به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، امیرحسین زرنانی پزشک متخصص ایمونولوژی بالینی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو اظهار کرد: باید به خاطر داشته باشیم که تزریق هیچ واکسنی ایمنی صد در صد ایجاد نمیکند و به عنوان مثال هنوز شاهد مواردی از ابتلاء بیماری آنفولانزا، سرخجه و فلج اطفال حتی در جوامعی که به صورت کامل واکسیناسیون بیماریهای فوق را انجام دادهاند، همچنان شاهد ابتلاء بسیاری از افراد به بیماریهای فوق هستیم.
وی اضافه کرد: اولین نکته در مورد مزایای واکسن این است که یک واکسن به صورت ایمن و بدون عوارض جانبی میتواند پاسخهای حفاظتی و ایمنی ایجاد کند که در برخورد مجدد با ارگانیسم بدن فرد بتواند حفاظت ایجاد کند.
این پزشک متخصص ایمونولوژی بالینی تصریح کرد: عوارض به جا مانده از واکسنهای مختلف در بیماریها، زیاد است اما عوارض بستری شدن فرد در بیمارستان و عدم واکسینه شدن بسیار بیشتر و پر هزینه تر از عوارض احتمالی تزریق واکسن است.
زرنانی خاطرنشان کرد: انجام واکسیناسیون از بروز موارد جدی و بیمارستانی شدن فرد بیمار جلوگیری خواهد کرد و افراد مختلف نسبت به عفونتها پاسخها و واکنشهای متفاوتی بروز میدهند و این در حالی است که واکسنها پاسخهای همگنی را به دنبال دارند و قسمت عمدهای از جامعه را ایمن میکنند.
وی تاکید کرد: افرادی که واکسن میزنند و سپس به کرونا مبتلا میشوند، میتوانند تا ۹۵ درصد حفاظت داشته باشند اما افرادی که بدون دریافت واکسن به کرونا مبتلا شوند حدود ۸۲ درصد ایمن میشوند.
این پزشک متخصص گفت: ماندگاری ایمنی پاسخهای واکسن در افرادی که پس از دریافت واکسن کرونا بگیرند بسیار بیشتر از ماندگاری ایمنی در افرادی که واکسن نزده باشند، خیلی کمتر و پایینتر است.
زرنانی خاطرنشان کرد: در موضوع واکسن کرونا از دو دُز استفاده میکنیم و این در حالی است که در بسیاری از واکسنها تا ۳ دز هم میرسد و در واکسن فرمولاسیونی وجود دارد که پاسخهای ایمنی به صورت طولانی مدت سیستم ایمنی را جهت حفظ سلامت تحریک میکند و پاسخهای ایجاد شده طولانی و ماندگار است.
وی تاکید کرد: افرادی که واکسن میزنند نسبت به واریانهای جدید جهش یافته بیشتر مقاوم هستند و در آخرین مطالعه مشاهده شده است که واکسن زدهها از سیستم ایمنی قویتری برخوردارند و فرد در زمان ابتلاء به بیماری کرونا کمتر آسیب خواهد دید.