افشین استوار رئیس مرکز مدیریت بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، اظهار کرد: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور تنها کاری که میتواند برای جلوگیری و کاهش میزان ابتلاء دانشآموزان به پوکی استخوان انجام بدهد این است که شرایط و پروتوکلهایی را وضع کند که بچههای دانشآموز به سبک آموزش حضوری در مدارس بازگردند.
وی تصریح کرد: آموزش آنلاین به طور جدی تبعات و پیامدهای زیادی را روی سلامتی دانشآموزان به جا میگذارد و این تبعات هم بعد جسمانی و هم بعد روانی آنها را درگیر میکند و از مهمترین آنها کاهش میزان تحرکات بدنی دانشآموزان است.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت اضافه کرد: حداکثر تراکم استخوان در کودکی شکل میگیرد و از طریق تغذیه مناسب و همچنین فعالیت بدنی مناسب ایجاد میشود و با کاهش فعالیت بدنی دانشآموزان، در نتیجه میزان تراکم استخوان آنها کاهش پیدا خواهد کرد.
استوار خاطرنشان کرد:کاهش تراکم استخوان در دوره کودکی، افراد را در بزرگسالی با مشکلات متعدد و از جمله پوکی استخوان روبرو میکند.
وی در ادامه یادآور شد: برگزاری مداوم کلاسهای آموزشی دانشآموزان به صورت آنلاین در کاهش میزان تراکم استخوان آنها بسیار موثر است و باید هر چه زودتر شرایطی را فراهم کنیم که دانشآموزان له آموزش حضوری بازگردند.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت تاکید کرد: توسعه واکسیناسیون مهمترین راهکار دوباره بازگرداندن دانشآموزان مقاطع تحصیلی مختلف به فضای مدارس در همه جامعه است.
استوار همچنین افزود: اگر مجموع افراد یک جامعه که واکسن مناسب برای آنها وجود دارد در برابر کرونا واکسینه شوند، خیلی راحتتر میتوانیم دانش آموزان را به مدرسه بفرستیم.
وی تصریح کرد: پس از تزریق واکسن، شرایط بهداشتی و مراقبتی مدارس هم باید به صورت کامل فراهم باشد تا والدین با خیال راحت فرزندان خود را راهی مدرسه کنند و رعایت پروتوکلهای بهداشتی و فراهم شدن شرایط حضور دانشآموزان در ادامه با فاصله گذاری مناسب به حفظ سلامت جسمی و روانی آنها منجر خواهد شد.