به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، منوشه امیر در گفتگو با رادیو اسرائیل اظهار داشت: اسرائیل احساس میکند که دولت پرزیدنت بایدن از سرانجام تلاشهای خود برای احیای برجام کمکم مأیوس میشود. بایدن در عین حال سخن مبهمی گفته که به سختی منظور او را بیان میکند. او گفته که اگر تلاشهای دیپلماتیک وی برای احیای برجام ناکام بماند، راهها و گزینههای دیگر را برای جلوگیری از دستیابی حکومت ایران به سلاح اتمی در نظر خواهد گرفت.
رویکرد اعلام شده از سوی وزیر دفاع اسرائیل (آمادگی برای کنار آمدن با برجام)، رویکرد درستی است که میتواند یک رشته تفاهم را میان آمریکا و اسرائیل بر سر ایران به وجود آورد، بهویژه اگر در نظر بگیریم که دولت بایدن بهدلیل خارج شدن از افغانستان تحقیر شده و در عین حال آمریکا خسته از جنگهای خاورمیانه است و مایل نیست وارد یک درگیری جدید گسترده با جمهوری اسلامی ایران بشود.
این تحلیلگر صهیونیست افزود: پس از خروج آمریکا از افغانستان، دولت بایدن در پی جبران سرشکستگی ناشی از آن از طریق اقدام نظامی علیه ایران نیست: اولاً، دولت بایدن با شعار کنار گذاشتن گزینه نظامی علیه ایران و بازگشت به برجام روی کار آمد. دوماً، در این فاصله دولت ابراهیم رئیسی در ایران روی کار آمده و به منابع مالی معینی که منشأ آنها ناروشن است، دست یافته است. رئیسی میتواند به یاری این منابع، امور خود را اداره کند. سوماً (آیتالله) خامنهای به همین دلیل به دولت رئیسی دستور داده که فعلاً برای ازسرگیری گفتگوها با آمریکا از خود عجلهای نشان ندهد.
حتی اگر فرض کنیم که اسرائیل بخواهد به جای آمریکا انجام عملیات نظامی علیه برنامه اتمی ایران را برعهده بگیرد، این اقدام مشکل تهدید اتمی ایران را برطرف نمیکند. زیرا، اقدام نظامی به عنوان یک راهحل موقتی با یک مانع مهم روبهرو است: عملیات نظامی میتواند تأسیسات اتمی ایران را از بین ببرد، اما، نمیتواند تجربه و دانشی را که حکومت ایران برای تولید بمب اتمی به دست آورده نابود کند.
اسرائیل، آمریکا نیست و امکانات آن محدود است و به تبع عملیات نظامی آن هم نتایج محدودی خواهد داشت. به گمان من، اسرائیل نباید به تنهایی وارد عملیات نظامی علیه ایران بشود.