به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، مهندس علیاکبر محرابیان" شنبه شب ۲۳ مرداد در نشست با معاونان و مدیران ستادی و همچنین در ارتباط ویدئوکنفرانسی با مدیران عامل شرکتهای آب و برق سراسر کشور با قدردانی از زحمات چهار ساله "رضا اردکانیان" وزیر نیروی دولت دوازدهم، گفت: در حال حاضر کشور در دوره جابجایی دو دولت قرار داشته و از حساسیت خاصی برخوردار است.
وی با اشاره به خشکسالی و وضعیت آب و هوایی کشور اظهار کرد: در قسمتهایی که قانون به وزارت نیرو اجازه خدمترسانی داده، در بخشهای وسیعی از کشور امروز با چالشها و مشکلات فراوانی در دو حوزه آب و برق مواجه هستیم.
وزیر پیشنهادی نیرو در کابینه دولت سیزدهم، دوران تغییر دولتها را دورانی حساس عنوان کرد و افزود: در این دوره باید مراقب باشیم که در اثر بیتوجهی به مأموریتها، هیچ آسیبی به مردم وارد نشود و خدمترسانی به مردم نیز به بهترین شکل انجام بپذیرد و دچار اختلال نشود.
وی ادامه داد: شرایط سخت امروز میتواند با تلاش مضاعف، دقت و تدبیر درست تغییر کند و بتوانیم کارها و امور را به بهترین شکل دنبال کنیم تا لحظهای در اجرای خدمات با وقفه مواجه نشویم.
محرابیان خاطرنشان کرد: برنامهای را که تقدیم مجلس کردیم تقریباً تمام صاحبنظران حوزه صنعت آب و برق در آن مشارکت کردند و پس از آن در شورای معاونین که چند روز گذشته برگزار شد نیز بررسی شد؛ در واقع این برنامه، نه برنامه پیشنهادی شخص وزیر نیرو بلکه برنامه جامع وزارت نیرو است.
وی با بیان اینکه برنامهای را تدوین کردیم که بتوانیم در طول چهار سال، خدمات عظیمی را در حوزههای تحت مأموریت انجام دهیم، افزود: ویژگی این برنامه تطبیق داشتن با تمامی اسناد بالادستی، قوانین، مقررات و برنامه توسعه کشور بوده و دقیقاً در راستای اجرایی کردن اهداف و استراتژیهای موجود در کشور است.
وزیر پیشنهادی نیرو در کابینه سیزدهم تصریح کرد: برای اجرای این برنامه میطلبد تمامی متخصصان و کارشناسان کمر همت بسته و کشور را در حوزههای خدمترسانی وزارت نیرو به یک کارگاه عظیم عمرانی تبدیل کنند. همچنین برای اجرای بهتر این برنامه، ناگزیریم با روشهای قانونی برای اجرا یا تکمیل بسیاری از پروژهها در حوزه آب، برق و فاضلاب اقدام کنیم.
محرابیان ادامه داد: امروز با شرایط اعتباری موجود در کشور، با شیوههای دولتی و استفاده از اعتبارات و بودجههای عمومی کشور، اجرای چنین برنامهای غیرممکن است، لکن بهکارگیری ظرفیتهای اقتصادی بهویژه در بخشهای غیردولتی و خصوصی این امکان را فراهم میکند تا برنامه پیشنهادی را در مدت معین اجرا کنیم.
وی با اشاره به برنامههای خود در بخش برق یادآور شد: در این برنامه پیشبینیشده در بخش نیروگاهی طی چهار سال قریب به ۳۰ هزار مگاوات نیروگاه حرارتی یا تجدید پذیر تقدیم مردم شود. برخی از طرحها، طرحهای نیمه تمام و برخی طرحها هم ایجادی است که مدل تأمین مالی این پروژهها، نکته اساسی و مهم آن است.
وزیر پیشنهادی نیرو در کابینه سیزدهم با بیان اینکه امیدواریم بخش قابل توجهی از مشکلات نیروگاه سازی را با کمک صنایع رفع کنیم، افزود: پیشبینیشده ۱۰ هزار مگاوات با مشارکت صنایع عمده و انرژی بر کشور احداث شود. امروز صنایع دچار چالش و محدودیت بوده و تمایل بسیاری به سرمایهگذاری در صنعت برق دارند تا از برق مطمئن و پایداری برخوردار باشند.
محرابیان در ادامه اظهار کرد: بخش سوم هم در چارچوب اجرای پروژههای نیروگاههای تجدیدپذیر است که باید به عنوان محوریترین برنامه، در وزارتخانه پیگیری و اجرا شود.
وزیر پیشنهادی نیرو در کابینه سیزدهم با بیان اینکه اکنون درخواست مردم خاتمه دادن به خاموشیهاست، تصریح کرد: قطعاً بلافاصله بعد از پیک برق در تابستان، به مشکل بزرگی بهعنوان تأمین سوخت نیروگاهها میرسیم که باید این مهم نیز مدنظر قرار بگیرد.
وی با بیان اینکه موضوع خاموشیها باید کنار برود، عنوان کرد: کار باید در بخش برق بهگونهای پیش برود که دیگر در سالهای آتی مشکلی به نام تأمین برق نداشته باشیم که لازمه این مهم برنامهریزی و هدایت صحیح پروژهها خواهد بود. نیروگاههای برقآبی، نباید بهعنوان ریسک تولید انرژی و شبکه برق منجر شود و بهتر است در شرایطی که نیازمند برق مطمئن و پایدار هستیم، توجه خود را به نیروگاههای دارای اطمینان بیشتر اختصاص دهیم.
وزیر پیشنهادی نیرو در کابینه سیزدهم، در ادامه افزود: موضوع افزایش اختیارات استانها یکی از موضوعات حساس دیگری است که باید به آن توجه شود؛ چرا که بسیاری از اختیاراتی که در تهران متمرکز شده، باید در اختیار استانها قرار گیرد تا از پتانسیل مجموعه کشور استفاده شود. قطعاً واگذاری این اختیارات، مسئولیت مدیران را بالا میبرد.
محرابیان با اشاره به بخش آب نیز خاطرنشان کرد: در موضوع آب، مسائلی که در کشور داریم، چالشهای پیچیدهای است، بنابراین مدیران باید خود را برای یک دوره سخت آماده کنند و اتمام پروژههای نیمهتمام را در اولویت کاری خود قرار دهند.
وی تأکید کرد: نباید پروژهای به خاطر موضوع تأمین مالی از مرحله اجرا کنار برود. ارزیابی استان، ارزیابی کارشناسان و مدیران در چارچوب تأمین مالی و اجرای پروژه است و ما وظیفه اتمام این پروژهها را داریم.
لازم به ذکر است در ادامه این جلسه، معاونان بخشهای مختلف وزارتخانه به ارائه گزارش آخرین وضع موجود پروژهها در زمینه آب، برق و فاضلاب پرداختند.