است.
این استاد عفونی کودکان تصریح کرد: علائم بالینی تقریبا همان علائمی است که از کووید ۱۹ میشناسیم؛ به طوری که بیشتر با تب، سرفه و علائم تنفسی بروز میکند و در کنار اینها ممکن است برخی با علائم گوارشی به صورت اسهال، استفراغ و دل درد مراجعه کنند.
طباطبایی خاطرنشان کرد: همچنین ممکن است بیمار دچار علائم فوقانی مثل علائم سرماخوردگی، آبریزش و گرفتگی بینی مراجعه کند. اینها تظاهرات غالب است و در کنار اینها تظاهرات پوستی به شکل دانههایی روی پوست و قرمزی بروز میکند.
وی یادآور شد: در کنار این علائم ممکن است بی حالی، بدن درد، کاهش اشتها، از بین رفتن حس بویایی و چشایی نیز وجود داشته باشند.
این فوق تخصص بیماریهای عفونی کودکان در پاسخ به این پرسش که «اکنون ابتلا به کرونای دلتا در چه سنینی از کودکان رایجتر است؟»، ابراز داشت: به شکل قطعی نمیتوانیم بگوییم، اما آنچه ما در بخش کرونای بیمارستان کودکان مفید میبینیم در دوران نوجوانی شایع شده و کوداکن و نوجوانان ۱۰ تا ۱۵ سال، شیرخواران و کودکان زیر یکسال درگیر بیماری میشوند.
طباطبایی اضافه کرد:البته در تمام گروههای سنی حتی نوزادان ابتلا به کرونای دلتا را مشاهده میکنیم؛ اما آنچه در بخش کودکان بیمارستان مفید مشاهده میشود کودکان شیرخوار و سنین ۱۰ تا ۱۵ سالگی است.